Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Praktikstillinger

Danmarks Ambassade, Irland

Indrykket
11-12-2020

Den danske ambassade i Dublin søger hvert år to praktikanter til både efterårssemesteret (1. august - 31. januar) og forårssemesteret (1. februar - 31. juli). Praktikperioden er på 6 måneder. Næste ophold er med start den 1. august 2021. Ansøgningsfristen er 21. januar 2021.

 

En praktikant med fokus på politik, økonomi og retslige spørgsmål.

 

En praktikant med fokus på eksportfremme og handel.

 

Arbejdsopgaver

Ambassaden i Dublin er en mindre, overskuelig ambassade men med stor bredde i vores opgaver. Hos os vil du få mulighed for at prøve kræfter med de fleste forskellige emner og arbejdsopgaver, som en dansk diplomatisk repræsentation i udlandet arbejder med til daglig. Ønsker du en afvekslende hverdag med indflydelse og ansvar? Vil du beskæftige dig med opgaver inden for såvel politik, økonomi, eksportfremme, offentlig service, sociale medier og kultur? Så skal du søge en praktikantstilling hos os.

 

Praktikant med fokus på det politisk-økonomiske og retslige område

Som praktikant vil du under dit ophold bistå ambassadøren og souschefen i det daglige arbejde på det politiske og økonomiske område, ikke mindst i relation til forberedelse af ministermøder i EU. Det indebærer udarbejdelse af analyser, besvarelse af forespørgsler fra danske myndigheder og borgere, deltagelse i møder og konferencer, forberedelse af besøg samt indsamling og formidling af information om irske samfundsforhold. Du vil under dit ophold også få mulighed for at prøve kræfter med opgaver inden for offentlig ret, migration og borgerserviceområdet.

 

Praktikant med fokus på investerings- og eksportfremme

Praktikopholdet vil byde på indsigt i de forhold, der knytter sig til international handel, internationalisering, fremme af dansk eksport og tiltrækning af investeringer. Du får mulighed for på nært hold at opleve de udfordringer og muligheder, som danske virksomheder står overfor på det irske marked. Som praktikant vil du indgå i ambassadens daglige arbejde på eksportområdet, herunder i det regionale handelssamarbejde med ambassaden i London. Du vil skulle tage kontakt til konkrete virksomheder og myndigheder i både Danmark og Irland. Du vil indgå i arbejdet med at promovere danske virksomheder og løsninger, samt deltage i møder og konferencer. Du vil under dit ophold også få mulighed for at prøve kræfter med opgaver, som ligger uden for handelsområdet, herunder EU-politik. Ambassadens kommunikation via. bl.a. sociale medier vil du også bistå med.

 

Det gælder for begge stillinger, at vi lægger vægt på, at du har interessere i og forhåndsviden om ambassadens arbejdsområder. Du har lyst til at lære meget mere om Irland og har en fleksibel indstilling til at løse opgaver. Som praktikant vil du være med til at forme arbejdet på ambassaden og det billede af Danmark, som vi sammen skaber.

 

Udadvendthed og selvstændighed er afgørende for at kunne arbejde i et internationalt miljø. Vi ser derfor gerne, at du er initiativrig, opfindsom og kan føre nye idéer ud i livet. Du skal også være god til informationssøgning og have analytisk sans. Det er en fordel, hvis du skriver godt og præcist og er vant til at arbejde med kommunikation på de sociale medier. Vi arbejder på såvel engelsk som dansk, og vi forventer derfor at du er god til begge sprog både mundtligt som skriftligt.

 

Vilkår

Som ansøger skal du være indskrevet på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt. Du skal desuden have afsluttet en bachelorgrad ved praktikperiodens start. Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder et tilskud på p.t. kr. 3.000 pr. måned til dækning af faste udgifter.

Vi opfordrer alle, uanset personlig og uddannelsesmæssig baggrund, til at søge stillingen hvis de mener, at de opfylder stillingens kriterier.

 

Ansøgning

Ansøgningsfristen er torsdag den 21. januar 2021. Motiveret ansøgning (max. 1 A4-side) med CV, eksamensbevis for bestået bachelorgrad, karakterblad og evt. referencer bedes sendt til dubamb@um.dk

med emnelinjen "Praktikansøgning. Efterår 2021. Dit navn" i én samlet PDF-fil. Husk at tydeliggøre, hvilken praktikstilling du søger (eller begge).

 

Mere information

Hvis du har spørgsmål vedr. praktikplads på ambassaden i Dublin, er du meget velkommen til at kontakte souschef Nikolaj Andersen på nikand@um.dk eller en af de nuværende praktikanter på nanple@um.dk (Nanna) eller yasryb@um.dk (Yasmin).


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Danmarks Ambassade, Irland

Adresse 1
7th Floor, Block E, Iveagh Court
Adresse 1
Harcourt Road
Dublin 2
Danmark
Tlf
+353 (1) 475 6404
Praktisk information
Oprettet
11-12-2020
Udløber
21-01-2021
Kviknummer
LJA-81476346
Jobtype
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Handel, indkøb og transport, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Danmarks Ambassade, Irland

Adresse
7th Floor, Block E, Iveagh Court
Dublin 2
Irland
Tlf: +353 (1) 475 6404
Praktisk information
Indrykket
11-12-2020
Ansøgningsfrist
21-01-2021
Kviknummer
LJA-81476346
Jobtype
Praktikant/trainee
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Handel, indkøb og transport, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed