Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Praktikplads med fokus på borgere på kanten af arbejdsmarkedet

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-11-2019

Interesserer du dig for beskæftigelsespolitik? Vil du indgå i et projektteam, der hver dag arbejder med at opbygge viden og videreudvikle beskæftigelsesindsatsen for borgere på kanten af arbejdsmarkedet i tæt samarbejde med både forskere og kommunale praktikere? Så har vi en spændende praktikplads i Kontoret Ind På Arbejdsmarkedet.

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt hvad vi beskæftiger os med kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på en gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.

Du kan læse mere om os på www.star.dk.

Vær med til at bringe udsatte kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet

I kontoret Ind På Arbejdsmarkedet udvikler vi viden og policy om ledige på kanten af arbejdsmarkedet. Vi udvikler reformudspil og implementerer indsatser og policy rettet mod en bred gruppe af borgere på kanten af arbejdsmarkedet herunder kontanthjælpsmodtagere, uddannelseshjælpsmodtagere, sygedagpengemodtagere og borgere i fleksjob, ressourceforløb og revalidering.

Vores praktikant knyttes til indsatsen Flere skal med II: et landsdækkende initiativ, der skal bringe udsatte kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet via virksomhedsrettede forløb og individuel støtte.

Du skal være drevet af ønsket om at hjælpe mennesker på kanten til at komme ind på arbejdsmarkedet, og du skal kunne sætte dig ind i de ofte sammensatte og komplekse problemstillinger, som skal løses i den forbindelse. Du får mulighed for at prøve kræfter med forskellige typer af opgaver, der relaterer sig til Flere skal med II: Betjening af ministeren, planlægning og opfølgning på projektet, monitorering af indsatsen og ideudvikling. Vi sammensætter dine konkrete opgaver ud fra dine interesser og faglige profil.

Du kan læse lidt mere om indsatsen her.

Projektet har også en side på LinkedIn, som du kan se mere om her.

Bliv vores nye praktikant

Vi forestiller os, at du:

  • er kandidatstuderende på en relevant samfundsvidenskabelig eller humanistisk uddannelse f.eks. stud.scient.soc., stud.scient.pol., stud.mag. eller lignende

  • formulerer dig klart på skrift

  • har erfaring i Excel og kan lide at arbejde med tal

  • har politisk tæft

  • kan arbejde grundigt og selvstændigt

  • har gode samarbejdsevner

 

Til gengæld tilbyder vi:

  • mulighed for at bygge bro mellem teori, metode og praksis og gøre en forskel for de udsatte

  • en stejl læringskurve hvor vi hele tiden har fokus på progression i læring og opgaver tæt opfølgning med din egen mentor

  • et ungt og fagligt stærkt miljø med fredagsbarer, udflugter og en uformel omgangstone

 

Praktikvilkår

Praktikperioden forventes at starte d. 1. februar 2020 og slutte d. 30. juni 2020, men med mulighed for tilpasning til dit studie.

Praktikpladsen er ulønnet, og arbejdstiden udgør 37 timer pr. uge i gennemsnit. Arbejdstiden planlægges således, at der tages hensyn til den parallelle praktikopgaveskrivning.

Du vil i praktikperioden få tilknyttet en praktikvejleder i kontoret. Praktikvejlederen tilrettelægger praktikperioden med henblik på at give dig erfaring med et bredt udvalg af arbejdsopgaver, som en færdig kandidat kunne tænkes at udføre.

Spørgsmål og ansøgning

 Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Esben Højmark i Kontoret Ind på arbejdsmarkedet på tlf. nr. 7221 7598 eller eho@star.dk.

Har du spørgsmål til praktikvilkårene, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Jóna Thomsen i Beskæftigelsesministeriets Koncern HR på tlf. nr. 7214 2013.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og karakterudskrift elektronisk via ansøgningsskemaet senest søndag den 24. november 2019.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Adresse 1
Njalsgade 72A
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
18-11-2019
Udløber
24-11-2019
Kviknummer
LJA-77567071
Jobtype
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen

Del dette job

Virksomhedsinformation

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Adresse
Njalsgade 72A
2300
København S
Danmark
Praktisk information
Indrykket
18-11-2019
Ansøgningsfrist
24-11-2019
Kviknummer
LJA-77567071
Jobtype
Praktikant/trainee
Kategori
Akademisk arbejde, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed