Gem annonce

Økonom til politikudvikling og analyser inden for beskatning af selskaber, aktionærer og erhverv

Skatteministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
20-06-2022

Vil du bidrage til at sikre, at politikudviklingen på skatteområdet sker på et fagligt velbelyst grundlag? Vil du indgå i et stærkt fagligt og socialt fællesskab? Arbejde i et politisk drevet miljø? Og vil du være med til at udvikle regneprincipper vedr. selskabs-, erhvervs- og aktiebeskatning? Så er du måske vores nye kollega i kontoret Selskab, Aktionær og Erhverv i Skatteministeriets departement.

 

Om stillingen

Kontoret Selskab, Aktionær og Erhverv tæller godt 20 engagerede og dygtige økonomer og jurister og ledes af to kontorchefer. Kontorets fagområde spænder bredt, og omfatter både beskatningen af små erhvervsdrivende, multinationale selskaber og deres aktionærer. Kontoret arbejder derfor blandt andet med emner som iværksætteri, den internationale indsats mod skattely og aggressiv skatteplanlægning og beskatning af den digitale økonomi.

 

Vi har ansvar for samfundsøkonomiske konsekvensberegninger af økonomiske reformer og analyser vedrørende beskatningen af selskaber og aktionærer og foretager både partielle analyser af de skatter og afgifter, vi har ansvar for, og analyser med udgangspunkt i økonomiske modeller, som er udviklet i kontoret. Vi arbejder desuden løbende med økonomisk metodeudvikling på centrale områder, herunder med adfærdseffekter af fagområdets skatter og afgifter.

 

Endelig arbejder vi løbende med at levere input til regeringens økonomiske politik og understøtter de politiske processer på området. Vi arbejder ofte i krydsfeltet mellem økonomisk teori og praktisk politikudvikling, hvilket stiller store krav til kreativitet og klar formidling.

 

Kontoret har et indgående samarbejde med de øvrige økonomiske ministerier, og vi har fokus på, at du kan udvikle dig i et inspirerende og stærkt fagligt økonomisk og juridisk miljø.

 

Som vores nye kollega vil dine opgaver bl.a. kunne omfatte:

  • Arbejdet med at fastsætte beskatningsreglerne for regeringens ambitioner om etablering af energiøer

  • Bidrag til det igangværende analysearbejde i Ekspertgruppe for fremtidens erhvervsstøtte

  • Indgå i kontorets arbejde med at udvikle en ny økonomisk model til selskabskatteområdet

  • Provenuberegninger og metodeudvikling indenfor det internationale selskabsskatteområde

  • Bidrage til analyser og statistiske opgørelser bl.a. omkring brugen af aktiesparekontoen

  • Løbende bidrage til svar på spørgsmål fra Folketingets udvalg samt udarbejde oplæg til ministeren

 

Om dig

Du skal være en fagligt højt kvalificeret økonom med en uddannelse som cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.oecon.agro eller lignende.

 

Du skal have lyst og evner til at arbejde med analyser og metodeudvikling inden for det skattepolitiske område generelt, men især med fokus på samfundsøkonomiske virkninger af beskatningen af selskaber og aktionærer. Formidling af analyser og resultater vil være en central del af arbejdet. Erfaring med modelbaserede analyser kan være en fordel.

 

Du har et stort engagement, udpræget gode samarbejdsevner og en positiv indstilling, også når tingene går stærkt. Du vil indgå i et tæt samarbejde med andre højt kvalificerede økonomer i et fagligt inspirerende miljø og vil fra start få spændende og krævende opgaver og være med til at præge afdelingens udvikling.

 

Vi forventer, at du trives i et afvekslende miljø, hvor nogle opgaver er præget af korte deadlines, fx i forbindelse med politiske forhandlinger, mens andre opgaver kræver fordybelse over længere perioder. Vi lægger desuden vægt på, at du er ansvarsbevidst og er parat til at gøre en ekstra indsats, når det er nødvendigt. Samtidig er vi også fleksible i forhold til medarbejdernes behov og lægger vægt på, at det skal være sjovt og spændende at gå på arbejde.

 

Forudgående erfaring fra lignende stillinger er en fordel, men det centrale er, at du er dygtig og ambitiøs og har lyst til at arbejde med økonomiske analyser og policy-udvikling. Både nyuddannede og erfarne kandidater vil blive taget i betragtning.

 

Arbejd tæt på det, der tæller

I Skatteministeriet arbejder vi tæt på de politiske processer på et område med stor bevågenhed og mange interessenter. Vi bruger alle vores kræfter på at løse en afgørende opgave på en ordentlig måde samtidig med, at vi sætter retning og skaber løsninger for Skatteforvaltningen.

 

Vi er et fagligt og ambitiøst departement med ca. 300 ansatte, hvor vi dagligt løser udfordrende opgaver på tværs af discipliner. Vi ved, at den gode løsning opstår i samspillet mellem fagligheder. Derfor dyrker vi en stærk faglig samarbejdskultur, hvor der også er plads til det sociale.

 

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med CV og eksamensbevis via linket Søg stillingen senest torsdag den 8. august 2022. Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Lasse Bank på lban@skm.dk eller tlf. 72 37 39 79.

 

Der kan indgå tests i ansættelsesprocessen, og der vil blive holdt samtaler løbende.

 

Du vil kunne blive taget i betragtning til andre stillinger i afdelingen for Lovgivning og Økonomi i Skatteministeriets departement.

 

Tiltrædelse snarest muligt og ansættelse efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.

 

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

 

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på www.skm.dk/job.

 

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede uanset køn, alder religion eller etnisk tilhørsforhold at søge stillingen.

 

Stillings-ID

157805

 

Ansøgningsfrist

08-08-2022

 

Arbejdssted

Hovedstadsområdet

 

Arbejdssted

Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K

 

Hjemmeside

www.skm.dk

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adressePraktisk information
Oprettet
20-06-2022
Udløber
08-08-2022
Kviknummer
LJA-83739926
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu
Lignende job

POWERCARE A/S

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Del dette job

Virksomhedsinformation

Skatteministeriet

Adresse
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
20-06-2022
Ansøgningsfrist
08-08-2022
Kviknummer
LJA-83739926
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed
Gem annonce