Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonomiministeriet søger kolleger til arbejdet med EU-sager og det danske EU-formandskab samt international økonomisk politik

Økonomiministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
17-05-2024

Vil du være en del af holdet frem mod og under det danske EU-formandskab i 2025 og arbejde for Danmarks interesser på det økonomiske og finansielle område i EU og globalt? Og har du lyst til at udvikle dig fagligt og personligt i en spændende hverdag helt tæt på arbejdet med internationale økonomiske sager i regeringen og Folketinget samt forhandlingerne i EU, IMF mv.? Så er en stilling i Økonomiministeriets kontor for EU og international økonomi måske noget for dig.

Om stillingen

Som en del af Økonomiministeriets kontor for EU og international økonomi bliver du endnu en stærk faglig kraft i vores kontor, der arbejder for Danmarks interesser på det økonomiske og finansielle område i EU og globalt. Du får hurtigt indsigt i og ansvar for egne sagsområder og udvikler kompetencer i at vurdere og formidle komplicerede økonomiske sager for økonomiministeren, regeringen, Folketinget, presse og offentlighed mv. Samtidigt får du viden om forhandlinger og beslutningsprocesser i EU og på det internationale område og lejlighed til at opbygge netværk i resten af centraladministrationen og med samarbejdspartnere i andre lande, EU og internationale institutioner.

En stor og vigtig opgave for kontoret er det danske EU-formandskab i 2025, hvor den danske økonomiminister bliver formand for EUs Råd af økonomi- og finansministre (ECOFIN) og Danmark skal lede forhandlingerne og arbejdet med at finde kompromiser i de økonomiske sager i EU. Du vil kunne få en central rolle i forhold til formandskabet, både faglige og organisatorske opgaver, herunder evt. planlægningen og gennemførelsen af et stort ECOFIN-møde i Danmark med EUs økonomi- og finansministre samt centralbankchefer i efteråret 2025. Der kan forekomme rejseaktivitet ifm. stillingen.

De konkrete opgaver sammensættes ud fra dine kompetencer og erfaring, men du vil bl.a. også skulle bidrage til vurderinger og analyser mhp. at fastlægge danske holdninger til økonomiske sager og udarbejde materiale til økonomiministerens møder i Folketinget, i EU og internationalt på en række af kontorets ansvarsområder:

 • Europæisk og global økonomi og politik, herunder samarbejde i EU, IMF samt det nordiske samarbejde
 • International finanspolitik, herunder EUs finanspolitiske regler (Stabilitets- og Vækstpagten) og spørgsmål om fælles europæisk gæld og finanspolitik
 • Finansiel regulering og tilsyn, herunder EUs bankunion, kapitalmarkeder samt finansielle forhold i Danmark og internationalt
 • Skat, fx internationalt samarbejde om selskabsbeskatning og kamp mod skatteundgåelse
 • Samarbejde om styrkelse af europæisk konkurrenceevne, strukturreformer og makroøkonomiske ubalancer
 • EUs Økonomiske og Monetære Union (ØMU)
 • Finansiel støtte til Ukraine samt økonomiske konsekvenser af Ruslands invasion af Ukraine
 • Genopretning af europæisk økonomi med fokus på grøn og digital omstilling efter COVID-19-krisen, herunder EU-landenes genopretningsplaner under genopretningsfaciliteten.

Om os

Kontoret for EU og international økonomi består af 10 AC-medarbejdere, tre studentermedhjælpere og en kontorchef.

Kontoret varetager Økonomiministeriets opgaver i forbindelse med international økonomisk samarbejde. Det omfatter bl.a. at forberede økonomiministerens møder i ECOFIN, den udvidede eurogruppe samt økonomiske sager i IMF, nordisk ministerråd og på EU-topmøderne i Det Europæiske Råd m.v.

Kontoret står endvidere for de hjemlige processer om de økonomiske og finansielle EU-sager, herunder udarbejdelse af notater og forberedelse af økonomiministerens møder i Europaudvalget og relevante fagudvalg samt regeringsudvalgene.

Desuden har kontoret ansvar for forberedelse af Økonomiministeriets deltagelse i møder i Det Systemiske Risikoråd, som drøfter risici i det finansielle system og implementering af europæisk finansiel regulering i Danmark.

Kontoret har et tæt samarbejde med resten af Økonomiministeriet og andre ministerier, Nationalbanken og samarbejdspartnere i andre lande og EU-institutionerne.

Vores arbejdsdag er varieret med opgaver med både korte og lange frister. Du vil få et stort ansvar for egne opgaver med gode muligheder for videreudvikling af dine faglige og personlige kompetencer. Du vil blive en del af et stærkt hold, hvor vi skaber resultater i fællesskab i en uformel omgangstone. I Økonomiministeriet lægger vi vægt på høj faglighed, trivsel, gode samarbejdsevner samt videre karrieremuligheder for vores medarbejdere.

Om dig

 • Du er en dygtig økonom (cand.polit/cand.oecon) eller har en anden relevant samfundsvidenskabelig uddannelse og har stor forståelse og interesse for økonomisk-politiske problemstillinger. Du kan være nyuddannet eller have erfaring.
 • Du er stærk i skriftlig fremstilling (både dansk og engelsk), har gode analytiske evner og kan hurtigt tilegne dig og formidle nyt og komplekst økonomisk stof.
 • Du har stor selvstændighed og trives i en travl og uforudsigelig hverdag med korte deadlines og mange bolde i luften.
 • Du finder det naturligt at samarbejde åbent og respektfuldt med interne og eksterne interessenter.
 • Du skal have sans for planlægning og processer og lyst til at arbejde med organisatoriske og praktiske opgaver, hvis du skal have et hovedansvar for planlægningen og gennemførelsen af ECOFIN-mødet i Danmark i efteråret 2025
 • Du har lyst til at være en del af et stærkt fagligt miljø, hvor vi løbende har fokus på at videreudvikle os selv, vores produkter og vores processer.

Forudgående arbejdserfaring på kontorets ansvarsområder er ikke en forudsætning.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

Flere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Louise Skouby (lsk@oem.dk, 25 26 27 34) eller fungerende souschef Morten Saaby (mosaa@oem.dk, 24 52 79 18).

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer (både bachelor og kandidat) og eventuelle bilag via knappen Søg stillingen senest søndag den 9. juni 2024.

Vi holder løbende samtaler og vil gerne byde vores nye kollega/er velkommen medio august 2024 eller efter aftale.

Økonomiministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Økonomiministeriet

Adresse 1
Ved Stranden 8
1061 København
Danmark
Adresse 2
Ved Stranden 8
1061 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
17-05-2024
Udløber
09-06-2024
Kviknummer
LJA-85489021
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Økonomiministeriet

Adresse
Ved Stranden 8
1061
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
17-05-2024
Ansøgningsfrist
09-06-2024
Kviknummer
LJA-85489021
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed