Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Politisk analytiker med et godt overblik til betjening af Vicestats- og Forsvarsministeren

Forsvarsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
21-02-2024

Kan du se dig selv arbejde helt tæt på de politiske beslutningsprocesser i regeringen? Vil du medvirke til at klæde vicestats- og forsvarsministeren på til at deltage i de vigtige møder i regeringsudvalgene? Så har du muligheden nu!

 

Om os

Du bliver en del af Forsvarsministeriets Center for Minister- og Ledelsesbetjening. Her vil du dele kontor med ni engagerede kollegaer, som bl.a. varetager betjeningen af vicestats- og forsvarsministeren, herunder det tværgående arbejde i centrale regeringsudvalg.

 

Kernen i vores arbejde består i at klæde ministeren og departementschefen bedst muligt på til drøftelserne i regeringsudvalgene og de forberedende møder hertil. Samtidig har vi en koordinerende funktion for sager på Forsvarsministeriets område, som udarbejdes hos de relevante fagteams.

 

Vicestats- og forsvarsministeren har fast plads i flere regeringsudvalg. Derfor involverer arbejdet et bredt spektrum af politiske sager på tværs af centraladministrationen, som fx sager om klima, beskæftigelse, sundhed, transport, osv.

 

Ud over regeringsudvalgene understøtter teamet Forsvarsministeriets direktion med en række opgaver som bl.a. forberedelse af direktions- og koncernledelsesmøder, overblik og styringsværktøjer til ledelsen, udvikling af kvalitet i sager og processer i huset samt koordination af større politiske forløb på tværs af huset.

 

Din kommende kollega, Emely, fortæller: Jeg blev en del af teamet i maj og er blevet taget rigtig godt imod. Her er virkelig god stemning, og alle er gode til at støtte hinanden med de mange forskellige opgaver - også når tingene skal gå hurtigt. Det giver god mulighed for at udvikle sig.

 

Om stillingen

Din hovedopgave vil bestå i at forberede materiale til ministerens og departementschefens deltagelse i møder i regeringsudvalgene. Dertil vil du også være med til at understøtte de øvrige policy-opgaver i teamet.

 

Du får en hverdag tæt på den politiske proces og et bredt indblik i de sager, der er med til at forme regeringens politik. Samtidig er du i tæt dialog med ministerens særlige rådgivere, øvrige ministerier og Forsvarsministeriets fagteams, hvilket giver en mulighed for at dyrke netværk på tværs af centraladministrationen og op mod det politiske niveau.

 

Vores ansvarsområder medfører et højt produktionsniveau, som også kan strække sig ud over de sædvanlige arbejdstimer. Teamet kendetegnes af en kultur, hvor daglig latter er i højsædet, og hvor man har chancen for at samles omkring et glas vin, når fredagen kommer.

 

Møder i regeringsudvalg afholdes på faste dage. Vi ved derfor, at vi har travlt med at koordinere og skrive med både mine kollegaer rundt i huset, andre ministerier og de særlige rådgivere i dagene op til. Det er spændende og meningsfuldt at komme helt tæt på de politiske beslutninger, siger specialkonsulent, Camilla.

 

Om dig

Vi forestiller os, at du har en videregående akademisk uddannelse samt relevant erhvervserfaring fra centraladministrationen. Det er en fordel, hvis du har arbejdet i et departement og især kendskab til regeringssager.

 

For at lykkes i stillingen er det vigtigt, at du:

  • har politisk forståelse og interesse samt bred indsigt i politiske dagsordener på tværs af ministerområder

  • har en stor analysekapacitet og er i stand til hurtigt at sætte dig ind i nye fagområder

  • skriver kort og præcist og kan omsætte komplekse faglige problemstillinger til forståelig politisk kommunikation på kort tid

  • er en god kollega, der gerne vil medvirke til centerets samlede virke, herunder ved at bidrage med det gode humør og til at understøtte den generelle opgaveløsning.

 

Ansættelsesvilkår

Du er uddannet akademiker og vil blive ansat og aflønnet efter den til enhver tid gældende akademikeroverenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i staten. Derudover vil der afhængigt af kvalifikationer være mulighed for at forhandle tillæg. Der er til stillingen knyttet en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning på 17,1 %.

 

Hvis du er officer fra Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen, vil ansættelsen kunne ske efter protokollat om officerer under Forsvarsministeriet til den til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten. Indplaceringen vil være i løngruppe fire eller fem afhængigt af dine kvalifikationer.

 

Hvis du allerede er ansat som tjenestemand inden for Forsvarsministeriets område, kan du vælge fortsat at være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte.

 

Såfremt du er udpeget til en international mission, bedes du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

 

Hvis du ønsker at vide mere om løn- og ansættelsesforhold, er du velkommen til at kontakte HR konsulent i Forsvarsministeriets Personalestyrelse Anja Baldorf på tlf. 32 66 59 51.

 

Som ansat i Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder blandt andet, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne godkendelse under hele ansættelsesforløbet.

 

Dit daglige tjenestested er Holmens Kanal 9, 1060 København K

 

VI SER FREM TIL AT HØRE FRA DIG!

Vil du høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte specialkonsulent, Camilla Malling Laksø, telefon 61 87 19 65 eller fungerende kontorchef, Christine Buchholtz Pedersen på telefon 41 32 31 05.

 

Ansøgningsfristen er 10. marts 2024.

 

Vi vil bede dig om at sende CV, motiveret ansøgning samt relevante eksamensudskrifter via linket. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

 

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed forbedrer opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

 

Vi ser frem til at få dig med om bord, så vi sammen kan gøre en væsentlig forskel for alle vores kollegaer i Forsvarsministeriets koncern - både dem i felten og dem bag skrivebordene.

Læs mere om Forsvarsministeriet som arbejdsplads på www.fmn.dk

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Forsvarsministeriet

Adresse 1
Holmens Kanal 9
1060 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
21-02-2024
Udløber
10-03-2024
Kviknummer
LJA-85343116
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Forsvarsministeriet

Adresse
Holmens Kanal 9
1060
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
21-02-2024
Ansøgningsfrist
10-03-2024
Kviknummer
LJA-85343116
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed