Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Postdoc projekt med fokus på sociale medier, faglig organisering og fagforenings-aktivisme

Københavns Universitet, Sociologisk Institut

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-06-2020

Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS), Sociologisk Institut, Københavns Universitet, opslår hermed en postdoc stilling til et projekt om sociale mediers betydning for faglig organisering og fagforeningsaktivisme.

 

Projektet skal belyse, hvordan sociale medier giver fagforeninger nye muligheder for at interagere med relevante arbejdstagergrupper, for derigennem at skabe bredere organisering og mere aktivisme. Projektet skal også belyse hvilke muligheder og dilemmaer dette skaber for de faglige organisationer og for den danske overenskomstmodel.

 

Stillingen er ledig til besættelse 15. september 2020 eller snarest derefter. Der er som udgangspunkt tale om en fuldtidsstilling af to års varighed, men med mulighed for forlængelse.

 

Kvalifikationer

For at kvalificere dig som kandidat til denne postdoc, skal du som minimum have en samfundsvidenskabelig ph.d. grad, og ph.d.-afhandlingen skal gerne have omhandlet arbejdsmarkedsforhold. Det er en fordel, hvis du har forsket i faglig organisering, fagforeninger, medier eller aktivisme. Du er stærk i arbejdet med kvalitative metoder, men det er en fordel, hvis du også har erfaring med kvantitativ metode. Du kan formulere dig flydende både skriftligt og mundtligt på engelsk. Du har gode formidlings- og samarbejdsevner og kan indgå i tværfaglige forskningsgrupper.

 

Om FAOS

FAOS er et af landets førende arbejdsmarkedsforskningscentre, der har stor bevågenhed blandt politikere, arbejdsmarkedets parter og i medierne. Vi tilbyder et engageret forskningsmiljø, med højt fagligt niveau inden for arbejdsmarkedsområdet, hvor du kan videreudvikle din forskningskarriere. For information om FAOS, se her. https://faos.ku.dk/

 

Har du spørgsmål om stillingen, er du velkommen til at kontakte lektor Nana Wesley Hansen, nha@faos.dk.     

 

Yderligere oplysninger om ansøgningsproceduren kan fås hos Mette Birgitte Christensen, e-mail: hrsc@hrsc.ku.dk.  Angiv venligst ID NR 211-0453/19-2 ved henvendelse.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsesvilkår i øvrigt og aflønning vil ske i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC.

 

Ansøgningen og yderligere oplysninger

Ansøgningen skal indeholde:

  • Motiveret ansøgningsbrev på max 2 sider

  • CV der angiver formel uddannelsesgrader og anden uddannelse, erhvervserfaring

  • Publikationsliste

  • Kort projektplan (bør ikke overstige 2 sider). Den foreløbige projektbeskrivelse kan rekvireres fra nha@faos.dk. (Under andet relevant)

  • Kopi af bevis for Ph.d. graden

  • Mulige anbefalingsbreve (maks. 3 filer) (under andet relevant)

  • Egne publikationer, som du vil citere (maks. 3 filer)

 

Kun oplysninger, der dokumenterer formelle uddannelsesmæssige kvalifikationer, forskningsmæssige erfaringer, kendskab til emneområdet eller til relevante metoder samt sproglige kompetencer vil blive inddraget i vurderingen.

 

Ansøgningsprocedure

Efter ansøgningsfristens udløb udvælger den ansættelsesbemyndigede leder, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Alle ansøgere får umiddelbart herefter besked om, hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse af et fagkyndigt bedømmelsesudvalg. De udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning, og hver ansøger får lejlighed til at kommentere den del af bedømmelsen, som angår ansøgeren selv. Du kan læse om rekrutteringsprocessen på https://jobportal.ku.dk/videnskabelige-stillinger/rekrutteringsproces/

 

I forbindelse med beslutning om ansættelse vil der blive afholdt ansættelsessamtaler. Ansættelsessamtalerne forventes at blive afholdt ultimo august 2020.

 

Københavns Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Ansøgningsfristen er fredag den 21. august 2020, 23:59 CEST.

 

Stillingen skal søges online (tryk på linket "SEND ANSØGNING" nederst i opslaget). Bemærk venligst, at der kun kan uploades én fil til hver kategori. Hvis du har flere dokumenter under samme felt (f.eks. eksamensbevis og eksamensudskrifter), bedes du samle dokumenterne i én fil (pdf eller word).

 

Ansøgninger som modtages efter ansøgningsfristens udløb vil ikke blive accepteret.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Københavns Universitet, Sociologisk Institut

Adresse 1
Øster Farimagsgade 5
1353 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
18-06-2020
Udløber
21-08-2020
Kviknummer
LJA-80493660
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Forskning og undervisning, Kommunikation og medier
Ansøg nu
Lignende job

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Københavns Universitet, Sociologisk Institut

Adresse
Øster Farimagsgade 5
1353
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
18-06-2020
Ansøgningsfrist
21-08-2020
Kviknummer
LJA-80493660
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Forskning og undervisning, Kommunikation og medier
Beliggenhed