Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonom til tilsyn med systemisk vigtige banker

Finanstilsynet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
17-05-2024

Vil du være med til at sikre at vi har en ordentlig og robust finansiel sektor? Vil du være med til at føre tilsyn, som sikrer berettiget tillid til det finansielle system? Og vil du hjælpe med at løfte tilsynsopgaverne på nogle af de nyeste SIFI-institutter? Så har vi brug for dig i kontoret for tilsyn med de mellemstore pengeinstitutter i Finanstilsynet.

Hvad forventer vi af dig?

Vi har ansvaret for at føre tilsyn med en række systemisk vigtige pengeinstitutter og mellemstore pengeinstitutter. Desuden er vi ansvarlige for tilsynet på markeds- og modpartsrisikoområdet på tværs af danske penge- og realkreditinstitutter.

Du vil arbejde som undersøger, og du vil bl.a. have fokus på at føre tilsyn med nogle af de nyligt udpegede SIFI-institutter. Vi mødes med ledelsen og nøglepersoner i de institutter vi fører tilsyn med, både ved inspektioner og løbende tilsynsdialog. Du vil gennem løbende kontakt, sagsbehandling og dataanalyse følge institutternes udvikling og medvirke til at danne et samlet risikobillede for det enkelte pengeinstitut og for sektoren som helhed.

Vi går på inspektioner i pengeinstitutter på tværs af kontorer, og du vil sammen med fagligt dygtige kolleger gennemføre inspektioner i en bred vifte af pengeinstitutter lige fra systemisk vigtige banker til de mindste pengeinstitutter i Danmark. I forbindelse med inspektioner kan du forvente nogen rejseaktivitet.

Kan du sætte kryds ved følgende karaktertræk, er du et godt match til stillingen:

1. Du har en høj faglighed og lyst til at lære

Tilsynsarbejdet kræver et solidt fagligt fundament. Det vil være en fordel at have kendskab til den finansielle sektor og pengeinstitutters kernerisici. Samtidig dækker vi et meget bredt spektrum af fagområder, lige fra god ledelse og styring, simple og komplekse kreditrisici, kapitalkrav og målsætninger, markeds- og modpartsrisiko, operationelle risici og meget mere. Du skal derfor have lyst til at lære nyt. Du vil hos os få et godt og bredt kendskab til den finansielle sektor og lovgivningen, og du får hele Finanstilsynet som sparringspartner. 

2. Du er god til at kommunikere

Du har gode kommunikationsevner og evner at omsætte din faglighed til et let forståeligt sprog. Du formulerer dig klart på skrift og i tale. Dine kommunikative evner vil blive sat i spil, når vi er i dialog med institutter, når vi udarbejder rapporter og afgørelser til institutterne, og når vi deler viden og observationer med vores kollegaer og direktion.

3. Du er resultatorienteret og tager ansvar

Du har hele tiden fokus på at skabe resultater og tager ansvar for at nå i mål med dine opgaver. Kompleksiteten i opgaverne er høj, men du tager alligevel styringen på dine opgaver og sikrer en god kvalitet.                

4. Du er god til at samarbejde

Du er god til at samarbejde med andre, også selvom de har en anden faglig baggrund. Ingen enkeltperson kan være ekspert i alle de risikoområder vi dækker, så vi arbejder som et hold og supplerer hinandens kompetencer. Du kan indgå i teams med både yngre og ældre medarbejdere, som på forskellige områder kan have mere erfaring end dig. Du kan også samarbejde med institutterne og holde en god dialog.

Derudover forestiller vi os, at du

  • er nyuddannet eller har et par års erfaring.
  • har en cand.polit., cand.oecon., cand.merc. eller lign.
  • gerne har beskæftiget dig med det finansielle område og har mod på at lære mere.

Hvilke opgaver skal du især løse?

Du vil blive en del af et kontor med 20 medarbejdere, som primært er økonomer og bankuddannede.

Kontoret er delt i to teams. Det ene team, som du vil være en del af, holder øje med, at pengeinstitutterne er drevet forsvarligt, og at de har kapital nok til de risici, de har påtaget sig. Her ser vi på, om en forretningsmodel er holdbar, om ledelse og styring lever op til lovgivningens krav og god praksis, om instituttet forstår sine risici og har tilstrækkeligt kapital, og i det hele taget om et pengeinstitut overholder den finansielle regulering. Kreditrisiko er en væsentlig risikofaktor i de fleste kreditinstitutter, hvorfor dette har et særligt fokus i vores tilsyn. Der er desuden indenfor de seneste år udnævnt en række nye systemisk vigtige pengeinstitutter og du vil bidrage til det intensiverede tilsyn med disse institutter.

Vi behandler forskellige ansøgninger, f.eks. om ledelsesmedlemmers egnethed og hæderlighed, tilbagekøb af kapitalinstrumenter og genopretningsplaner. Vi tager på inspektioner ude i pengeinstitutterne. Det fylder en væsentlig del af vores hverdag at forberede og gennemføre inspektioner. Når vi ikke er i gang med inspektionsarbejdet, har vi en del løbende overvågning af pengeinstitutterne og sagsbehandling.

Kontorets andet team er ansvarlige for tilsynet på markedsrisikoområdet. Teamet er ansvarlige for udformning af praksis på området, deltagelse i internationalt arbejde, samt det løbende tilsyn med alle kreditinstitutters markedsrisiko. Dette omfatter både løbende overvågning og analyser af data, dialog med institutter og inspektioner ude i institutterne.

Vi arbejder med komplekse og interessante økonomiske og juridiske problemstillinger, som har stor samfundsmæssig interesse, og vi skal følge med udviklingen. Det gør det sjovt og spændende at gå på arbejde hver dag. Vi sætter også pris på den gode stemning i kontoret.

Hvordan er dine ansættelsesvilkår?

Din ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet. Du vil blive indplaceret som fuldmægtig. I forbindelse med ansættelse skal du fremvise straffeattest.

Finanstilsynet er en attraktiv og moderne arbejdsplads, hvor der er et højt aktivitetsniveau men også en uformel stemning og et rart arbejdsmiljø. Hos os kommer du tæt på den finansielle sektor, arbejder med aktuelle og nærværende problemstillinger, og du vil opleve, at din indsats gør en forskel. Vi lægger vægt på, at du løbende får mulighed for både faglig og personlig udvikling. Derudover har vi en aktiv personaleforening, diverse sportsklubber og vi prioriterer i det hele taget at have et godt socialt miljø på tværs af huset.

Sådan ansøger du

Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på finanstilsynet.dk senest den 9. juni 2024. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til underdirektør Anne-Sofie Reng Japhetson på tlf. 41 93 35 31 eller vicekontorchef Rune Fuglsang Smet på tlf. 61 93 07 21.

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR Rekrutteringspartner Emilie Møller Aastrup på 91 33 70 02.

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk særligt under rubrikken Karriere. Stillingen er et genopslag. 

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, handicap, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Finanstilsynet

Adresse 1
Strandgade 25
1401 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
17-05-2024
Udløber
09-06-2024
Kviknummer
LJA-85489126
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Finanstilsynet

Adresse
Strandgade 25
1401
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
17-05-2024
Ansøgningsfrist
09-06-2024
Kviknummer
LJA-85489126
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed