Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonom til analysekontor i Skattestyrelsen

Skattestyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
02-09-2020

Du får muligheden for at udarbejde dybdegående analyser, der understøtter Skatteforvaltningens arbejde med at sikre, at danske borgere og virksomheder betaler den rette skat. Så har du lyst til at arbejde med kvantitativ dataanalyse i et engageret kontor med dygtige analytikere, er det dig vi leder efter.  

 

Vær med til at sikre det danske skatteprovenu med dybdegående analyser  

Skattestyrelsen arbejder løbende på at måle skatteydernes adfærd og regelefterlevelse for at sikre det danske skatteprovenu, der er fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor. Kontoret Analyse af Regelefterlevelse har til opgave at designe og udarbejde disse undersøgelser, der måler, hvorvidt borgere og virksomheder efterlever skattereglerne og dermed betaler den korrekte skat. Du bliver del af et kontor, som bl.a. har ansvaret for, at:

  • Udarbejde analyser af regelefterlevelsen, der er databaserede og analyse- og skattefagligt kvalificerede.

  • Gennemføre effektmålinger af virkningen af Skattestyrelsens indsatser, fx kontrol og vejledning af skatteyderne.

  • Bidrage til at udforme analyse- og stikprøvedesign til analyseprojekter i Skatteforvaltningen. 

  • Udvikle nye metoder og tilgange til at opgøre borgere og virksomheders vilje og evne til at betale den rette skat.

  • Udstyre Skatteforvaltningens ledelse med det bedst mulige beslutningsgrundlag for prioritering.

 

Du får en afvekslende og alsidig opgaveportefølje, som bl.a. involverer udvikling, projektstyring, dataanalyse og formidling i forbindelse med opgørelser af regelefterlevelsen. I kontoret arbejder vi med en bred palet af metoder og tilgange, hvilket betyder, at du i høj grad vil få mulighed for at sætte dine analytiske kompetencer i spil. Du får også til opgave at formidle fund og analyseresultater både skriftligt og mundtligt. Samtidig får du rig mulighed for at bidrage med nye initiativer og idéer til løsninger på kontorets mange opgaver.  

 

Erfaring med kvantitativ dataanalyse

Du er uddannet cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.scient.pol. eller har en anden samfundsfaglig uddannelse, der har givet dig stærke metodiske og analytiske kompetencer. Du har kendskab til statistiske programpakker, som R, SAS eller lignende, og har arbejdet med avancerede kvantitative analyser, effektmålinger, programmering eller lignende. Det er desuden en fordel, hvis du har praktisk erfaring med samfundsøkonomiske analyser fra tidligere ansættelser, men både nyuddannede og erfarne kandidater kan komme i betragtning til stillingen.

 

Som person er du struktureret og god til at koordinere og planlægge dine opgaver i en ofte hektisk hverdag med mange forskellige opgaver og interessenter. Desuden er det en fordel, hvis du er god til at kommunikere med personer, der har en anden faglighed end dig selv, da teamet samarbejder tæt med medarbejdere og ledere på tværs af Skatteforvaltningen. Endelig er du god til at formidle kompliceret stof kort og præcist til den relevante modtager. 

 

Analyse af Regelefterlevelse dit nye kontor

Kontoret Analyse af Regelefterlevelse består af ca. 10 engagerede medarbejdere, som du får et tæt samarbejde med. Du vil få opgaver med mulighed for at tage ansvar og få mange berøringsflader, da kontoret har et tæt og løbende samarbejde med både fagkontorer og andre analyseenheder i Skatteforvaltningen, som sammen bidrager til at skabe en data- og analysedrevet skatteforvaltning. Det gør vi ved at designe og udarbejde kvantitative analyser, som undersøger, hvor fejlene typisk opstår og hvilken effekt vores indsats har. Det giver grundlag for, at Skatteforvaltningen kan målrette sine aktiviteter, så de adresserer de specifikke udfordringer effektivt.

 

Ansøgning og kontakt

Ansøgning med CV og eksamensbevis bedes sendt via linket Søg jobbet senest den 20. september 2020. Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Søren Pedersen på 72 37 76 14 eller specialkonsulent Jeppe Larsen på 72 37 35 45. 

 

Der indgår en logisk test og en personanalyse i ansættelsesforløbet. Vi forventer at afholde samtaler i uge 39 og 40.

 

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC).

 

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest. Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted bliver indtil videre Copenhagen Towers 1, Hannemanns Allé 25, 2300 København S.

 

Skattestyrelsen

Vi sikrer, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter til tiden

 

Den opgave løser Skattestyrelsen ved at gøre det nemt og trygt at betale, ved målrettet at bekæmpe svindel og ved at have effektive kontrolmekanismer integreret i alle dele af opgaveløsningen. Vi har en vigtig samfundsopgave, og vi er ydmyge overfor det store ansvar, der følger med vores myndighedsrolle. Vores afgørelser skal være korrekte og fagligt velfunderede. Derfor er faglighed og et højt kompetenceniveau hos vores medarbejdere og ledere kernen i vores arbejde.

 

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

 

Læs mere om Skattestyrelsen på www.sktst.dk  

 

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Skattestyrelsen

Adresse 1
Hannemanns Allé 25
2300 København S
Danmark
Adresse 2
Hannemanns Allé 25
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
02-09-2020
Udløber
20-09-2020
Kviknummer
LJA-80997415
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Skattestyrelsen

Adresse
Hannemanns Allé 25
2300
København S
Danmark
Praktisk information
Indrykket
02-09-2020
Ansøgningsfrist
20-09-2020
Kviknummer
LJA-80997415
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed