Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonom til overenskomstafdelingen

Grønlands Selvstyre, Overenskomstafdeling

Nuuk

Indrykket
18-06-2020

Vil du være med til at regne på overenskomstaftaler og bidrage til forhandlinger?

Lønsummen i den offentlige sektor udgør en væsentlig del af samfundsøkonomien. Løn er centralt for alle borgere i samfundet. Lønnen reguleres gennem et større antal overenskomstaftaler, som løbende undergår forhandlinger. Kan du vedligeholde og udvikle vores regnemodeller på de forskellige aftaler, så har vi en stilling til dig! Der vil for den rette kandidat være mulighed for ansættelse som special- eller chefkonsulent. Stillingen er i Nuuk.

 

Om stillingen

Forhandlingsafdelingen i Økonomi- og Personalestyrelsen vedligeholder og fornyer de eksisterende overenskomstaftaler, som er indgået med en lang række forhandlingsberettigede organisationer i Grønland og Danmark. Aftalerne regulerer de aktuelle lønforhold og har stor betydning for organisationernes medlemmer og Selvstyrets og kommunernes økonomi. Et væsentligt omdrejningspunkt i forhandlingerne er tal fra en eksisterende regnemodel, som er udarbejdet i excel. Modellen fødes hovedsageligt med data fra vores lønsystem, som er udviklet af KMD. Stillingsindholdet relaterer sig derfor hovedsageligt til gennem modellen - at tilvejebringe et talgrundlag til brug for aktuelle overenskomstforhandlinger eller som del af politiske oplæg. Du vil tillige få mulighed for at udvikle kvantitative risikovurderingsværktøjer til afdelingens øvrige juridiske opgaver, herunder mæglings- og retsområdet.

 

Dine hovedopgaver

 • Konsekvensberegninger og oplæg til brug for overenskomstforhandlinger

 • Komparative analyser indenfor og på tværs af lønområder, herunder lønstatistikker

 • Udarbejdelse af oplæg

 • Udvikling af den eksisterende beregningsmodel

 • Udvikling af risikostyringsmodel

 • Sætte ord på tal og omvendt 

Du har/er:

 • Relevant akademisk uddannelse inden for økonomi, eksempelvis cand.polit, cand.oecon, cand.merc (eksempelvis fir eller aud)

 • Fortrolig med excel og modelfunktioner

 • Mindst tre års relevant arbejdserfaring

 • Analytisk, løsningsorienteret og systematisk

 • Meget gerne kendskab til det grønlandske samfund og sprog samt viden om grønlandske samfundsforhold

 • Gerne kendskab til kollektiv arbejdsret, løndannnelsesmekanismer og incitamentssystemer 

Vi tilbyder:

 • Et spændende og ansvarsfuldt job

 • Høj grad af indflydelse på dit arbejde

 • Fleksibelt arbejdsmiljø med eget kontor og mulighed for tværfaglig sparring

 • Deltagelse i overenskomstforhandlinger

 • En uformel omgangstone og gode kolleger 

Om os

Økonomi- og Personalestyrelsen hører under Departementet for Finanser og er en del af Naalakkersuisut (Landsstyret). Økonomi- og Personalestyrelsen betjener hele centraladministrationen. Overenskomstafdelingen består af en blanding af økonomer, jurister og konsulenter. Udover selve overenskomstforhandlingerne varetager afdelingen også den overordnede fortolkning af gældende overenskomster samt håndtering af tvister i retssystemet. Som organisation og på afdelingsplan vil vi altid søge at udvikle dig som medarbejder.

 

Du kan læse mere om Økonomi- og Personalestyrelsen her: www.asa.gl

 

Yderligere oplysninger

Nærmere information om stillingen kan fås ved henvendelse til afdelingschef Frederik Schmidt på tlf. +299 34 66 81, e-mail fsch@nanoq.gl eller chefkonsulent Michael Würtz tlf. +299 64 22, e-mail miwu@nanoq.gl

 

Ansøgning

Ansøgningsfrist den 15.07 2020 kl. 12:00.

Ansættelsessamtaler afholdes løbende med henblik på tiltrædelse den 1. september 2020 eller efter aftale. Ansøgning bedes vedlagt CV og komplette eksamenspapirer inkl. karakterudskrifter fra den samlede uddannelse samt relevante referencer. Der anvendes test i forbindelse med en samtale.

 

Løn og ansættelsesforhold

Arbejdstiden er 40 timer ugentligt.

Løn - og ansættelsesvilkår, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

Der vil være mulighed for ansættelse som specialkonsulent eller chefkonsulent for ansøgere med tilstrækkelig relevant erfaring.

 

Tjenestemænd i staten og ansatte efter en række AC-overenskomster, bl.a. overenskomsten mellem DJØF og Finansministeriet, har ret til tjenestefrihed uden løn i forbindelse med ansættelse under Grønlands Selvstyre. Indenrigsministeriet har ligeledes henstillet til kommuner og regioner, at der vises imødekommenhed over for ansøgninger om tjenestefrihed uden løn ved ansættelse under Grønlands Selvstyre. Bestemmelserne om tjenestefrihed omfatter også ægtefælle/samlever til personer, der ansættes under Grønlands Selvstyre.

Styrelsen ønsker at fremme ligestilling uanset køn, etnisk baggrund, religiøs overbevisning eller handicap. Ligeledes ser vi livserfaring og personlig modenhed som en fordel.

 

Bolig

Der kan til stillingen anvises umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Der kan ikke anvises bolig til personer, der i forvejen har en personalebolig eller en anden bolig ejet af kommunen eller Grønlands Selvstyre. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

 

Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning. Det er som udgangspunkt ikke muligt at holde større husdyr eksempelvis hund eller kat i personale- eller vakantboligen.

 

Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke Ansøg via link.

Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.

 

Om Naalakkersuisut

Grønlands Selvstyre består af en Centraladministration, med mere end 650 ansatte fordelt på flere departementer, samt en lang række decentrale enheder. Tilsammen er vi mere end 2500 mennesker tilknyttet Grønlands Selvstyre. Centraladministrationens opgave er at sikre Naalakkersuisut (Landsstyret) et solidt politisk beslutningsgrundlag, samt at føre de politiske beslutninger ud i livet. Se også www.naalakkersuisut.gl

 

Søger du udfordringer og har lyst til at præge hverdagen gennem dit arbejdsliv og være med til at forme fremtiden, så er et job hos Grønlands Selvstyre noget for dig.

Vi forventer stor ansvarlighed og vægter faglige kvalifikationer, en sund analytisk tilgang til tingene samt omstillingsparathed højt hos medarbejderne. Herudover er din evne til at strukturere hverdagen og bevare overblikket vigtig.

Du kan læse mere om Grønlands Selvstyre på http://www.naalakkersuisut.gl/job

 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Grønlands Selvstyre, Overenskomstafdeling

Adresse 1
Aqqusinersuaq 5
3900 Nuuk
Danmark
Praktisk information
Oprettet
18-06-2020
Udløber
15-07-2020
Kviknummer
LJA-80493680
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Grønlands Selvstyre, Overenskomstafdeling

Adresse
Aqqusinersuaq 5
3900
Nuuk
Grønland
Praktisk information
Indrykket
18-06-2020
Ansøgningsfrist
15-07-2020
Kviknummer
LJA-80493680
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed