Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

PRAKTIKPLADS i USA Handel og Eksportfremme

Den Danske Ambassade i Washington

Indrykket
07-01-2020

Danmarks ambassade i Washington DC søger to studerende til praktikantstillinger inden for handels- og eksportfremmeområdet. Praktikopholdet er i perioden d. 1. august 2020 31. januar 2021.

Praktikanten vil primært beskæftige sig med eksportfremmeopgaver på bl.a. sundheds-, forsvarsindustri-, og energi/miljøområdet men også med de overordnede rammer for dansk-amerikansk samhandel. Herunder netværksgruppen American-Danish Business Council, hvis formål er at fremme samarbejdet imellem- og de kommercielle muligheder for netværkets danske og amerikanske virksomheder. Ambassaden har ansvaret for at hjælpe danske virksomheder i hele USA, og for at koordinere udenrigstjenestens kommercielle arbejde i landet.

Praktikanten inddrages fuldt ud i det daglige arbejde og vil under praktikopholdet få:

  • Erfaring med research, dataindsamling og præsentation af amerikansk markedsforhold og økonomi, erfaring med kontaktskabelse samt planlægning af netværks-arrangementer og mødeprogrammer

  • Mulighed for at besøge og skabe kontakter til amerikanske virksomheder, politiske institutioner og organisationer

  • Viden om amerikansk erhvervsliv, samfundsforhold og kultur

  • En naturlig indgang til det internationale miljø i Washington DC og førstehåndsindtryk af dette politiske og økonomiske centrum

  • Indsigt i arbejdsgangene på Danmarks største ambassade

  • Et godt arbejdsmiljø med imødekommende kollegaer

 

Sigtet med praktikopholdet:

Der er tale om uddannelsespraktik. En stor del af læringen vil bestå i at indgå i handelsafdelingens løbende arbejde og være føl hos medarbejderne, men arbejdet vil blive tilrettelagt på en måde så der vil være mulighed for at gå i dybden med et emne til en praktikopgave eller lignende. I samråd med ambassaden vil opholdets faglige udbytte og arbejdsopgaver defineres og opholdet vil forsøges tilrettelagt i overensstemmelse med praktikantens egne ambitioner, kvalifikationer samt faglige interesser.

Forventninger til praktikanten: Du bør have en bachelorgrad fra en økonomisk/erhvervsøkonomisk uddannelse, gode engelskkundskaber og flair for informationsindsamling/præsentation. Der er tale om uddannelsespraktik. Det er meningen, at praktikopholdet skal bidrage til den studerendes uddannelse, og vil blive tilrettelagt, så det sikrer meritoverførsel, hvis den pågældendes studiested tillader det. Du skal samtidig være opmærksom på, at der også er administrative opgaver i forbindelse med arbejdet i afdelingen. Praktikvilkår: Praktikopholdet er ulønnet, men dokumenterede udgifter if. opholdet refunderes med op til DKK 4.000 pr. måned. Erfaringsmæssigt kan det herudover lade sig gøre helt eller delvist at finansiere opholdet via legater. Boligmæssigt har praktikanterne typisk benyttet erfaringerne fra de foregående praktikanter.

Hvem kan komme i praktik?

Praktikanten kan enten være dansk eller udenlandsk statsborger tilmeldt et studium på en højere dansk læreanstalt. For danske statsborgere gælder endvidere, at man kan være tilmeldt et studium på en højere udenlandsk læreanstalt. Det er en forudsætning, at praktikanten forbliver tilmeldt et studium på den højere danske eller udenlandske læreanstalt under praktikopholdet. En praktikant, der allerede er i besiddelse af en akademisk uddannelse på masterniveau, skal være indskrevet på en kandidatuddannelse i Danmark for at komme i betragtning.

Ansøgningsfrist: En kortfattet ansøgning samt CV og relevante eksamenspapirer bedes være ambassaden i hænde senest d. 1. marts 2020

Ansøgningen mærkes Praktikantansøgning Handel og Eksportfremme og sendes pr. mail til wasambinternship@um.dk. Ansøgningen med tilhørende dokumentation bedes indscannet i ét PDF dokument.

Spørgsmål vedr. stilling kan rettes til Jess Møller Knudsen på tlf. (+1) 202 797 5326 eller e-mail: jeknud@um.dk.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Den Danske Ambassade i Washington

Adresse 1
3200 Whitehaven St. NW
20008 Washington
Danmark
Adresse 2
3200 Whitehaven St. NW
20008 Washington
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-01-2020
Udløber
01-03-2020
Kviknummer
LJA-78771719
Jobtype
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Den Danske Ambassade i Washington

Adresse
3200 Whitehaven St. NW
20008
Washington
Danmark
Praktisk information
Indrykket
07-01-2020
Ansøgningsfrist
01-03-2020
Kviknummer
LJA-78771719
Jobtype
Praktikant/trainee
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed