Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonomichef til Center for Regional Udvikling

Region Hovedstaden

Hillerød, Nordsjælland

Indrykket
22-01-2021

Er din økonomifaglige værktøjskasse på plads? Er du analytisk stærk, har solide samarbejdsevner og flair for ledelse? Så er du måske vores nye økonomichef.

Center for Regional Udvikling har ca. 230 medarbejdere, et budget på knap 1 mia. kr. og spiller en central rolle i regionens vision om at blive en grøn og innovativ metropol med høj vækst og livskvalitet og med et sammenhængende sundhedsvæsen på internationalt topniveau. Vi løser opgaver inden for felterne miljø, mobilitet, klima, uddannelse, kultur og sundhedsforskning- og innovation med afsæt i Region Hovedstadens udviklingsstrategi.

Vores økonomistyring er kompleks, da vi er et center med meget forskellige fagenheder med hver deres styringslogik og med en spændvidde fra fx indkøb af drift af bus/tog hos trafikselskaber til en bred palet af anlægs- og udviklingsprojekter med finansiering via eget budget eller eksterne midler. Vi er i lyset af denne kompleksitet i færd med at opruste vores økonomifunktion, og derfor søger vi pr. 1. marts eller snarest derefter en stærk og udviklingsorienteret økonomichef til at tage ansvar for at drive og udvikle centerets økonomistyring. Stillingen er nyoprettet, og du vil få ansvar for ledelse af et økonomiteam, hvor du selv skal fungere som spillende træner.

Stillingen og økonomiteamet er placeret i Sekretariatet, og økonomichefen refererer til sekretariatschefen. Sekretariatet består samlet af ca. 16 medarbejdere og har udover økonomistyring opgaver inden for politisk betjening, ledelsesbetjening, kommunikation, organisationsudvikling og en række administrative opgaver. Sekretariatet understøtter i sit samlede virke fagenhedernes opgaveløsning.

Økonomichefen vil få en central rolle i huset og en tæt dialog med centerets ledelsesgruppe, som består af otte enhedschefer, en sekretariatschef og en direktør. Du vil dermed være sparringspart for mange i økonomiske anliggender. Den røde tråd vil for dig bestå i sammen med teamet at være garant for en sikker, transparent og proaktiv økonomistyring, der sikrer, at fagcheferne føler sig godt og hurtigt understøttet i deres decentrale økonomioverblik. Ligesom du skal være garant for et godt samspil om økonomistyringen med Center for Økonomi.

Ud over sikker drift har vi bl.a. fokus på opbygning af yderligere relevant og lettilgængelig ledelsesinformation om vores økonomi, gode kvalitetssikringsprocedurer og styrket understøttelse af økonomistyring på vores projekter. Desuden er vi optaget af budget- og forbrugsanalyser, der kan understøtte implementering af fastsatte administrative besparelser og generelt sikre, at vi anvender vores midler på en optimal måde. Vi har også ambitioner om at arbejde mere datadrevet, og det forventes, at du er med til at forme disse ambitioner i samspil med dit team og det øvrige sekretariat og fagenheder.

Opgaveporteføljen vil bl.a. rumme bredden i et årshjul for økonomistyring og har fokus på følgende:

 • Budgetlægning og opfølgning på centerets samlede økonomi til ledelsen og det politiske niveau i samspil med Center for Økonomi

 • Lønstyring på tværs af centeret, der har decentrale lønbudgetter

 • Understøttelse af økonomistyring af projekter

 • Indkøb

 • Årsregnskab

 • Ad hoc budget- og forbrugsanalyser

 • Andre styrings- og datarelaterede opgaver

 

Din profil

Vi søger en dygtig og ambitiøs økonomichef, som både selv kan tage fat og gå i detaljen, men samtidigt kan sætte strategisk retning for vores økonomistyring i samspil med centerets ledelse. Din arbejdsdag vil indeholde en bred palet af opgaver fra sparring med dit team over implementering af ændringer i forbrugsestimater til betjening af politikere og centeret. Du skal have lyst til ledelse og fokus på personaleledelse, hvor du kan differentiere din ledelsesstil alt efter dine medarbejderes behov og erfaring. Vi forestiller os, at du fx er cand.scient.pol, cand.polit. eller lignende. Herudover har du:

 • stor faglig indsigt i offentlig økonomistyring og har en relevant erfaring fra fx en politisk ledet organisation.

 • blik for løbende at holde dig opdateret om relevante rammer og regler, der er afgørende for centerets virke og økonomiske og administrative styring

 • udtalte samarbejdsevner, initiativ, et stærkt servicegen og politisk tæft

 • gode analytiske evner og blik for at sætte strategisk retning

 • evnen til at formidle data letforståeligt og med blik for modtagernes behov

 • evnen til at prioritere og eksekvere i en tempofyldt og bredt spændende hverdag

 • evnen til at bevare roen og overblikket, når det går stærkt eller bliver kompliceret.

 

Ledelse med værdier

Vores nye økonomichef har fokus på værdibåret ledelse, og du skaber følgeskab gennem dit engagement og drive, du udfordrer teamets dygtige medarbejdere til endnu højere præstationer, og du sætter deres udviklingspotentiale i spil.

Om os

Vores arbejdssted er Regionsgården i Hillerød, idet centerets enhed for sundhedsforskning og innovation dog flytter til København i foråret, hvor du også vil have din gang af og til. Vi arbejder ud fra en værdibaseret medarbejderpolitik. I centrum står de fire værdier tillid, åbenhed, helhedssyn og professionalisme, som vi forventer, at du som kommende leder skal lede med afsæt i.

Vilkår

Løn i henhold til overenskomst mellem Region Hovedstaden og relevant faglig organisation. Ansættelsen vil ske som chefkonsulent med personaleledelse.

Ansøgningsfrist: Den 4. februar 2021

Der afholdes 1. samtaler i uge 6 og 2. samtaler i uge 8. Der kan evt. være tests i forbindelse med ansøgningsprocessen.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til: Sekretariatschef Vibeke Grønvall Kristensen på mail vibeke.groenvall.kristensen@regionh.dk eller på tlf. 22 26 91 60. Konsulentfirmaet MUUSMANN A/S bistår Center for Regional Udvikling i searchprocessen. Search chef, Carsten Lysdahl Søgaard, kan kontaktes på mobil: 30302881 eller mail: cls@muusmann.com.

 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Region Hovedstaden

Adresse 1
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød
Danmark
Praktisk information
Oprettet
22-01-2021
Udløber
04-02-2021
Kviknummer
LJA-81621090
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Region Hovedstaden

Adresse
Kongens Vænge 2
3400
Hillerød
Danmark
Praktisk information
Indrykket
22-01-2021
Ansøgningsfrist
04-02-2021
Kviknummer
LJA-81621090
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed