Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Politisk konsulent med fokus på cirkulær økonomi, klima og energi hos IDA

IDA

København, Storkøbenhavn

Indrykket
16-08-2019

Verden kræver klimahandling nu, og den grønne omstilling er også på toppen af den politiske dagsorden i IDA. I vores politiske arbejde har vi fokus på, hvordan Danmark kan omlægge produktion og forandre forbrug mod en bæredygtig udvikling fra lineær til cirkulær økonomi. FN's verdensmål giver en retning for, hvor verden har de største udfordringer, og hvor vi skal hen, og i IDA peger vi på løsninger funderet i teknologi, viden og fakta. IDAs medlemmer spiller en afgørende rolle, når det kommer til at udvikle, implementere og forstå de nye bæredygtige løsninger. Vi har travlt og er ambitiøse, og derfor har vi brug for endnu en dygtig politisk konsulent på området i en nyoprettet stilling.

 

Om stillingen

IDA er en moderne interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere samt it-professionelle. Vi er en organisation i vækst, og vi er ambitiøse både med hensyn til vækst, medlemstilfredshed, politisk indflydelse og synlighed. Som politisk konsulent er din hovedopgave at udvikle politik på en måde, som involverer vores medlemmer og gør brug af deres ekspertviden og sikrer indflydelse, da det er afgørende for, at vi kan realisere ambitionerne.

 

Afdelingen Politik, Analyse og Presse består af 22 medarbejdere, heraf tre studenter. Der er i det daglige tæt samarbejde på tværs af de tre fagligheder i afdelingen og også med andre afdelinger i huset. Afdelingen er en stabsfunktion for hele IDA og er forankret hos den administrerende direktør.

 

Dit arbejdsområde bliver særligt cirkulær økonomi. Du bliver involveret i arbejdet med IDAs politiske udvalg, ekspertpaneler og hovedbestyrelse og bistår derved med at udvikle og formulere IDAs politikker på området.  Du vil især arbejde tæt sammen med den anden politiske konsulent på området, som fremover primært skal have fokus på klima- og energipolitik. I samarbejde med analysekonsulenterne forventes du at holde dig velorienteret på nøgletal og producere troværdige baggrundspapirer til brug for både pressearbejdet og det politiske arbejde. Du skal understøtte og tage del i varetagelsen af det politiske indflydelsesarbejde over for Christiansborg, Centralforvaltningen og andre relevante aktører. Oftest vil det være IDAs formand eller tekniske talspersoner, der optræder i medierne, men det er vigtigt, at du har fornemmelse for timing og "nyheden", så du kan bidrage til en ambitiøs synlighed og deltagelse i den offentlige debat på området.

 

Vi forventer, at du

 

  • har politisk tæft og evne til at navigere i den politiske dagsorden.

  • har en teknisk/naturvidenskabelig uddannelse eller en samfundsvidenskabelig uddannelse kombineret med nogle års relevant erfaring inden for cirkulær økonomi/de miljømæssige verdensmål.

  • har kendskab til central lovgivning og regulering på området og generelt interesserer dig for og følger med i området.

  • arbejder struktureret og selvstændigt, tager ansvar og sætter en ære i god formidling.

  • har et stærkt samarbejdsgén og finder glæde i at hjælpe andre videre.

  • modtager og giver konstruktiv feedback.

  • vil være med til at løfte IDAs politiske indsatsområder (se mere her).

 

 

Ansættelsesvilkår

Vi arbejder i et åbent kontorlandskab i lyse lokaler, hvor konsulenter fra presse, politik og analyse løbende sparrer med hinanden. Tonen er uformel, og vi sætter stor pris på at have det sjovt - også med andre afdelinger i huset.  Der er mulighed for selv at tilrettelægge arbejdstiden under vores "fri af tid og sted"-politik. Du skal regne med spidsbelastninger og travle perioder, men vi anser det for selvfølgeligt, at arbejds- og familieliv skal kunne balancere.

 

IDA tilbyder en konkurrencedygtig lønpakke og ansættelse efter AC-overenskomst.

 

IDA opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

 

Ansættelsessamtaler holdes uge 37/38. Vi går efter at besætte stillingen fra 1. november.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

IDA

Adresse 1
Kalvebod Brygge
København V
Danmark
Praktisk information
Oprettet
16-08-2019
Udløber
02-09-2019
Kviknummer
LJA-74821407
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Konsulent og rådgivning, Konsulent og rådgivning
Ansøg nu
Lignende job

HK i Norge, Region Agder og Rogaland

Kulturdepartementet

Del dette job

Virksomhedsinformation

IDA

Adresse
Kalvebod Brygge
København V
Danmark
Praktisk information
Indrykket
16-08-2019
Ansøgningsfrist
02-09-2019
Kviknummer
LJA-74821407
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Konsulent og rådgivning, Konsulent og rådgivning
Beliggenhed