Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonomichef i Energistyrelsen bliv leder for et stærkt hold! #ledelse #økonomistyring #grønomstilling #sikkerforsyning

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
28-04-2021

Vil du sætte et væsentligt aftryk i en organisation med over 700 engagerede medarbejdere, en økonomi på 10 mia. kr. og en global rolle i den grønne omstilling? Brænder du for at skabe resultater som leder og sikre en god økonomistyring i en stor kompleks styrelse?

Vi søger en ny økonomichef, da vores nuværende økonomichef har takket ja til nye spændende udfordringer i staten.

Et job med mening og store tal

Energistyrelsen har en helt særlig rolle i samfundsudviklingen, og det giver os en spændende og udfordrende hverdag tæt på det politiske niveau og de politiske processer. Vores opgaver er vokset de seneste år, og det har øget styrelsens kompleksitet og ressourcetildeling.

Du bliver derfor en vigtig spiller, når vi skal sikre en sund, fremtidig økonomistyring som understøtter sammenhæng mellem opgaver, mål og ressourcer. Styrelsens driftsbudget er i 2021 på ca. 670 mio. kr. og hertil kommer omfattende tilskudsordninger på omkring 9 mia. kr.

Ud over det faglige ansvar, bliver du personaleleder for et stærkt økonomihold på over 20 medarbejdere. I økonomienheden er vi organiseret i de tre teams budget, regnskab og compliance. Vi har et godt samarbejde med Energistyrelsens 9 fagcentre, og du bliver en del af den tværgående chefkreds med over 30 chefer.

Økonomienheden er organisatorisk placeret i Center for Organisation som refererer til styrelsens direktør, og som ud over økonomi indeholder enhederne for it, HR, jura samt styrelsens direktionssekretariat. Vi forventer, at du vil spille en stærk og integrerende rolle i centerets ledergruppe. Du bliver desuden en central samarbejdspartner og forhandler over for Rigsrevisionen og vores departement.

Det er vigtigt at der er fokus på en sikker drift, men det er lige så vigtigt at du parallelt formår at holde fokus på udvikling af både økonomifunktionen og økonomistyringen i styrelsen. Vi står i dag på et godt fundament, hvilket udgør et naturligt udgangspunkt for at lægge de næste lag på. Endelig vil du som økonomichef blive en vigtig spiller i den generelle organisatoriske udvikling af styrelsen de kommende år, hvor styrelsen forventes at skulle konsolideres efter år med stor vækst, og hvor tildeling og styring af ressourcer bliver en vigtig opgave.

Du har erfaring med økonomi, ledelse og et skarpt overblik

Vi forventer, at du fra nuværende eller tidligere job har indgående kendskab til økonomistyring i staten, herunder de formelle regler og processer for statslig økonomistyring. Vi forventer endvidere, at du har erfaring med ledelse, men det rette ledertalent uden formel ledelseserfaring kan også komme i betragtning.

Du kommer med:

  • Økonomistyring i bagagen gerne fra staten eller en anden politisk ledet organisation.

  • Gode evner for interessenthåndtering, samarbejde og forhandling internt og eksternt.

  • En evne til at kommunikere din faglige viden på en letforståelig måde.

  • Et skarpt overblik, der kan favne en stor opgaveportefølje.

  • Et strategisk blik, så opgaverne kommer sikkert i mål i samarbejde med teamledere og medarbejdere.

  • En stærk motivation for personaleledelse.

  • En samfundsvidenskabelig uddannelse som fx cand. oecon., cand. merc. el. cand. scient.pol.

 

Vi er i økonomienheden lykkedes med en tillidsbaseret, samarbejdsorienteret og åben ledelse, der har sikret høj trivsel og har givet økonomi et stærkt mandat i styrelsen, hvorfor vi forventer, at du også har lyst til at bedrive din ledelse med udgangspunkt i denne tilgang.

Energistyrelsen lægger stor vægt på kompetenceudvikling af ledere, så vi løbende forbedrer vores ledergruppe og vores ledelse generelt.

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 700 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

I Center for organisation understøtter vi Energistyrelsens drift, udvikling og forandringsprocesser gennem vores centrale stabsfunktioner. Vi har et tæt samarbejde med direktionen og de faglige centre og sikrer smidige processer på tværs af huset og mellem styrelsen og departementet.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og har siden 23. november 2007 været en styrelse under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Energistyrelsen har i dag en afdeling i både København og i Esbjerg.

Fokus på den gode onboarding

Vi ved, at det kan være udfordrende at starte et nyt job i disse tider, hvor hjemmearbejde ofte er en del af hverdagen. I Energistyrelsen lægger vi derfor vægt på, at du som ny medarbejder får en god og tryg start som sikrer, at du kommer godt i gang. Du får en grundig introduktion og oplæring ved hjælp af et planlagt velkomstprogram, en række aktiviteter og en mentor, som vil støtte dig fagligt og socialt gennem hele forløbet.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker som kontorchef i lr 37 (løngruppe 1) i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten, og lønnen udgør årligt netto ca. 800.000 kr. ekskl. pension. Ansættelsen forventes at ske på åremålsvilkår, jf. principperne i aftale om åremålsansættelse, og tiltrædelse er pr. 1. august 2021.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås hos direktør Kristoffer Böttzauw på mobil 25 27 56 43 eller krb@ens.dk.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Sådan søger du

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest den 24. maj 2021. Samtaler forventes afholdt i ugerne 22 og 23.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at deltage i et testforløb i forbindelse med rekrutteringen.

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
28-04-2021
Udløber
24-05-2021
Kviknummer
LJA-82024938
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Frie Skolers Lærerforening

Universitets- Og Hogskoleradet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
28-04-2021
Ansøgningsfrist
24-05-2021
Kviknummer
LJA-82024938
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed