Gem annonce

Samarbejdsorienteret seniorjurist til koncernjuridisk rådgivning

Energinet

Fredericia, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
26-03-2020

Vær med til at præge Energinets udvikling og understøtte vores juridiske grundlag. Som vores nye jurist bliver det dit ansvar at rådgive om de juridiske rammer for Energinets arbejde i den grønne omstilling, og du arbejder bredt med at rådgive, ligesom du udarbejder både danske og internationale aftaler. Du bliver en del af et juridisk team med dygtige og engagerede kolleger. Din nye arbejdsplads bliver på vores kontor i Fredericia.

Juridisk rådgivning og rammesætning i bredt samarbejde både internt og eksternt

Du bliver en del af afdelingen Jura, der indgår i Koncernjura, bestående af i alt tre afdelinger med ansvaret for at støtte koncerndirektionen i at fastlægge de juridiske rammer og myndigheds- og reguleringsmæssige opgaver i Energinet. Jura har bl.a. til opgave at rådgive forretningsenhederne om de juridiske rammer for Energinets virksomhed og sætter rammerne i kontraktuelle forhold. Vores faglighed er høj og vi prioriterer faglige diskussioner i samarbejdet, samtidig med at humøret er i top. 

Som seniorjurist bliver det dit primære ansvar at yde kompetent juridisk rådgivning til Energinets forskellige forretningsområder om de juridiske rammer for fx elmarkedet og effektivt at sikre de overordnede kontraktmæssige rammer forretningsmæssigt for Energinet. Du varetager juridisk samarbejde med myndigheder og øvrige samarbejdspartnere både danske og fx udenlandske TSOer (Transmission System Operatører). Samtidig understøtter du koncerndirektionens beslutninger både gennem oplæg til retningslinjer/beslutninger og udførelse af opgaver herfra. Da du indgår i et tæt og tværgående samarbejde med afdelinger og kolleger på tværs af koncernen og eksternt, er det vigtigt, at du trives i en udadvendt rolle, er opsøgende i samarbejdet og er god til at skabe og vedligeholde relationer. Med solide kompetencer inden for regulering og aftaleretten i bred forstand og måske erfaring fra infrastruktur-/energiretten sikrer du, at de juridiske aspekter behandles effektivt og sørger for at inddrage relevante interessenter.

Som jurist i Koncernjura er det vigtigt, at du i kraft af din erfaring og analytiske sans evner at se tingene i det større billede - med henblik på at sikre Energinets forhold bedst muligt inden for såvel det enkelte forretningsområde som Koncernens vedtagne strategier, politikker og beslutninger, fortæller afdelingsleder Helle Stefansson.  

Du kan se frem til blive en del af et stærk fagligt team i en professionel organisation, som vægter din faglige og personlige udvikling højt og hvor vi tager fælles ansvar. Du får mulighed for at arbejde med vigtige samfundsopgaver i et juridisk perspektiv, hvor både forretningen, regler og juridiske rammebetingelser er i konstant bevægelse, og hvor opgaverne løses under stor politisk bevågenhed.

Erfaren, beslutningsdygtig og samarbejdsorienteret jurist

Du er uddannet cand.jur. eller cand.merc.jur. og har mindst fem års relevant juridisk erfaring, hvor du har opnået erfaring inden for juridisk rådgivning om reguleret virksomhed og markedsforhold samt juridisk rammesætning. Det er en fordel, hvis du har erfaring fra energi-/infrastrukturområdet, men ikke et krav. Du evner at drive og styre aftaleindgåelser og rammesætning i bredt samarbejde med interessenter. Vi forventer, at du har et forretningsmæssigt mindset og kan formidle dine skarpe juridiske pointer til konkrete løsningsforslag. Det er vigtigt, at du er stærk i din mundtlige og skriftlige kommunikation både på dansk og engelsk.             

Som person er du selvstændig og går gerne forrest og viser retningen for afdelingens juridiske arbejde. Du er struktureret og går systematisk til værks med dine opgaver, men er samtidig udadvendt og motiveres ved at samarbejde bredt på tværs af faggrænser og med mangeartede opgaver. Du har et højt engagement og brænder for at tilegne dig ny viden inden for dit fagområde. Desuden har du en god personlig gennemslagskraft og trives med at påtage dig et stort ansvar - og du kan i kraft af dine analytiske evner træffe selvstændige beslutninger og navigere inden for de både de juridiske rammer, forretningsmæssige hensyn og politiske udsving, der hersker på området.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket send ansøgning, så vi har den senest 2. april 2020. Vi forventer at holde samtaler 15. april (1. samtale) og 21. april (2. samtale). Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte afdelingsleder Helle Stefansson på telefon 23 33 89 95. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

 

Energinet varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vi er en selvstændig offentlig virksomhed med ca. 1300 engagerede og højt uddannede medarbejdere. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FNs verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne tillid og mod lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker. 


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adressePraktisk information
Oprettet
26-03-2020
Udløber
02-04-2020
Kviknummer
LJA-79959582
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale
Ansøg nu
Lignende job

SANKT LUKAS STIFTELSEN

HR-seksjonen, Vestland fylkeskommune

Hays

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energinet

Praktisk information
Indrykket
26-03-2020
Ansøgningsfrist
02-04-2020
Kviknummer
LJA-79959582
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale
Beliggenhed
Gem annonce