Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Rigspolitiet søger skarpe analytikere til at styrke straffesagsbehandlingen og sikre en hurtigere vej fra anmeldelse til afsoning

Rigspolitiet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
16-08-2022

København, Rigspolitiet, Koncernøkonomi- og service

Vil du være med til at skabe resultater, der gør en reel forskel for både politiet og borgerne? Er du en skarp analytiker med flair for tal og formidling? Så har vi et spændende job, hvor du kommer til at lære nyt og udvikle dig.

Om Flerårsaftale, Porteføljestyring og Udvikling

Du bliver en del af Flerårsaftale, Porteføljestyring og Udvikling (FPU), som er et center med ca. 15 ambitiøse medarbejdere. FPU fungerer som koordinationspunkt for politiets større udviklingsinitiativer og bidrager til politiets tværgående overblik, prioritering, kvalificering og styring af større udviklingsinitiativer på tværs af Rigspolitiet og politikredsene. Vi spiller desuden en central rolle i at understøtte af implementeringen af den politiske aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi for 2021-2023, hvor håndtering af problemstillinger vedrørende straffesagsbehandlingen udgør en central del.

Flerårsaftale, Porteføljestyring og Udvikling bidrager med analysekraft i relation til politiets samlede straffesagsbehandling, og har derigennem en bred samarbejdsflade med øvrige kolleger fra andre dele af Rigspolitiet og politikredsene. Vi bidrager med analyseprodukter og beslutningsoplæg, som har til formål at sikre lave sagsbehandlingstider og god borgerbetjening i politiets straffesager. Vi arbejder med at identificere konkrete udfordringer i straffesagskæden og udarbejde løsninger, der kan sikre en hurtigere vej fra anmeldelse til afsoning.

Vi lægger vægt på læring, høj faglighed og stærke relationer til kolleger i Rigspolitiet, politikredsene, og Justitsministeriets departement. Du får mulighed for at udvikle dig i et fagligt miljø med en uformel omgangstone, hvor arbejdsglæde og engagement er vigtigt i hverdagen.

Stærke analytiske profiler

Vi søger profiler med kvantitativ analysekapacitet, formidlingsevner og et stærkt drive. Du vil indgå i et tæt samarbejde i et team med dygtige medarbejdere og få en bred samarbejdsflade med mange kollegaer på tværs af Justitsministeriets område.

Nogle af de opgaver, du vil kunne varetage, omfatter:

  • Prioriterede analyseopgaver i relation til den politiske flerårsaftale for politi og anklagemyndighed, herunder særligt kvantitative analyser af politiets produktion af straffesager
  • Anvendelse af analyseresultater til udarbejdelse af konkrete løsningsforslag til forbedring af straffesagsbehandlingen
  • Styring af udviklingsinitiativer og -projekter, herunder både udvikling og implementering af projekter
  • Udarbejdelse af ad hoc-dataanalyser og -talbearbejdning prioriteret af Rigspolitiets øverste ledelse

Som et konkret eksempel på en arbejdsopgave, er dine kommende kolleger i samarbejde med Justitsministeriet og øvrige myndigheder i gang med at udarbejde en analyse af sagsbehandlingsprocessen på tværs af straffesagskæden. Indsatsen indebærer kvantitativ bearbejdning af sagsbehandlingsdata samt kvalitativ gennemgang af enkeltsager, dialog med politikredse og udarbejdelse af beslutningsoplæg til forbedring af straffesagsprocessen.

Du kommer til at arbejde med prioriterede opgaver med tæt kobling til politiets koncernledelse og Rigspolitiets direktion, og du kommer til at agere bindeled mellem Justitsministeriets departement, Rigspolitiet, politikredsene og andre myndigheder på Justitsministeriets område.

Om dig

Du har en relevant akademisk uddannelse. Du har et par års erfaring eller mere fra en lignende stilling, men dygtige nyuddannede med de rette kompetencer kan også komme i betragtning. Er du nyuddannet vil vi tage hånd om din læring.

Du er stærk analytisk og metodisk, god til tal og dygtig til at løse komplekse problemstillinger. Du skal have erfaring med at arbejde i Excel, og derudover er det en fordel, hvis du har erfaring med statistikprogrammer som R eller lignende. Du evner at planlægge og gennemføre større og mindre analyseopgaver fra start til slut og at tolke resultaterne i en større kontekst. Desuden skal du kunne formidle disse på klar og overskuelig vis, både mundtlig og skriftligt.

I en stor, politisk organisation kan du bevare overblikket, udlede de væsentlige problemstillinger og se dit arbejde i et større perspektiv. Du er dygtig til at navigere organisatorisk mellem ledere og medarbejdere på forskellige niveauer, og du arbejder løsningsorienteret for at få tingene til at lykkes inden for de givne rammer.

Du arbejder selvstændigt og har et stort drive for at skabe resultater. Samtidig er du konstruktiv, når du udfordrer dine kollegaer og værdsætter også selv at blive udfordret. Du er fagligt nysgerrig og motiveres af en travl hverdag med nye udfordringer.

Ansættelsesforhold

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til de til enhver tid gældende aftaler mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation. Du bliver indplaceret som fuldmægtig, specialkonsulent eller chefkonsulent på baggrund af kvalifikationer.

Dit arbejdssted bliver Rigspolitiet med tjenestested på Polititorvet 14, 1780 København V.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, og at du kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem hele din ansættelse.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte centerchef Peter Bendtsen på tlf. 22498280 eller fuldmægtig Jonathan Gårdhus på tlf. 21421082.

Du kan finde mere information om politiet på www.politi.dk.

Fortæl os i din ansøgning, hvordan du med netop dine evner kan bidrage til at fremme arbejdet med styring og implementering af udviklingsprojekter i politiet.

Når du søger et job i politiet opretter du samtidig en profil i vores rekrutteringssystem. Hvis du søger flere job i politiet, skal du lægge en ansøgning og et CV ind i systemet pr. ansøgt job. Du skal derfor ikke slette tidligere dokumenter, hvis du søger endnu et job. Det er først, hvis du har fået afslag på en søgt stilling, at du kan slette dokumenterne knyttet dertil. Vi anbefaler, at du navngiver dine dokumenter, så det fremgår, hvilket job du søger. Foruden ansøgning og CV, bedes du uploade dit eksamensbevis (herunder karakterer fra bachelor- og kandidat/masteruddannelse). Du skal uploade alle dokumenter i pdf-format.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Vi forventer at afholde samtaler løbende.

Ansøgningsfrist: 31. august 2022

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Rigspolitiet

Adresse 1
Polititorvet 14
1780 København V
Danmark
Praktisk information
Oprettet
16-08-2022
Udløber
31-08-2022
Kviknummer
LJA-83936872
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Rigspolitiet

Adresse
Polititorvet 14
1780
København V
Danmark
Praktisk information
Indrykket
16-08-2022
Ansøgningsfrist
31-08-2022
Kviknummer
LJA-83936872
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed