Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonom til finansiering af den offentlige sektor

Indenrigs- og Boligministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
12-08-2022

Kan du holde styr på tallene, når vi fordeler 200 mia. kroner i tilskud til kommuner og regioner? Vil du være en del af et uformelt hold, der har et stærkt fagligt, analytisk og politisk fokus, og som samtidig kommer tæt på virkeligheden i kommunerne? Lige nu søger vi en økonom til kommunernes og regionernes økonomi og finansiering i Indenrigs- og Boligministeriet. Du kommer især til at arbejde med tilskuds- og udligningssystemet.

 

Her får du mulighed for at komme helt tæt på den politiske proces og samspillet med Folketinget, et unikt indblik i kommuner og regioners økonomi og opgaver og faglig sparring med kollegaer, der er nogle af de dygtigste og mest erfarne inden for området.

 

Dig

Vi søger en matematisk stærk økonom med en relevant akademisk uddannelse (cand.polit./oecon., cand.scient.oecon., eller tilsvarende).

 

Vi lægger vægt på, at du:

  • Interesserer dig for kommuner- og regioners økonomi og finansiering.

  • Gerne vil arbejde med data, statistiske metoder, matematiske modeller mv.

  • Har fornemmelse for den politiske dagsorden.

  • Har gode samarbejdsevner og kan navigere blandt forskellige interessenter.

  • Formulerer dig klart og enkelt.

 

Stillingen

Du kommer især til at arbejde med: 

  • Udvikling og drift af tilskuds- og udligningssystemet i et fast team.

  • Beregning og modeludvikling vedrørende kommunernes og regionernes økonomi.

  • Analyser og politikudvikling. Det vil være inden for kommunaløkonomi og styringsrelationen mellem stat, regioner og kommuner.

 

Du vil blive ansat i kontoret Finansiering. Vi arbejder sammen for at skabe gode økonomiske og administrative rammer for kommunernes og regionernes opgavevaretagelse. Vi har ansvar for et finansieringssystem, der understøtter lige vilkår og effektiv ressourceudnyttelse til gavn for alle borgere. Vi betjener vores minister i økonomiforhandlingerne med kommuner og regioner og fordeler bl.a. tilskud til kommuner og regioner for mere end 200 mia. kr. Vores opgaver varierer med sæson og politiske dagsorden og fører os ofte omkring andre ministerier, KL, kommuner m.fl.

 

Vi er en del af afdelingen Kommunal- og Regionaløkonomi. Du får omkring 25 kollegaer, herunder tre kontorchefer, en afdelingschef og to studenter. Vi har en bred alderssammensætning og lægger vægt på et godt og uformelt arbejdsmiljø med god mulighed for faglig sparring og sociale arrangementer, hvor alle kan være med.

 

Departementet

I Indenrigs- og Boligministeriet arbejder vi for at binde Danmark sammen. Vi arbejder for den geografiske, sociale og demokratiske sammenhængskraft. Det gør vi ved at skabe sammenhæng mellem land og by, udvikle den almene boligsektor, optimere de kommunale og regionale rammer, omfordele kroner på tværs af kommuner og værne om frie og fair valg.

 

Vi sætter en ære i at være ordentlige. Det er hverdagens pejlemærke. Samtidig gør vi en dyd ud af enkle løsninger, og at der er kort fra tanke til handling. Vi er stolte af en arbejdskultur, hvor tillid er en selvfølge, og fleksibilitet er et nøgleord også når det handler om, hvor og hvornår vi arbejder.

 

Løn og ansættelse

Du vil afhængigt af erfaring og kompetencer blive ansat som fuldmægtig eller konsulent efter AC-overenskomsten. Ansættelsesområdet er Indenrigs- og Boligministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Indenrigs- og Boligministeriets departement, Stormgade 2-6, 1470 København K.

 

Vi har brug for dig hurtigst muligt.

 

Spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte kontorchef Dorte Lemmich Madsen på tlf. 25 23 92 66 eller dle@im.dk.

 

Søg

Send ansøgning, CV og eksamensdokumentation elektronisk via stillingsopslaget på www.im.dk. Vi skal have modtaget din ansøgning senest den 25. august 2022.

 

Vi opfordrer alle interesserede uanset køn, alder, religion, handicap og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Indenrigs- og Boligministeriet

Adresse 1
Stormgade 2-6
1470 København K
Danmark
Web
Adresse 2
Holmens Kanal 22
1060 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
12-08-2022
Udløber
25-08-2022
Kviknummer
LJA-83924724
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Indenrigs- og Boligministeriet

Adresse
Holmens Kanal 22
1060
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
12-08-2022
Ansøgningsfrist
25-08-2022
Kviknummer
LJA-83924724
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed