Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonomichef bliv leder for et stærkt hold i Energistyrelsen

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
08-07-2019

Vil du sætte dit aftryk i en organisation med 500 engagerede medarbejdere, en økonomi på over 8 mia. kr. og en global rolle i den grønne omstilling? Vi tilbyder dig ansvaret for en økonomienhed med 17 medarbejdere, som har godt styr på driften. Der er store udviklingsprojekter forude og rig mulighed for at udvikle dig som leder. Stillingen er placeret i København.

 

Velkommen til Energistyrelsen

Du får prøvet kræfter med det meste, staten har at byde på, når det gælder kompleks offentlig økonomistyring.  Du får ansvar for økonomistyring fra A-Z og er hver dag med til at sætte retning og sikre, at vores økonomifunktion understøtter ledelsen og resten af organisationen bedst muligt. Du er direktionens strategiske sparringspartner, og du referer direkte til vores direktør.

 

Ud over det faglige ansvar, bliver du personaleleder for både et økonomihold på 15 medarbejdere og to mellemledere samt Energistyrelsens Servicechef, som har personaleansvar for yderligere 5 medarbejdere.  I økonomienheden er vi organiseret i to teams, der arbejder tæt sammen med Økonomipartnergruppen og Regnskab & Compliance. Vi har et stærkt samarbejde med Energistyrelsens 10 fagcentre, og du bliver en del af den tværgående chefkreds med 24 chefer.

 

Et job med mening og store tal

Energistyrelsen har en helt særlig rolle i samfundsudviklingen, og det giver os en spændende og udfordrende hverdagtæt på det politiske niveau og de politiske processer. Vores opgaver er vokset væsentligt de seneste år, og det har øget styrelsens kompleksitet og ressourcetildeling. Derudover står vi over for resultaterne af en budgetanalyse.

 

Du bliver derfor en vigtig spiller, når vi skal sikre en sund, fremtidig økonomistyring og nå vores målsætning om Energistyrelsen som førende i staten, når det handler om sikker drift og sammenhæng mellem opgaver, mål og ressourcer. Styrelsens driftsbudget udgør i 2019 ca. 570 mio. kr. Hertil kommer en omfattende mængde forskellige tilskudsordninger på omkring 8 mia. kr.

 

Du har erfaring med økonomi, lyst til ledelse og et skarpt overblik

Vi forventer, at du fra nuværende eller tidligere job har indgående kendskab til økonomistyring i staten.  Det vil endvidere være en fordel, hvis du har erfaring med ledelsesopgaven i en økonomifunktion, men det kan også være, du på anden måde har vist talent for eller lyst til at afprøve ledelsesvejen.

 

Du kommer med

  • Økonomistyring i bagagen gerne fra staten eller en anden politisk ledet organisation

  • En evne til at kommunikere din faglige viden på en letforståelig måde

  • Et skarpt overblik, der kan favne en stor opgaveportefølje

  • Et strategisk blik, så opgaverne kommer sikkert i mål i samarbejde med medarbejderne

  • En stærk motivation for personaleledelse

  • En samfundsvidenskabelig uddannelse som fx cand. oecon., cand. merc., cand. scient.pol. eller cand. scient.oecon

 

Når du bliver en del af os

I Energistyrelsen brænder vi for at levere løsninger, der gør en positiv forskel for Danmark. Vi arbejder for at sikre danske borgere og virksomheder en omkostningseffektiv, god og stabil forsyning af el, gas, varme, vand, telekommunikation og håndtering af affald. Og vi samarbejder internationalt for at fremme vedvarende energi i vores 15 partnerlande.

 

Vi er knap 500 medarbejdere med mange forskellige uddannelsesmæssige baggrunde. Her finder du både jurister, økonomer, ingeniører, geologer samt telegrafinspektører og administrativt uddannede.

 

En karriere i Energistyrelsen betyder, at du får en hverdag med dedikerede kolleger, høj faglighed og et godt kollegialt miljø. Vi lægger stor vægt på faglig kvalitet og tværfaglighed i samarbejdet med både vores departement og eksterne partnere og interessenter.

 

I Center for organisation understøtter vi Energistyrelsens drift, udvikling og forandringsprocesser gennem vores centrale stabsfunktioner. Vi har et tæt samarbejde med direktionen og de faglige centre og sikrer smidige processer på tværs af huset og mellem styrelsen og departementet.

 

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og hører under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Energistyrelsen har i dag en afdeling i både København og i Esbjerg.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker som kontorchef i lr. 37 (løngruppe 1) i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten, og lønnen udgør årligt netto ca. 800.000 kr. ekskl. pension.

 

Ansættelsen forventes at ske på åremålsvilkår, jf. principperne i aftale om åremålsansættelse, og tiltrædelse er pr. 1. oktober 2019 eller snarest derefter.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger kan fås hos direktør Kristoffer Böttzauw på mobil 25 27 56 43 eller krb@ens.dk.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Ansøgning

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest søndag den 25. august 2019. De første samtaler forventes afholdt i uge 37 og 38.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at gennemgå et testforløb hos MUUSMANN, som også kan kontaktes på mobil 4076 7227 for yderligere informationer om stillingen.

Del dette job

Kontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-07-2019
Udløber
25-08-2019
Kviknummer
LJA-74364542
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse, Miljø, Økonomi og regnskab
Ansøg nu
Lignende job

Arbeid og velferdsdirektoratet, NAV

Nasjonal sikkerhetsmyndighet Oslo, Langkaia

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
08-07-2019
Ansøgningsfrist
25-08-2019
Kviknummer
LJA-74364542
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Ledelse, Miljø, Økonomi og regnskab
Beliggenhed