Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Politisk praktikant til Enhedslistens EU-team i Folketinget

Enhedslistens Folketingsgruppe

København, Storkøbenhavn

Indrykket
17-03-2020

Brænder du for en mere solidarisk, demokratisk og grøn verden, synes du at EU er spændende, og kunne du tænke dig at komme helt tæt på det politiske maskinrum? Så har du nu chancen. Enhedslistens EU-team på Christiansborg tilbyder spændende praktikplads i efteråret 2020 for en studerende på en SU-berettiget videregående uddannelse, hvor praktik er en del af uddannelsesforløbet. Ansøgningsfrist 22. april kl. 12.00.

 

Enhedslistens EU-team i Folketinget søger en praktikant til efteråret 2020, som har lyst til at prøve kræfter med EU-politik og pressearbejde/kommunikation for Enhedslistens EU-ordfører Søren Søndergaard.

 

Du får din daglige gang i Folketinget, hvor du vil indgå i Enhedslistens politiske sekretariat. Konkret vil du blive en del af EU-teamet, der består af en EU-politisk rådgiver og tre tilknyttede folketingsmedlemmer. Her vil du få en grundig indføring i det politiske arbejde i Folketingets Europaudvalg, samt i hvordan EU-systemet fungerer. Du vil samtidig få indsigt i en bred vifte af politiske sager med tilknytning til EU, ligesom du vil få erfaring med politisk kommunikation.

 

I Enhedslisten lægger vi vægt på at praktikanters arbejdsopgaver er uddannelsesrelevante, at der er tydelige læringsmål og uddannelsesperspektiver i forløbet, og at praktikanten har tid til at lære.

 

Du får en praktikvejleder i hele din praktikperiode, som vil være den, som du i det daglige refererer til. Alt efter din uddannelse og erfaring vil dine typiske opgaver bestå i:

  • Følge den EU-politiske dagsorden i Folketingets Europaudvalg og bidrage til udarbejdelsen af mødemateriale til politikerne i form af politiske indstillinger, stemmelister og notater.

  • Presse- og kommunikationsopgaver så som at opdyrke pressehistorier og skrive artikler, pressemeddelelser og debatindlæg med det formål at formidle Enhedslistens EU-politik.

  • Research, politikudvikling og vidensopsamling.

 

Som del af praktikopholdet vil du få mulighed for at besøge vores EU-kontor i Bruxelles og Strassburg.

 

Vi forventer, at du:

  • er i gang med en SU-berettiget videregående uddannelse, hvor praktik er en del af uddannelsesforløbet.

  • forstår at tænke politisk og kritisk, og er indstillet på at lære nyt.

  • synes EU-politik er spændende og ikke er bange for at kaste dig over til tider teknisk EU-lovgivning.

  • er dygtig til skriftlig formidling og ser det som en spændende udfordring at formidle kompliceret stof, så alle kan forstå det.

  • er initiativrig og kan løse konkrete opgaver selvstændigt.

  • er frisk på at tage fat på både store og små opgaver og løfte i flok, når tingene går stærkt.

 

Det er en fordel, hvis du har noget forhåndsviden om EU eller EU-relaterede emner, men det er ikke et krav. Måske har du en baggrund som aktiv i fx fagbevægelsen, elev- og studenterbevægelsen, grønne bevægelser, menneskerettigheds- eller udviklingsorganisationer. Du kan også have en helt anden viden eller andre kompetencer, som du tænker kunne være interessante at bringe i spil. I så fald vil vi også meget gerne høre om det.

 

Du skal have sympati med Enhedslistens holdninger og politik.

 

Praktikopholdet er ulønnet, men du får et månedligt beløb på 3.000 kr. som supplement til din SU. En såkaldt erkendtlighed jf. reglerne på området. Praktikopholdet løber som udgangspunkt fra d. 1. september 2020 til 1. februar 2021. Vi er dog fleksible, hvis du har særlige behov i forhold til planlægning af dine studier.

 

Ansøgningsfristen er fredag d. 22. april kl. 12.00. Send din ansøgning og CV til eu-praktik@enhedslisten.dk Skriv EU-praktikant i emnefeltet.

 

Har du spørgsmål eller andet, er du meget velkommen til at kontakte EU-politisk rådgiver Tobias Clausen på tobias.clausen@ft.dk eller tlf. 6162 4563

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Enhedslistens Folketingsgruppe

Adresse 1
Christiansborg
1240 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
17-03-2020
Udløber
22-04-2020
Kviknummer
LJA-79833627
Jobtype
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Enhedslistens Folketingsgruppe

Adresse
Christiansborg
1240
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
17-03-2020
Ansøgningsfrist
22-04-2020
Kviknummer
LJA-79833627
Jobtype
Praktikant/trainee
Kategori
Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed