Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Praktikanter til politisk arbejde og vidensarbejde i Center for Grundskole i Børne- og Undervisningsministeriet

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
22-11-2023

Er du i gang med en videregående uddannelse og skal i praktik i foråret 2024? Har du lyst til at komme helt tæt på arbejdet med politikudvikling i et ministerium, der varetager udviklingen af et af de mest centrale områder i velfærdssamfundet? Og vil du prøve kræfter med politisk betjening og vidensarbejde i centraladministrationen? Så er du måske den praktikant, vi søger til Center for Grundskoler i Børne- og Undervisningsministeriets departement.

 

Om Center for Grundskoler

I Center for Grundskoler arbejder vi med politikudvikling og politisk betjening af minister og Folketing på grundskoleområdet, dvs. både folkeskolen og de frie skoleformer. Centret har en central funktion i forhold til idéudvikling og igangsættelse af nye initiativer på grundskoleområdet. Derudover har vi ansvaret for folkeskoleloven, friskoleloven og lov om efterskoler og frie fagskoler. Som vores praktikant får du erfaring med politisk betjening og politikudvikling på et område, der berører stort set alle danskere. Grundskoleområdet fylder meget både politisk og i medierne, og derfor får du som praktikant mulighed for at arbejde med mange ad hoc-opgaver som f.eks. bidrag til ministersager og besvarelse af borgerhenvendelser.

 

Samlet er vi i centret knap 40 medarbejdere og tre kontorchefer fordelt på tre kontorer.

 

Om praktikforløbet

Vi søger en praktikant til hhv. Kontor for Særlige Grupper og Trivsel samt Kontor for Fag og Indhold.

 

Praktikant til Kontor for Særlige Grupper og Trivsel

I kontoret arbejder vi med trivsel, inklusion, specialundervisning, udsatte elevgrupper og lignende emner af største væsentlighed for grundskoleområdet. Derudover er både Trivselskommissionen og Vidensenhed for Børn og Unge med Særlige Behov (VIBUS) forankret i kontoret. Som vores praktikant vil du have mulighed for at arbejde med mere langsigtede og vidensbaserede opgaver i regi af Trivselskommissionen og VIBUS. Du vil dog også kunne varetage øvrige politiske og ad hoc-opgaver i kontoret, ligesom du også vil kunne bidrage til opgaver i resten af centret.

 

Praktikant til Kontor for Fag og Indhold

I kontoret arbejder vi bl.a. med udviklingen af en mere praktisk skole, udviklingen af folkeskolens fag, test og prøver, fritidsområdet og digitalisering. Gennem opgaverne får du et bredt indblik i arbejdet i centraladministrationen og i et departement. Opgaverne vil variere og kan både være med længere aftræk og dag til dag-sager, som bl.a. kan omfatte:

  • research og udarbejdelse af materiale og notater til brug for kontorets løbende ministerbetjening, politikudvikling og implementering af politiske beslutninger

  • bistand til og planlægning af større arrangementer

  • udarbejdelse af udkast til besvarelse af henvendelser fra borgere og organisationer

  • udarbejdelse af vidensnotater mv. til brug for undersøgelser

  • diverse ad hoc-opgaver

 

Om dig

Du studerer på en relevant kandidatuddannelse, f.eks. statskundskab, sociologi, uddannelsesvidenskab el.lign. Vi forventer, at du har interesse for politik og samfundsforhold, gerne uddannelsespolitik, søger faglige udfordringer og har lyst til at udvikle dine kompetencer i arbejdet i et departement. Herudover forventer vi, at du:

  • har gode skriftlige formidlingsevner og blandt andet er god til at formidle kompliceret stof på en læsevenlig måde til notater, rapporter, pressemeddelelser mv.

  • har interesse for politiske processer samt grundskoleområdet

  • kan arbejde selvstændigt og struktureret, men også i tæt samarbejde med andre

  • trives med afveksling mellem rutineprægede og komplekse arbejdsopgaver

  • er god til at bevare overblikket - også når det til tider går stærkt

 

Vilkår for praktikforløbet

Praktikforløbet er ulønnet, og det er en forudsætning, at praktikforløbet hos os er meritgivende på dit studie. Praktikforløbet løber som udgangspunkt fra februar 2024 til og med juli 2024.

Arbejdstiden er som udgangspunkt 37 timer pr. uge, men der er naturligvis fleksibilitet i forbindelse med f.eks. praktikrapport og eksamensperioder.

 

Arbejdsstedet er Frederiksholms Kanal 25, 1220 København K.

 

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Magnus Kulmsee Hagmann på telefon 2459 6646 eller på mail Magnus.Hagmann@uvm.dk. Du kan læse mere om Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside.

 

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest onsdag den 6. december 2023 kl. 23.59. Du søger praktikopholdet ved at klikke på Søg stillingen i opslaget og udfylde ansøgningsformularen. Vi forventer at holde samtaler i uge 49 og 50. Der kan forekomme en case i forbindelse med samtalerne for at vurdere, hvordan du løser en konkret opgave. Du får flere oplysninger om casen, hvis det bliver aktuelt.

 

Du må gerne angive, om du er særligt interesseret i ét af de to kontorer, men det er ikke et krav.

 

Ansøgningsfrist

06-12-2023

 

Tiltrædelsesdato

01-02-2024

 

Arbejdssted

Departementet

 

Hjemmeside

http://www.uvm.dk/

 

Arbejdstider

Praktikant

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 25
1015 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 21
1220 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
22-11-2023
Udløber
06-12-2023
Kviknummer
LJA-85116040
Jobtype
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Analyse og information, Forskning og undervisning, Kommunikation og medier, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
22-11-2023
Ansøgningsfrist
06-12-2023
Kviknummer
LJA-85116040
Jobtype
Praktikant/trainee
Kategori
Analyse og information, Forskning og undervisning, Kommunikation og medier, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed