Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonom til Økonomisk Sekretariat

Finanstilsynet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-09-2022

Vil du gerne arbejde med unikke data og analyser af finanssektoren? Har du lyst til at bidrage til en robust finansiel sektor og være en del af et stort hold, som brænder for dataanalyse og risikovurdering? Og har du lyst til at påvirke, hvilke risici de finansielle virksomheder bør have fokus på? Så har vi en ledig stilling til dig.

 

Om os:

Økonomisk Sekretariat arbejder med dataanalyse og risikovurdering af den finansielle sektor og dens virksomheder. Vi arbejder for, at Finanstilsynets beslutninger træffes på et oplyst, objektivt og dataunder-støttet grundlag. Vores mission er at sikre den finansielle stabilitet i Danmark, så borgere og virksomheder kan have berettiget tillid til det finansielle system.

Vi lægger vægt på at opsøge og inddrage ny viden og ser frem til, at vi måske får dig som ny kollega.

 

Kan du sætte kryds ved følgende tre karaktertræk, er du et godt match til stillingen:

1. Du brænder for økonomisk analyse

Som økonom i Økonomisk Sekretariat kommer du til at arbejde med en bred vifte af opgaver. De spænder fra dybdegående dataanalyser til veldefinerede tilbagevendende opgaver - typisk med Finanstilsynets direktion eller bestyrelse som modtager. Fælles for alle opgaver, store som små, er, at de skal hvile på et solidt fagligt fundament. Det er derfor vigtigt, at du har en stærk faglig profil, solide analytiske evner og formår at arbejde struktureret med sans for detaljen.

 

2. Du arbejder selvstændigt og tager ansvar

Du vil hurtigt få ansvar for dine opgaver. Det er derfor vigtigt, at du trives med at arbejde selvstændigt, at du er opmærksom på at inddrage relevante parter i arbejdet, når det er nødvendigt og stiller spørgsmål, hvis du er i tvivl. Din læringskurve vil være stejl, men som hold står vi sammen og støtter dig i din udvikling.

 

3. Du forstår vigtigheden af retvisende data og formidling

Du forstår, at et godt og retvisende datagrundlag er fundamentet for enhver empirisk analyse, og du er i stand til formidle og visuelt præsentere resultaterne af dine analyser på en effektiv og klar måde, så vores budskaber trænger igennem. Hos os får du mulighed for at arbejde med unikke data, som ingen andre har.

 

Derudover forestiller vi os, at du:

  • har en relevant videregående økonomisk uddannelse (cand.polit, cand.oecon, cand.merc eller lignende)

  • er nyuddannet eller har et par års relevant arbejdserfaring

  • har en forståelse for de finansielle virksomheders rolle i samfundet og de finansielle markeder

 

Det er en klar fordel, hvis du har arbejdet med store datamængder før, samt har erfaring med statistisk software såsom SAS, R eller lignende. Men vigtigst af alt er, at du ikke er bange for at lære noget nyt og gerne kaster dig ud i opgaver med et åbent sind og en lyst til at finde gode solide løsninger. 

 

Hvilke opgaver skal du især løse:  

Du skal sammen med 24 engagerede og dygtige kolleger i kontoret arbejde med kvantitativ analyse, databearbejdning og formidling af Finanstilsynets budskaber. Dine opgaver vil i starten især være rettet mod disse områder:

  • Dybdegående analyser af kreditgivning til danske virksomheder og husholdninger pba. Finanstilsynets Kreditregister.

  • Udvikling og vedligeholdelse af tilsynsværktøjer for opgørelse af kreditrisici

  • Internationalt tilsynsarbejde i regi af den europæiske banktilsynsmyndighed (EBA) med fokus på konsekvensstudier (Impact Studies) og ny regulering. 

  • Overvågning og analyse af udviklingen på det danske realkreditmarked.

 

Dine ansættelsesvilkår:

Du vil blive ansat efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet og vil være underlagt de interne retningslinjer, som gælder alle ansatte i Finanstilsynet. I forbindelse med ansættelse skal der fremvises straffeattest.

 

Vi har et internt karriere- og kompetenceprogram, og når det kommer til arbejdsvilkår, er vi også en attraktiv arbejdsplads. Vi har flekstidsordning, kantineordning, massageordning, renseriordning, fri parkering og fodbold-, løbe- og badmintonklubber.

 

Sådan ansøger du:

Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på finanstilsynet.dk senest den 9. oktober 2022. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis.

 

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

 

Spørgsmål:

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til kontorchef Niki Saabye på telefonnummer 33 55 82 60.

 

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved henvendelse til HR Vibeke Løvsteen på telefonnummer 33 91 70 86.

 

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk - særligt under rubrikken Karriere. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.

 

Ansøgningsfrist

09-10-2022

 

Tiltrædelsesdato

Start hurtigst muligt

 

Hjemmeside

https://www.finanstilsynet.dk

 

Kontakt

Niki Saabye

Kontorchef

E-mail

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Finanstilsynet

Adresse 1
Strandgade 25
1401 København K
Danmark
Adresse 2
Århusgade 110
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-09-2022
Udløber
09-10-2022
Kviknummer
LJA-84033322
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, IT, web og teknologi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Finanstilsynet

Adresse
Århusgade 110
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
15-09-2022
Ansøgningsfrist
09-10-2022
Kviknummer
LJA-84033322
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, IT, web og teknologi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed