Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonom til CO2-fangst og lagring (CCS) - en af fremtidens grønne teknologier

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-01-2022

Kunne du tænke dig at skabe rammerne for et nyt grønt eventyr for Danmark? Så bliv en del af det nye CCS team i Energistyrelsen, hvor du:

  • bidrager til løsninger for realiseringen af CO2-fangst og lagring i Danmark

  • har stor indflydelse på den danske klimaindsats

  • er med til at finde en klog måde til at udbyde 16 mia. kroner

  • arbejder på et område med stor politisk bevågenhed og globalt perspektiv.

 

Om jobbet

Vær med til at realisere målet om 70-procents drivhusgasreduktion.

 

Af klimaaftalen fra juni 2020 fremgår det at fangst og lagring af CO2 (CCS) er en vigtig del af målsætningen om 70-procents reduktion af drivhusgasudledningerne i 2030. Aftalen omfatter en CCUS-pulje på 16 mia. kroner som skal realisere drivhusgasreduktion via CCS i Danmark allerede fra 2025. Den efterfølgende politiske aftale fra juni 2021 om CO2-lagring er et af de første skridt på vejen til at realisere denne målsætning. Aftalerne stiller krav om at vi skaber rammerne for at fremme fangst og lagring af CO2 og derigennem realisere drivhusgasreduktionerne frem mod 2030 og derefter.

 

Dine arbejdsopgaver

Du kommer til at bidrage med strategiske overvejelser, der knytter sig til fangst og lagring af CO2 bl.a. gennem udarbejdelse samfunds- og selskabsøkonomiske analyser.

 Du vil primært indgå i samarbejdet om selve støttemodellen for CCUS-puljen i Danmark. Herunder udarbejdelsen af tildelingskriterier, udbudsmateriale og forhandlingsgrundlag. Sammen med teamet vil du, med din grundlæggende økonomiske tilgang, bidrage til løsning af problemstillinger for CCS i Danmark.

 

Stillingen giver således uanset erfaring og kompetencer mulighed for faglig og personlig udvikling samt for at gøre en reel forskel for realiseringen af 70-procents drivhusgasreduktionen. CCS-teamets arbejde er præget af faglighed, tempo og en udfordrende hverdag med en høj grad af frihed under ansvar og faglige udviklingsmuligheder. Du vil skulle arbejde tæt sammen med gode kollegaer i teamet, enheden og på tværs af hele Energistyrelsen. Du vil derudover skulle samarbejde og være i dialog med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets departement, andre ministerier, interesseorganisationer, forsyningsselskaber og virksomheder.

 

Om dig

Vi forventer, at du er uddannet cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.polit. el lign. og har nogle års erfaring som embedsmand eller fra en politisk styret organisation, gerne med kendskab til energisektoren.

 

Vi lægger vægt på, at du:

  • har erfaring med økonomiske analyser og modeller, måske endda opbygning af offentlige tilskudsmodeller

  • er nysgerrig og evner hurtigt at sætte dig ind i nyt stof

  • er processtærk og struktureret i din tilgang til arbejdet

  • professionel og befinder dig godt i embedsmandsrollen også i relation til eksterne interessenter og samarbejdspartnere.

 

Som person har du gode samarbejdsevner og bidrager til en god, kollegial holdånd. Samtidig kender du dine egne begrænsninger og kan håndtere dem i samarbejde med kolleger og ledere.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 750 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

I Center for Undergrund og Beredskab arbejder vi for at sikre den mest hensigtsmæssige udnyttelse af undergrunden og et stærkt beredskab for energisektoren. Alt sammen til gavn for den danske stats indtægter og sikkerhed. I Beredskabsenheden sikrer og udvikler vi rammerne for beredskabsplanlægningen for el-, naturgas-, olie- og fjernvarmesektorerne, således at der er strøm i kontakten, naturgas i rørene og olieprodukter i tankene til gavn for borgere og virksomheder. Vi arbejder således med at opretholde og videreføre de væsentligste dele af samfundets energiforsyning i krisesituationer. Hele centeret har fokus på tilsynsaktiviteter, myndighedsarbejde og et tæt samarbejde med branchen.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten. Vi forestiller os ansættelse som fuldmægtig, men ansættelse vil også kunne ske som konsulent, afhængigt af erfaring og kompetencer.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Ansættelse fra 1. april 2022 eller snarest muligt.

 

Vil du vide mere, så kan du kontakte kontorchef Henrik Sulsbrück på tlf. 3392 6686.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Ansøgning

Du søger via http://www.ens.dk/job. Benyt linket Søg stillingen på stillingsopslaget.

 

Din motiverede ansøgning med CV, karakterudskrift og eventuelle øvrige bilag skal være indsendt senest onsdag den 2. februar 2022.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at udarbejde en case og evt. en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsforløbet.

 

Ansøgningsfrist

02-02-2022

 

Tiltrædelsesdato

01-04-2022

 

Arbejdstid

37 timer ugentligt

 

Stillingstype

Fuldmægtig/Konsulent

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-01-2022
Udløber
02-02-2022
Kviknummer
LJA-83223062
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
13-01-2022
Ansøgningsfrist
02-02-2022
Kviknummer
LJA-83223062
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed