Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Samfundsvidenskabelig kandidat med interesse for økonomi søges til Energistyrelsens gebyrforvaltning

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
14-01-2021

Ønsker du et job med et bredt udsyn til et ministerområde med en central politisk dagsorden og en række arbejdsopgaver, som er med til at understøtte den grønne omstilling og 70 pct-målet? Så har vi et job i Energistyrelsens økonomienhed, der passer til dig!

 

Om jobbet

 

Stillingen har styrelsens gebyrforvaltning som omdrejningspunkt. Styrelsen opkræver 25 forskelligartede gebyrer og med en samlet økonomisk volumen på ca. 38 mio. kr., svarende til fuldtidsbeskæftigelse af ca. 45 årsværk, udgør de en central finansieringskilde for styrelsen. Gebyrerne forvaltes i forlængelse af et betydeligt lovkompleks og et regelsæt sat af Finansministeriet. Det vil være dit ansvar, at sikre overensstemmelse mellem de rammer gebyrfinansieringen sætter for de faglige opgaver og dette regelsæt. Derfor vil du få selvstændigt ansvar for at drive en række processer relateret til gebyrforvaltningen. Disse indebærer blandt andet koordinering af gebyropkrævningen, processer forbundet med gebyrændringer op imod ministeriets departement, Finansministeriet og regeringens Økonomiudvalg, sikring af balance mellem indtægter og udgifter, udarbejdelse af bidrag til årsrapporten og relevant ledelsesinformation mv. Derudover vil der også være en række udviklingsopgaver, der skal håndteres:

 

 • implementering af en række helt nye gebyrordninger,

 • effektivisering og styrkelse af interne forretningsgange på gebyrområdet,

 • analyse af, hvorvidt styrelsen udnytter sine muligheder for at dække omkostninger via gebyrer

Dertil vil du varetage opgaver inden for compliance-teamets andre forvaltningsområder. Teamet varetager og understøtter risikostyring, gebyrforvaltning, tilsynsforvaltning, tilskudsforvaltning, indkøbsvejledning, interne kontroller og tilskudsfinansierede aktiviteter. Compliance i centraladministrationen er et område i vækst, og du vil opleve et betydeligt ledelsesfokus på dine opgaver. I Compliance-teamet vil du arbejde sammen med seks engagerede kollegaer, der hver dag arbejder for at understøtte en sikker og tryg forvaltning, samtidig med at der ydes rådgivning på højt niveau for styrelsens fagenheder, såvel som for ledelsen.

 

Vi tilbyder: 

 • en stilling med en stejl læringskurve, hvor du vil specialisere dig i gebyrforvaltning, men du forventes også, at kunne bidrage til teamets øvrige discipliner,

 • mulighed for at forme en statslig styrelse i vækst en styrelse, der bl.a. arbejder for at indfri regeringens målsætning om 70 pct. Reduktion af CO2e-udledning i 2030,

 • opgaver med stort ledelsesfokus, samt

 • dygtige og søde kollegaer med stort engagement, uformel omgangstone og høj faglighed.

Din daglige arbejdsplads vil være i Energistyrelsen på Kalvebod Brygge, København.

 

Om dig

 

Der bliver lagt vægt på, at du har gode samarbejdsevner, er ansvarsbevidst og besidder interesse for økonomi og politisk forvaltning. Det forventes at du har:

 • en relevant videregående uddannelse, formentlig samfundsvidenskabelig,

 • interesse for - og gerne erfaring med - arbejdet i en politisk styret organisation,

 • evnen til at identificere den vigtige detalje i komplekse datasæt og erfaring med Excel, samt

 • evne til at formidle komplekse og tekniske informationer på en let forståelig måde i skrift og tale. 

Om os

 

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 500 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

 

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til regnskabschef Morten Kehlet Strange, tlf. 3392 7900/ mnks@ens.dk eller Økonomichef Mads Nørgaard, tlf. 3392 7823/ mnsd@ens.dk

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Ansøgning

 

Du søger via www.ens/job. Benyt funktionen Søg stillingen på stillingsopslaget.

 

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal indtastes senest søndag den 14. februar 2021. Samtaler forventes afholdt i uge 8.

 

Kandidater skal være indstillet på at løse en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

 

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Praktisk information
Oprettet
14-01-2021
Udløber
14-02-2021
Kviknummer
LJA-81583459
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København V
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
14-01-2021
Ansøgningsfrist
14-02-2021
Kviknummer
LJA-81583459
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed