Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonom til vedvarende energi på land søges i København

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
09-07-2021

Vil du være med til at skabe rammerne for den danske udbygning med sol og landvind? Interesserer du dig for den grønne omstilling, har du blik for markedets interesser og behov, og har du lyst til at arbejde med et område med stor politisk bevågenhed? Så er en stilling som økonom i enheden for sol og landvind i Energistyrelsens Center for vedvarende energi måske noget for dig.

Om jobbet

Vi søger en økonomisk profil, som skal være med til at udvikle de økonomiske rammer for fremtidens udbygning af landbaseret vedvarende energi (solcelleanlæg og landvindmøller).

Omkostningerne og støttebehovet for både solcelleanlæg og landvindmøller er faldet markant de seneste år, og Energistyrelsen har bl.a. registreret en markant stigende interesse for særligt opstilling af store solcelleanlæg. Det stiller krav til rammevilkårene, så den positive udvikling og udbygningen af vedvarende energi kan fortsætte omkostningseffektivt. Vi arbejder for at sikre, at Danmark får grøn strøm til lavest mulig pris, og at vi har de rette vilkår for at opstille både solceller og landvind -  på kort og langt sigt.

Du har derfor ideelt erfaring inden for projektfinansiering eller økonomisk analyse og ønsker at bruge din faglighed til at tage fremtidsansvar for udbygningen med vedvarende energi. Konkret vil du skulle bidrage til at udvikle den økonomiske regulering af udbygningen med solceller og landvind, hvor nogle af de specifikke opgaver handler om opstilleres finansielle vilkår og risikostyring (herunder elkøbsaftaler/PPA), samt eksisterende og nye forretningsmodeller.

Du vil skulle bidrage bredt i enheden, som består af 20 engagerede, dygtige og søde kolleger. Vi arbejder hele vejen rundt om solcelle- og landvindprojekter og beskæftiger os bl.a. med: analyser og strategier for udbygning og regulering, politiske beslutningsoplæg, teknologineutrale udbud, egetforbrug, samspil med elmarkedet og nettariffer, tilsyn med eksisterende vindmølleparker, samspil med andre teknologier og andre interesser på land, regulering, tilladelser, tilsyn og meget mere.

Vi arbejder meget tværfagligt, og du vil skulle løse opgaver med kolleger med forskellige uddannelsesbaggrunde og arbejde i krydsfeltet mellem jura, økonomi, klimapolitik, tekniske og kommercielle forhold. Vi arbejder i et politisk miljø, hvor dagene sjældent ligner hinanden.

Enheden for landvind og sol udgør sammen med enhederne for havvind, energiøer og bioenergi Center for vedvarende energi i Energistyrelsen i København.

Om dig

Vi forventer af dig, at du er uddannet økonom (cand.polit, cand, merc eller lignende) og har indsigt i økonomiske sammenhænge, herunder projektfinansiering. Det er en fordel, at du har kendskab til reguleringen af vedvarende energi i Danmark.

Vi lægger derudover vægt på, at du:

  • har erfaring fra arbejde enten i staten/en politisk styret organisation, energisektoren, konsulentbranchen eller den finansielle sektor

  • kan lave selvstændigt analysearbejde, er velbevandret i regneark og hurtigt kan tilegne dig ny viden

  • har lyst til at arbejde i en politisk styret organisation

  • kan tænke i helheder og fastholde overblikket, når det går stærkt

  • har gode formidlingsevner både i skrift og i tale og med blik for modtageren kan formidle komplekse problemstillinger på en kortfattet og let forståelig måde

  • har gode samarbejdsevner, er åben, social og bidrager til god, kollegial holdånd

  • er professionel og befinder dig godt med embedsmandsrollen også i relation til eksterne interessenter og samarbejdspartnere

  • kender egne begrænsninger og kan håndtere dem i samarbejde med gode kolleger og ledere.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er knap 750 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

Fokus på den gode onboarding

I Energistyrelsen lægger vi vægt på, at du som ny medarbejder får en god og tryg start som sikrer, at du kommer godt i gang. Du får en grundig introduktion og oplæring ved hjælp af et planlagt velkomstprogram, en række aktiviteter og en mentor, som vil støtte dig fagligt og socialt gennem hele forløbet.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker som fuldmægtig eller konsulent efter kvalifikationer i henhold til AC overenskomsten indgået mellem Finansministeriet og Akademikerne.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til kontorchef, Marie Thorlacius-Ussing på telefon: 4172 9045 eller teamleder, Anders Brix Thomsen på telefon: 3392 6689.

Energistyrelsen ønsker at fremme ligestilling, og alle kvalificerede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn eller alder opfordres til at søge stillingen.

Ansøgning

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget.

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest søndag den 15. august 2021. Samtaler forventes afholdt i august måned med henblik på tiltrædelse 1. oktober 2021 eller snarest muligt.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case og eventuelt en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
09-07-2021
Udløber
15-08-2021
Kviknummer
LJA-82368229
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
09-07-2021
Ansøgningsfrist
15-08-2021
Kviknummer
LJA-82368229
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed