Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Praktikant med interesse for udviklingspolitik og marginalisering

Danske Handicaporganisationer

Høje-Taastrup, Storkøbenhavn

Indrykket
22-11-2022

GENOPSLAG

Har du lyst til at få erfaring med politisk interessevaretagelse inden for dansk udviklingspolitik og arbejdet med marginaliserede befolkningsgrupper? Så læs med her. Danske Handicaporganisationer (DH) søger en praktikant i forårssemesteret 2023 i afdelingen Internationalt Samarbejde.

 

Som praktikant vil du indgå i DHs politiske arbejde med at sikre, at mennesker med handicap tænkes ind i dansk udviklingssamarbejde. DH har netop vedtaget et nyt policyprogram, som dit praktikforløb vil relatere sig til. Du vil få indblik i forskellige faser af vores interessevaretagelse, og du vil blive del af en spændende proces, hvor vi skal indsamle viden og identificere hvor og hvordan vi kan få indflydelse. Derudover vil du få mulighed for at opnå praktisk erfaring med at arrangere faglige begivenheder som led i interessevaretagelsen. Du vil deltage i alle faserne af planlægningen og gennemførelsen af et større internationalt arrangement, som DH er vært for til maj.

 

Mere konkret vil dine opgaver være at:

  • Bidrage til analysearbejdet og den opfølgende interessevaretagelse.

  • Bidrage til kommunikation, herunder debatindlæg, nyhed til hjemmeside, nyhedsbrev og SoMe.

  • Planlægning og afvikling af diverse møder, samt af et større internationalt arrangement.

 

Derudover vil der være muligheder for at bidrage med øvrige opgaver i afdelingen på området for internationalt udviklingssamarbejde alt efter interesse og behov.

 

Din profil

  • Du er studerende på en relevant samfundsvidenskabelig videregående uddannelse.

  • Du er systematisk, analytisk og god til at formulere dig skriftligt.

  • Du interesserer dig for udviklingspolitiske spørgsmål og marginaliserede befolkningsgrupper.

  • Du er en god til at samarbejde og kan arbejde selvstændigt med dine opgaver.

 

Arbejdspladsen

DH's sekretariat består af 35 medarbejdere. Vi værner om et godt arbejdsmiljø og kollegaskab på tværs af organisationen. Vi arbejder i verdens mest tilgængelige kontorhus lige ved Høje-Taastrup station.

 

DH er paraplyorganisation for 35 medlemsorganisationer med cirka 340.000 medlemmer.

 

I DH arbejder vi for at mennesker med handicap kan deltage, bidrage og leve et liv som alle andre - både i Danmark og internationalt gennem partnerskaber. Vi er talerør for handicaporganisationerne og repræsenterer alle typer af handicap. Vi forvalter desuden Handicappuljen med bevilling fra Udenrigsministeriet.

 

Læs mere om Danske Handicaporganisationer på www.handicap.dk

 

Afdelingen

Afdelingen Internationalt Samarbejde består af syv medarbejdere, en studentermedhjælper og tre medarbejdere tæt tilknyttet fra andre afdelinger. Vi arbejder for tre overordnede mål: At fremme stærke handicapbevægelser i Syd. 2. At øge engagementet i det internationale udviklingssamarbejde blandt danske handicaporganisationer. 3. At fremme, at danske udviklingsprogrammer er inkluderende og tilgængelige for mennesker med handicap.

 

Stillingen

Praktikken er ulønnet, men der vil være en månedlig erkendtlighed på 3.000 kr. samt frokostordning. Du skal kunne få merit fra din uddannelse for praktikforløbet.

 

Du skal kunne lægge 30 timer om ugen på kontoret. Dog er vi fleksible med hensyn til dit studie, opgaver og eksamen undervejs.

 

Vi arbejder i DH efter princippet om ansvar og fleksibilitet i arbejdstilrettelæggelsen og stiller i den forbindelse telefon og computer til rådighed til brug for evt. hjemmearbejde.

 

For spørgsmål til praktikantstillingen, kontakt chefkonsulent Ina Lykke Jensen i Internationalt Samarbejde på ilj@handicap.dk eller tlf. 30 28 35 39.

 

Ansøgning

Ansøgning inkl. eksamensbevis el. karakterudskrift og CV senest den 8. december 2022.

 

Vi forventer at holde samtaler løbende. Forventet opstart 1. februar eller efter aftale.

 

Vi ønsker en mangfoldig medarbejdergruppe og opfordrer alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder, race, religion, handicap eller etnisk baggrund.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Danske Handicaporganisationer

Adresse 1
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
Danmark
Adresse 2
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
Danmark
Praktisk information
Oprettet
22-11-2022
Udløber
08-12-2022
Kviknummer
LJA-84272960
Jobtype
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Analyse og information, Kommunikation og medier, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Danske Handicaporganisationer

Adresse
Blekinge Boulevard 2
2630
Taastrup
Danmark
Praktisk information
Indrykket
22-11-2022
Ansøgningsfrist
08-12-2022
Kviknummer
LJA-84272960
Jobtype
Praktikant/trainee
Kategori
Analyse og information, Kommunikation og medier, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed