Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonomipartner på Danmarks Meteorologiske Institut, DMI Fuldmægtig eller specialkonsulent

DMI - København

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-06-2024

Vil du med din økonomifaglighed bidrage til, at DMI får mest mulig samfundseffekt for bevillingerne? Og vil du være en del af en afdeling, der sidder helt centralt i styring og udvikling af organisationen?

Om DMI og dine opgaver

DMI klæder samfundet på til fremtidens vejr og klima. Vi leverer vejrudsigterne både når vejret er godt, og når det er farligt. Vi betjener hele rigsfællesskabet med meteorologisk viden og data, og vi understøtter den grønne omstilling som klimavidenskabelig rådgiver for regeringen.

Som en del af DMIs økonomienhed får du et meningsfuldt arbejde. Vi rådgiver DMIs ledelse om, hvordan midlerne fra vores forskellige finansieringskilder (bl.a. finanslov, forskningsbevillinger og den internationale luftfart) fordeles bedst og mest effektivt til vores vigtige samfundsopgaver som fx klimaforskning og varsling af farligt vejr. Vi styrer udarbejdelsen af de årlige budgetter og holder øje med, at de bruges som forudsat og inden for de statslige regler. Vi er også bindeled til vores departement i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og vi har et tæt samarbejde med departementet om de økonomiske rammer for, og tilsynet med, DMI.

Vi er otte ansatte i Økonomienheden, og vi fordeler løbende opgaverne mellem os, så de passer til vores kvalifikationer og interesseområder. Derfor vil din erfaring også have betydning for, hvilke opgaver du præcist kommer til at have ansvar for. Men det kunne være inden for følgende felter:

  • Økonomipartner for en eller flere afdelinger, hvor du har det samlede ansvar for at sikre, at budgettet udarbejdes og bruges efter de aftalte forudsætninger. Du vil have et tæt dagligt samarbejde med afdelingens decentrale økonomimedarbejder og stå for at afvikle månedlige budgetopfølgningsmøder mellem Økonomienheden og afdelingsledelsen.

  • Ansvar for DMIs lønbudget, hvilket betyder tæt samarbejde med gode kolleger i HR for at kunne rådgive direktionen og ledelsen om, hvordan udgifterne til vores vigtigste aktiv, nemlig de dygtige medarbejdere, udvikler sig.

  • Samarbejde med vores departement om fx udarbejdelse af finansloven, koordinering af bestillinger til brug for fx folketingsarbejde mv.

  • Overblikket over DMIs tværgående rammer og budget, samt vores omkostningsfordelingsmodel, der bl.a. fordeler midler fra vores finansieringskilder til generel ledelse og administration.

Stillingen kan både blive besat som fuldmægtigniveau eller på specialkonsulentniveau.

Om dig

For at få succes i stillingen skal du:

  • Have god talforståelse og et struktureret og analytisk mindset

  • Være omhyggelig og komfortabel med rutineopgaver. Du skal finde glæde i, at der er orden i budgetterne

  • Trives med at have en bred kontaktflade til dedikerede kolleger og ledere på tværs af fagligheder særligt i de enheder, du er økonomipartner for

  • Have kendskab til, eller evne til hurtigt at lære, statslige økonomisystemer som Staten Budgetsystem mv.

  • Have en relevant akademisk uddannelse og eventuelt nogle års erfaring fra en lignende stilling og gerne grundlæggende kendskab til (statslig) økonomistyring.

Din nye enhed og afdeling

Medarbejderne i Økonomienheden er en god blanding af erfarne og yngre kræfter med forskellige baggrunde og uddannelser. Vi har et godt socialt miljø, og vores hverdag er præget af en uformel og humoristisk omgangstone. Vores arbejde er kendetegnet ved omhyggelighed og høj service over for vores samarbejdspartnere. Vi hjælper og støtter hinanden og har fokus på at videndele i dagligdagen, så vi hele tiden yder vores bedste og udvikler os. Desuden arbejder vi målrettet med vores samarbejde som team, bl.a. inden for rammerne af DMIs fokus på psykologisk tryghed.

Din afdeling Ressourcer og Risikostyring har direkte ophæng under DMIs direktør og består af tre enheder: Økonomi, HR og Risikostyring & Compliance. Vi arbejder med at sikre de ressourcemæssige og organisatoriske rammer om kerneopgaverne og er bevidste om vores afgørende rolle for at vores kolleger lykkes med værdiskabelsen til samfundet.

DMI arbejder struktureret med at være en attraktiv arbejdsplads med bl.a. god ledelse som et centralt redskab. Vi er netop flyttet til nyrenoverede lokaler i Sankt Kjelds Gaard på Skt. Kjelds Plads 11 på Østerbro i København, hvor vi har en aktivitetsbaseret kontorindretning.  

Løn - og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan eventuelt forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til konstitueret enhedsleder for Økonomienheden Simone Roy Jessen, der bliver din personaleleder på srj@dmi.deller 2935 9021 eller afdelingschef Henrik Stub på hst@dmi.dk eller 2164 2968.

Stillingen er som udgangspunkt på 37 timer om ugen, men med mulighed for at indgå aftale om færre timer.

Mangfoldighed er en vigtig værdi for os, da vi tror på, at et inkluderende og alsidigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi arbejder aktivt med mangfoldighed i vores medarbejdersammensætning, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at vi er en rummelig arbejdsplads med balance mellem arbejdsliv og familieliv. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning, CV, eksamensbeviser og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest d. 23. juni 2024.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 26. En evt. 2. samtale i uge 27 vil tage udgangspunkt i en konkret opgave.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse d. 1. september 2024.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

DMI - København

Adresse 1
Sankt Kjelds Plads 11
2100 København Ø
Danmark
Tlf
39157231
Adresse 2
Lyngbyvej 100
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-06-2024
Udløber
23-06-2024
Kviknummer
LJA-85543573
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

DMI - København

Adresse
Lyngbyvej 100
2100
København Ø
Danmark
Tlf: 39157231
Praktisk information
Indrykket
13-06-2024
Ansøgningsfrist
23-06-2024
Kviknummer
LJA-85543573
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab
Beliggenhed