Gem annonce

Økonomiministeriet søger nysgerrige og samarbejdsorienterede generalister med analytisk tæft og lyst til at arbejde med struktur- og reformpolitik

Økonomiministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
08-05-2024

Vi er på udkig efter 1-2 nye kolleger med interesse for struktur- og reformpolitik, som har lyst til at arbejde med de store samfundsdagsordener på fx velfærdsområdet og det grønne område.

 

Du vil konkret både skulle arbejde med større analyser, regeringssager- og koordination samt bidrage til at rådgive vores minister om konkrete sager inden for dit område.

 

Økonomiministeriet er et stadig nyt, lille fleksibelt hus med et stærkt fællesskab, og vi er i fuld gang med at indfri ministeriets høje ambitioner, hvor vi bl.a. sætter teamperformance, holdånd og trivsel i højsædet.

 

Om stillingen

Vi søger dygtige generalister til at løfte opgaverne med at gøre Danmark bedre sammen med os. Bliver det dig, får du chancen for at udvikle dig selv og din karriere i et ministerium med en helt central rolle i rådgivningen og planlægningen i forhold til regeringens arbejde.

 

Vi ønsker at finde de helt rigtige kandidater - både med stor erfaring og nyuddannede - og spændet derimellem.

 

Stillingen vil give dig stor faglig indsigt i samspillet mellem den politiske beslutningsproces og tilrettelæggelsen af regeringens prioriteter.

 

Du vil særligt komme til at beskæftige dig med:

  • Beslutningsoplæg og analyser til regeringen inden for væsentlige samfundsområder

  • Ministerbetjening

  • Regeringskoordination

I opgaveløsningen lægger vi vægt på, at problemstillinger tilgås analytisk og med blik for tværgående politiske prioriteringer.

 

Du kan forvente varierende arbejdsdage, hvor der er perioder med plads til fordybelse og perioder med dagsaktuelle sager med kort frist. Den ene dag er du måske fordybet i en større analyse eller regeringssag, og den næste dag skal du bidrage til at rådgive ministeren om en konkret sag på lige netop dit arbejdsområde.

 

Om Økonomiministeriet

Vi har en klar ambition om at blive en arbejdsplads med høj faglighed og højt engagement, plads til nytænkning, og ikke mindst at vi løfter som et hold - særligt når arbejdet til tider vil foregå i et højt tempo.

 

Vi lægger stor vægt på at opbygge en læringskultur, hvor vi både udfordrer og hjælper hinanden. Du vil opleve at udvikle dig selv og din karriere i et relativt nyt ministerium med en helt central rolle i rådgivning og planlægning af regeringens politik.

 

Derudover er Økonomiministeriet et lille departement med ca. 75 ansatte, hvor vi kender hinanden og samarbejder på tværs af huset og har stort fokus på trivsel, fællesskab og udvikling. Vi har en fleksibel arbejdstilrettelæggelse og forstår, at vores medarbejdere har forskellige behov for fleksibilitet i hverdagen.

 

Økonomiministeriet har et stort fokus på trivsel og faglig nysgerrighed. Torsdag morgen er der fællessang for dem, der har lyst, og derudover har vi en aktiv personaleforening, der bidrager til fællesskabet på tværs af huset.

 

Ministeriet har en stor nysgerrighed på omverdenen, hvorfor du vil opleve, at vi jævnligt tager på faglige besøg i såvel den offentlige som den private sektor. Derudover vil der løbende være sociale og faglige kontorarrangementer.

 

Du vil have din dagligdag i et ungt miljø i Kontor for Struktur- og Reformpolitik.

 

Om dig

Du har en relevant akademisk uddannelse (cand.polit., cand.oecon. cand.scient.pol. eller lignende). Derudover er det vigtigt for os, at du:

  • er en holdspiller, tillidsfuld og ordentlig i dit samarbejde med andre

  • er fagligt ambitiøs, analytisk stærk og nysgerrig. Vi lægger vægt på, at du både formår at se de store sammenhænge og at gå i detaljen.

  • følger med i og forstår samfundsøkonomiske udfordringer, og du kan identificere mulige løsninger.

  • formidler klart og præcist. Du skal kunne skære ind til benet i en sag, og din analyse skal være til at forstå - også for kolleger og samarbejdspartnere uden for dit fagområde.

Du har lyst til at arbejde tæt på de politiske processer og trives i en hverdag, hvor det til tider går stærkt med korte deadlines.

 

Derudover ser du det som en spændende udfordring at være med på Økonomiministeriets rejse fra starten, og du har lyst til at bidrage til opbygningen af et motiverende og udviklende arbejdsmiljø.

 

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

 

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes på rette niveau og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

 

Ansættelsesområdet er Økonomiministeriets departement.

 

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Jakob Jonassen på telefon (33 92 42 12).

 

Stillingen er på fuld tid med tiltrædelse den 1. august eller efter nærmere aftale.

 

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen Søg stillingen senest den 29. maj 2024.

 

Vi vil løbende afholde samtaler med relevante ansøgere.

 

Økonomiministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

 

Ansøgningsfrist

29-05-2024

 

Tiltrædelsesdato

Start hurtigst muligt

 

Hjemmeside

www.oem.dk

 

Kontakt

Jakob Jonassen

E-mail

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Økonomiministeriet

Adresse
Ved Stranden 8
1061 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-05-2024
Udløber
29-05-2024
Kviknummer
LJA-85474874
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Økonomiministeriet

Adresse
Ved Stranden 8
1061
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
08-05-2024
Ansøgningsfrist
29-05-2024
Kviknummer
LJA-85474874
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce