Gem annonce

Region Syddanmark søger ny økonomidirektør

Region Syddanmark

Vejle, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
06-10-2020

Vil du stå i spidsen for at fastholde og videreudvikle Region Syddanmarks stærke position som en region med en sund, veldrevet og højproduktiv økonomistyring?  Og er du samtidigt en dygtig personaleleder, som kan motivere og sætte retning for økonomiområdets 280 ledere og medarbejdere? Så er du måske Region Syddanmarks nye økonomidirektør.

Region Syddanmark er en veldrevet region, der har en særdeles sund økonomi og balance i budgettet. Det samlede driftsbudget er i 2020 på i alt 26,5 mia. kr., hvoraf budgettet på sundhedsområdet udgør mere end 90 procent af regionens samlede budget. Som økonomidirektør i Region Syddanmark skal du fastholde og videreudvikle den stærke position ved at sikre en stærk og stabil økonomistyring, der gør, at Region Syddanmarks ca. 25.000 medarbejdere kan levere offentlige velfærdsydelser af høj kvalitet til patienter og borgere i Region Syddanmark.

Som økonomidirektør har du det overordnede ledelses- og budgetansvar for økonomiområdet, som er organiseret i 8 afdelinger og beskæftiger ca. 240 medarbejdere, heraf 7 afdelingschefer, som refererer til økonomidirektøren. Området spænder bredt og inkluderer Økonomisk sekretariat, Strategisk indkøb, Bygningsafdelingen, Regnskab og Finans, Dokumentation og ledelsesinformation, Sundhedsøkonomi, Medicoteknik samt Service. Økonomidirektøren varetager den daglige ledelse af Økonomisk sekretariat.

For at løse ledelsesopgaven, skal du være en analytisk og strategisk direktør, der kan stå i spidsen for økonomiområdets fremtidige udvikling og som evner at skabe rammerne for, at Region Syddanmark er frontløber på udvikling og implementering af nye metoder og teknikker inden for økonomiområdet. Samtidig skal du have stor driftssikkerhed også i uforudsete situationer og formå at formulere konkrete forslag til løsninger samt ubesværet at bevæge sig i krydsfeltet mellem politik, drift og strategisk udvikling.

Jobbet kræver, at du trives ved at se andre lykkes samt gør andre i stand til at løse deres opgave. Det gælder både politikere, ledelsessystemet i regionen samt ledere og medarbejdere på økonomiområdet. Du skal lede og sætte retning for medarbejdere og ledere på økonomiområdet samt evne at veksle mellem at arbejde på det overordnede strategiske niveau og samtidig have respekt for og indsigt i de driftsnære og operationelle arbejdsfunktioner i afdelingen. Her skal du fungere som det strategiske samlingspunkt, der naturligt understøtter samarbejde og videndeling på tværs af afdelingerne samt sikrer, at afdelingerne arbejder målrettet i forhold til behov og målsætninger i regionen som helhed. Det indebærer også at være en stærk faglig og ledelsesmæssig sparringspartner for afdelingscheferne samt at sikre, at økonomiområdet også fremadrettet har et sundt og godt arbejdsmiljø, der kan tiltrække, fastholde og udvikle dygtige og engagerede ledere og medarbejdere.

Du skal desuden være en ledelsesmæssig sparringspartner for direktionen, hvor du indgår konstruktivt i arbejdet med de politiske beslutningsprocesser, balancerer forskellige hensyn samt er i stand til at rådgive det politiske system med henblik på at tilvejebringe politiske og faglige løsninger i overensstemmelse med Region Syddanmarks strategi, værdier og udvikling.

Det er endvidere væsentligt, at du er en samarbejdende leder, der kan skabe ro og klare rammer omkring driften af de vigtigste offentlige velfærdsydelser samt har tillid til og trives med en decentral struktur, hvor beslutningskompetence og råderum er placeret decentralt i klinikken tæt på borgerne og patienterne. Du skal evner at få samspillet mellem de decentrale enheder og stabsorganisationen til at fungere optimalt.

Stillingen har reference til regionsdirektøren i Region Syddanmark.

Din profil

Det forventes, at du har en akademisk uddannelse kombineret med solid ledelseserfaring fra den offentlige sektor herunder betydelig erfaring med og talent for at betjene det politiske niveau. Erfaring fra et lederjob i en driftsfunktion vil være en fordel. Den praktiske ledelseserfaring ses gerne kombineret med en teoretisk ledelsesuddannelse, dog uden, at det er et krav.

Derudover forventes det, at du er fagligt velfunderet med solid forståelse for og indsigt i regionernes økonomiområde og årshjul, samt med bred forståelse for økonomiområdets forskellige fagområder.

Herudover lægges vægt på, at du:

  • er en samarbejds- og løsningsorienteret leder, der har en inddragende, lyttende og motiverende lederstil, hvilket bl.a. ses ved, at du møder medarbejdere, ledere og samarbejdspartnere i øjenhøjde og med blik på regionen som helhed

  • er en delegerende, synlig og nærværende leder, der kan identificere sig med Region Syddanmarks værdier og ambitioner på et solidt personligt fundament

  • har en naturlig autoritet og gennemslagskraft samt besidder god dømmekraft og en høj grad af personlig integritet

  • er en dygtig kommunikator, der kan sikre fremdrift, skabe synlige resultater og som evner at fastholde den strategiske retning.

 

Tiltrædelse

Stillingen ønskes besat 1. januar 2021 eller snarest derefter.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte regionsdirektør Jane Kraglund, tlf. 2899 3240.  Se den fulde stillings- og personprofil via linket her.

Ansøgningsfristen er 8. november 2020. Vi afholder 1. samtaler 18. november 2020 og 2. samtaler 24. november 2020. Mellem 1. og 2. samtalerunde vil vi anvende en personlighedstest.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Region Syddanmark

Adresse 1
Damhaven 12
7100 Vejle
Danmark
Praktisk information
Oprettet
06-10-2020
Udløber
08-11-2020
Kviknummer
LJA-81238966
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu
Lignende job

Del dette job

Virksomhedsinformation

Region Syddanmark

Adresse
Damhaven 12
7100
Vejle
Danmark
Praktisk information
Indrykket
06-10-2020
Ansøgningsfrist
08-11-2020
Kviknummer
LJA-81238966
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed
Gem annonce