Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

PRAKTIKPLADS Afdeling for Økonomisk Diplomati

Den Danske Ambassade i Washington

Indrykket
07-01-2020

Stillingen er for en periode på 6 måneder fra 1. august 2020 31. januar 2021

Praktikanten vil blive inddraget i det daglige arbejde med amerikansk indenrigspolitik, økonomiske forhold, handelspolitik, analyser af udviklingen i sektorer som bl.a. sundhed, klima/energi og søfart. Endvidere vil der være stort fokus på arbejdet med Kongressen, samt ambassadens aktiviteter i relevante delstater.

Praktikanterne vil under praktikopholdet få:

  • Erfaring med research, dataindsamling og præsentation af amerikansk økonomi og indenrigspolitiske forhold, erfaring med kontaktskabelse, planlægning af netværks-arrangementer og mødeprogrammer (herunder ved minister- og delegationsbesøg)

  • Viden om amerikanske samfundsforhold og kultur

  • En naturlig indgang til det internationale miljø i Washington DC

  • Mulighed for at besøge og skabe kontakter til amerikanske og danske virksomheder, politiske institutioner og organisationer

  • Indsigt i arbejdsgangene på Danmarks største ambassade

 

Sigtet med praktikopholdet:

Der er tale om uddannelsespraktik. En stor del af læringen vil bestå i at indgå i afdelingens løbende arbejde og være føl hos medarbejderne, men arbejdet vil blive tilrettelagt på en måde så der vil være mulighed for at gå i dybden med et emne til en praktikopgave eller lignende.

Forventninger til praktikanterne: Du bør have en bachelorgrad fra en samfundsvidenskabelig uddannelse, gode engelskkundskaber og flair for informationsindsamling og skriftlig præsentation.

Der er tale om uddannelsespraktik. Det er meningen, at praktikopholdet skal bidrage til din uddannelse. Praktikopholdet vil derfor blive tilrettelagt, så det sikrer meritoverførsel, hvis dit studiested tillader det. Du skal samtidig være opmærksom på, at der også er administrative opgaver i forbindelse med arbejdet i afdelingen

Praktikvilkår: Praktikopholdet er ulønnet, men dokumenterede udgifter if. opholdet refunderes med op til DKK 4.000 pr. måned. Erfaringsmæssigt kan det herudover lade sig gøre helt eller delvist at finansiere opholdet via legater. Boligmæssigt har praktikanterne typisk benyttet erfaringerne fra de foregående praktikanter.

Hvem kan komme i praktik?

Praktikanten kan enten være dansk eller udenlandsk statsborger tilmeldt et studium på en højere dansk læreanstalt. For danske statsborgere gælder endvidere, at man kan være tilmeldt et studium på en højere udenlandsk læreanstalt. Det er en forudsætning, at praktikanten forbliver tilmeldt et studium på den højere danske eller udenlandske læreanstalt under praktikopholdet. En praktikant, der allerede er i besiddelse af en akademisk uddannelse på masterniveau, skal være indskrevet på en kandidatuddannelse i Danmark for at komme i betragtning.

Ansøgningsfrist: En kortfattet ansøgning på dansk samt CV og relevante eksamenspapirer bedes være ambassaden i hænde senest d. 1. marts 2020. Ansøgningen mærkes Praktikantansøgning indenrigspolitiske og økonomiske område og sendes pr. mail til wasambinternship@um.dk. Ansøgningen med tilhørende dokumentation bedes indscannes i ét PDF dokument.

Spørgsmål vedr. stillingen kan rettes til seniorrådgiver Christiane Lauritzen på chlaur@um.dk


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Den Danske Ambassade i Washington

Adresse 1
3200 Whitehaven St. NW
20008 Washington
Danmark
Adresse 2
3200 Whitehaven St. NW
20008 Washington
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-01-2020
Udløber
01-03-2020
Kviknummer
LJA-78771725
Jobtype
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Den Danske Ambassade i Washington

Adresse
3200 Whitehaven St. NW
20008
Washington
Danmark
Praktisk information
Indrykket
07-01-2020
Ansøgningsfrist
01-03-2020
Kviknummer
LJA-78771725
Jobtype
Praktikant/trainee
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed