Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonomer med interesse for arbejdsmarkedspolitik

Beskæftigelsesministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
28-09-2022

Vil du lave analyser, der kan danne grundlag for politikudviklingen på det arbejdsmarkedspolitiske område? Vil du være med til at analysere tendenser på arbejdsmarkedet og forstå udvikling og sammenhænge inden for områder som pension, arbejdsmiljø, dagpenge, kontanthjælp og andre ydelser, international arbejdskraft, mv.? Og kan du formidle datatunge analyser og økonomisk teori på en præcis og forståelig måde, så det kan bruges politisk? Så er du måske vores nye kollega i Analysekontoret!

 

Bliv en del af et stærkt fagligt miljø, hvor vi leverer tal og analyser til den politiske proces

Beskæftigelsesministeriet har ansvar for arbejdsmarkedspolitikken og indkomstoverførslerne og dækker således en bred vifte af politikområder, herunder blandt andet pension og tilbagetrækning, ledighed og aktiv arbejdsmarkedspolitik, dagpenge, kontanthjælp, førtidspension, arbejdsmiljø, international arbejdskraft og overenskomstsystemet. 

 

Analysekontoret bidrager til at sikre fagligt velbelyste og evidensbaserede politiske beslutningsoplæg på hele Beskæftigelsesministeriets område ved bl.a. at lave dataanalyser og udvikle de regneprincipper, der ligger til grund for adfærdsberegninger på området. Dertil kommer styring og koordinering af arbejdet med tal og analyser i ministeriet, administration af Beskæftigelsesministeriets forskningspulje, samt kort og præcis formidling af analyseresultater til brug for politikudvikling eller ekstern kommunikation sammen med ministeriets presseenhed.

 

Analysekontoret samarbejder tæt med ministeriets øvrige kontorer og styrelser og med andre ministerier. Vi arbejder meget projektorienteret, og ligesom den politiske dagsorden kan ændre sig, ændrer vi også fokus i vores opgaver løbende. Vi deltager ofte i kommissions- og ekspertgruppearbejde og har i år fx været en del af sekretariatet for Kommission om tilbagetrækning og nedslidning og Lønstrukturkomitéen.

 

Som vores nye kollega vil du bl.a. få til opgave at:

 • udarbejde datatunge analyser, fx på registerdata

 • kommunikere analyseresultater kort og præcist til politiske beslutningsoplæg

 • udvikle analyseideer og designs til undersøgelse af adfærdseffekter 

 • udvikle ministeriets regneprincipper vedr. adfærdsberegninger

 • følge med i og orientere beslutningstagere om udviklingen på arbejdsmarkedet

 • bidrage til den løbende ministerbetjening på beskæftigelsesområdet.

 

Om kontoret

Du bliver en del af et ambitiøst hold med høj faglighed, men hvor vi også har en uformel tone, og hvor der er plads til at spørge om hjælp og fokus på at skabe resultater sammen. Vi er et kontor på ca. 10 personer, og vi lægger vægt på at have et godt sammenhold i kontoret. Det gælder både det faglige samarbejde og at hjælpe hinanden godt i mål med opgaverne, men også det sociale sammenhold og at sørge for at have det sjovt også når der er travlt.

 

Vi er et tværgående kontor, som koordinerer analyseindsatser på tværs af koncernen og bistår med analyser til flere forskellige områder og kontorer i ministeriet. Derfor er det også vigtigt for os, at vi samarbejder godt ikke kun i kontoret, men også ud af kontoret med andre kontorer, styrelser, ministerier og eksterne parter.

 

Vi har fokus på faglig og personlig udvikling og lægger vægt på at tilrettelægge opgaver og forløb på en måde, så du oplever en stejl læringskurve og fortsat udvikling i dit arbejde. 

 

Bliv vores nye kollega

Vi søger to ny kolleger til Analysekontoret. Du kan være nyuddannet eller have nogle års erfaring. De konkrete opgaver og områder vil blive tilpasset efter dine kompetencer, baggrund og interesser.

 

Vi forestiller os, at du:

 • er cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon. eller lign.

 • kan lide at arbejde med analyser på store datasæt, fx registerdata

 • har en god forståelse for økonomisk teori og metode

 • kan kommunikere din viden på en forståelig måde

 • er god til at samarbejde og kan lide at indgå i forskellige samarbejder internt og eksternt

 • trives godt i et arbejdsmiljø med højt tempo og korte deadlines.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingerne er faste fuldtidsstillinger. Vi vil gerne have, at du starter den 1. december 2022 eller hurtigst muligt derefter.

 

Du vil blive ansat efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig. Med de rette kvalifikationer er der mulighed for ansættelse som specialkonsulent.

 

Spørgsmål og ansøgning

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Amalie Sofie Jensen på tlf. 2361 4836 eller mail asj@bm.dk.

 

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte specialkonsulent Maiken Bastholm i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr.: 2147 0742.

 

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

 

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk via linket - senest tirsdag den 11. oktober 2022. Vi forventer at holde første samtalerunde i uge 41 og anden samtalerunde i uge 43. Du vil få tilsendt en kort case, som du skal forberede inden første samtale.

 

Vi arbejder for flest muligt i job på et bæredygtigt arbejdsmarked

I Beskæftigelsesministeriet går vi hver dag på arbejde for, at flest muligt er i job på et bæredygtigt arbejdsmarked.

 

I Beskæftigelsesministeriets departement arbejder vi på at omsætte politikernes visioner til faktiske løsninger, som borgerne mærker i deres hverdag. Sammen med styrelserne har vi ansvaret for altid at give ministeren de bedste forudsætninger for at træffe velinformerede beslutninger.

 

Vores kerneopgave er at understøtte ministeren og Folketinget ved rettidigt at afsøge, gennemarbejde, analysere og forberede materiale på højt fagligt niveau og indgå i saglig dialog om det. Som departement er det samtidig vores opgave at sætte retning for hele ministerområdet. Det gør vi via effektiv styring og ledelse.

 

Du kan læse mere om os på www.bm.dk.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Beskæftigelsesministeriet

Adresse 1
Holmens Kanal 20
1060 København K
Danmark
Web
Adresse 2
Holmens Kanal 20
1060 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
28-09-2022
Udløber
11-10-2022
Kviknummer
LJA-84073483
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Beskæftigelsesministeriet

Adresse
Holmens Kanal 20
1060
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
28-09-2022
Ansøgningsfrist
11-10-2022
Kviknummer
LJA-84073483
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed