Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Processtærk tekniker til arbejdet med udlandsforbindelse til Energiøerne

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
30-03-2021

Om jobbet

Energistyrelsen skal i løbet af de næste 10-12 år realisere den politiske vision bag energiøerne gennem ét samlet program, som består af et antal underliggende projekter. Der er tale om et komplekst program med stor politisk såvel som kommerciel bevågenhed.

 

Med de politiske aftaler fra juni 2020 og februar 2021 er det besluttet, at Danmmark skal udbygge sin position som foregangsland i den grønne omstilling ved at etablere verdens første energiøer. Med energiøerne kommer Danmark i endnu højere grad til at tænke vores udbygning med vedvarende energi sammen på et regionalt plan og bidrage til energiens frie bevægelighed på tværs af landegrænserne. På den måde viser Danmark vejen for Europa ved at bidrage til den grønne omstilling i vores nabolande. Samtidig stimulerer vi grøn innovation og erhvervspotentiale.

 

Vi søger en ingeniør eller energiplanlægger, der har god forståelse for processer, og som kan varetage rollen som projektleder for det projekt, der arbejder med planlægning af udlandsforbindelser fra energiøerne. Opgaven er tæt forbundet med analyse om nettilslutning til Danmark, som sker i et andet projekt.

 

Dine arbejdsområder bliver helt konkret at planlægge og koordinere arbejdet med tekniske og økonomiske analyser af udlandsforbindelser fra energiøerne til de lande, vi har indgået aftale med: Holland, Belgien og Tyskland. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med Energinet, som vil skulle anlægge, eje og drive transmissionsledningerne sammen med TSOer i de andre lande. Desuden skal du deltage i arbejdet med nettilslutning til Danmark. Her er det primært Energinet, der udfører analyserne, men Energistyrelsen leder den fælles arbejdsgruppe. Arbejdet inkluderer også dialog og tæt kontakt med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets departement og myndighederne i samarbejdslandene.

 

Om dig

Vi ser gerne, at du:

  • er uddannet ingeniør eller har en lignende teknisk uddannelse og viden om det danske elsystem,

  • har erfaring med at drive og lede projekter,

  • har erfaring med politisk styrede organisationer,

  • er åben og bidrager til god, kollegial holdånd og har lyst og evne til at indgå i tværfagligt samarbejde, samt

  • har gode formidlingsevner både i skrift og i tale og kan med blik for modtageren formidle komplekse problemstillinger på en kortfattet og let forståelig måde.

  • taler og skriver dansk og engelsk flydende.

 

Du vil blive taget godt imod som ny kollega i programmet, og vi lægger stor vægt på en tryg onboarding med løbende sparring. Du har også gode muligheder for videre udvikling og mere ansvar inden for Energiø-programmet.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 650 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker som fuldmægtig eller konsulent efter kvalifikationer i henhold til AC- overenskomsten indgået mellem Finansministeriet og Akademikerne.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.  

 

 Supplerende oplysninger om de stillinger, der skal besættes, kan fås ved henvendelse til chefkonsulent Anders Højgaard Kristensen på mail: ahk@ens.dk eller kontorchef Jane Glindvad Kristensen på mail: jgk@ens.dk.

 

Energistyrelsen ønsker at fremme ligestilling, og alle kvalificerede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn eller alder opfordres til at søge stillingen.

 

Ansøgning

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget.

 

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest 12. april 2021. Samtaler forventes afholdt løbende.

 

Ansættelsesdato er pr. 1. juni 2021. Arbejdsstedet er Energistyrelsen i København.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case og evt. en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Ansøgningsfrist

12-04-2021

 

Tiltrædelsesdato

01-06-2021

 

Arbejdstid

37 timer ugentligt

 

Stillingstype

Fuldmægtig/konsulent

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
30-03-2021
Udløber
12-04-2021
Kviknummer
LJA-81895822
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
IT, web og teknologi, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
30-03-2021
Ansøgningsfrist
12-04-2021
Kviknummer
LJA-81895822
Jobtype
Fuldtid
Kategori
IT, web og teknologi, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed