Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Processtærk generalist til vedvarende energi - København

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
19-04-2021

Har du lyst til at være i første række til at præge den grønne omstilling i Danmark og arbejde med et område med stor politisk bevågenhed? Så er en stilling i Energistyrelsens Center for vedvarende energi måske noget for dig!

 

Om jobbet

Center for vedvarende energi søger lige nu en processtærk generalist til udviklingen af de fremtidige rammer for landvind og solenergi i Danmark. Som generalist vil du være med til at styrke rammerne for vedvarende energi og rykke Danmark til det næste niveau i den grønne omstilling.

 

Den ledige stilling er placeret i enheden for landvind og sol, der sammen med enhederne for havvind, energiøer og bioenergi udgør Center for vedvarende energi i Energistyrelsen i København. Centeret arbejder med at bidrage til Danmarks målsætning om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i 2030, herunder arbejdet med at implementere klimaaftalen for energi og industri fra 2020. Derudover arbejder vi med implementeringen af EU-regulering vedr. vedvarende energi i dansk lovgivning.

 

Som generalist vil du skulle projektlede og koordinere forskellige indsatser, der styrker rammerne for vedvarende energi, udforme design af de fremtidige rammer og ordninger for vedvarende energi og implementere administrationen heraf, udarbejde faglige beslutningsoplæg, bidrage til rådgivning og tilsyn, indgå i dialog med virksomheder, borgere og brancheaktører og levere bidrag til ministerbetjening. Vi arbejder meget tværfagligt, og du vil sammen med bl.a. jurister, økonomer og ingeniører skulle arbejde i krydsfeltet mellem politik, jura, økonomi, kommercielle forhold og teknik. Vi arbejder i et politisk miljø, hvor dagene sjældent ligner hinanden.

 

Om dig

Vi ser gerne, at du:

  • har en relevant uddannelse som f.eks. cand. scient. pol., økonom eller lign. inden for samfundsvidenskab,

  • er processtærk og struktureret, har erfaring med projektledelse, gerne af politiske processer og implementering af politiske initiativer,

  • har fokus på fremdrift og på at skabe konkrete resultater under ofte omskiftelige omstændigheder og med inddragelse af relevante kompetencer og eksterne interessenter,

  • arbejder selvstændigt, løsningsorienteret og trives med at tage ansvar,

  • har gode samarbejdsevner og lyst og evne til at indgå i tværfagligt samarbejde,

  • er åben og social og bidrager til god, kollegial holdånd,

  • er professionel og befinder dig godt med embedsmandsrollen også i forhold til eksterne interessenter og samarbejdspartnere,

  • har gode formidlingsevner både i skrift og i tale og kan med blik for modtageren formidle komplekse problemstillinger på en kortfattet og let forståelig måde. Du taler og skriver dansk flydende,

  • har erfaring fra staten/en politisk styret organisation, energisektoren eller konsulentbranchen.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 700 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

I enheden for landvind og sol vil du få 21 engagerede og dygtige kollegaer. Vores fokus er at skabe gode vilkår for, at VE-anlæg på land med tiden kan opføres på rene markedsvilkår, så Danmark får grøn strøm til lavest mulig pris. Foruden rammevilkår for udbygningen med landvind og sol, arbejder vi med at understøtte rammerne for lokal opbakning til udbygningen af landvind og sol, at lette den administrative proces for VE-opstillere samt med tekniske regler, udarbejdelse af politiske udspil, regulering, tilladelser, tilsyn og meget mere.

 

Fokus på den gode onboarding

Vi ved, at det kan udfordrende at starte et nyt job i disse tider, hvor hjemmearbejde ofte er en del af hverdagen. I Energistyrelsen lægger vi derfor vægt på, at du som ny medarbejder får en god og tryg start som sikrer, at du kommer godt i gang. Du får en grundig introduktion og oplæring ved hjælp af et planlagt velkomstprogram, en række aktiviteter og en mentor, som vil støtte dig fagligt og socialt gennem hele forløbet.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtelse eller konsulent afhængig af erfaring og kompetencer.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til kontorchef for landvind og sol, Marie Thorlacius-Ussing, marit@ens.dk, tlf. 4172 9054 eller teamleder Maja Lykke Lorenzen, mll@ens.dk, tlf. 3392 7517.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Ansøgning

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget.

 

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest mandag den 10. maj 2021. Samtaler forventes afholdt løbende.

 

Ansættelsesdato er pr. 1. august 2021. Arbejdsstedet er Energistyrelsen i København.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case og evt. en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Ansøgningsfrist

10-05-2021

 

Tiltrædelsesdato

01-08-2021

 

Arbejdstid

37 timer

 

Stillingstype

fuldmægtig/konsulent

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
19-04-2021
Udløber
10-05-2021
Kviknummer
LJA-81980727
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu
Lignende job

Frie Skolers Lærerforening

Universitets- Og Hogskoleradet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
19-04-2021
Ansøgningsfrist
10-05-2021
Kviknummer
LJA-81980727
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed