Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Nysgerrige og ambitiøse praktikanter til analysearbejde i Finansministeriets analysecenter

Økonomistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
12-04-2024

Vil du sammen med kreative og dygtige kollegaer være med til at løse nogle af de største udfordringer i staten? Bliver du motiveret af muligheden for, fra dag ét, at udvikle dig både fagligt og personligt, og sætter du pris på muligheden for at prøve kræfter med forskellige opgaver inden for analyse og projektarbejde i gode teams? Hvis du kan svare ja på et eller flere af disse spørgsmål, så læs videre!

Om jobbet

I Økonomistyrelsens Center for Strategi og Analyse (CSA) udfører vi analyser og udviklingsprojekter for klienter på tværs af staten og den bredere offentlige sektor. Dette inkluderer blandt andet analyser af, hvordan der sikres en effektiv drift af staten (strategi- og budgetanalyser), hvordan mulighederne inden for automatisering, AI og machine learning udnyttes bedst muligt, samt hvordan den grønne omstilling kan gennemføres på en ressourceeffektiv måde.

Flere af vores analyser gennemføres i regi af Statens Analyser og Implementering (SAI), som er hele statens analyseenhed. SAI bidrager med solide analytiske grundlag for beslutninger på tværs af ministerområder. Du kan læse mere om SAI her.

Vi prioriterer, at du som praktikant i CSA får spændende arbejdsopgaver, og at du deltager selvstændigt i arbejds- og udviklingsprocesser. Flere af vores tidligere praktikanter har søgt og fået tilbudt en fuldtidsstilling efter afsluttet studie.

Som praktikant vil du blandt andet få mulighed for at:

  • bidrage til opstart, gennemførsel og afrapportering af større, tværstatslige analyser
  • hjælpe med metodedesign, fx udarbejdelse af spørgeskemaer og interviewguides
  • hjælpe med mødeforberedelse og udarbejdelse af præsentationsmateriale
  • samarbejde med kontorets mange interessenter, både internt og eksternt.

Om dig

Vores ambitioner er høje, og vi leder efter dygtige, kreative og motiverede praktikanter til holdet. Vi leder derfor efter dig, som kan genkende dig selv i nogle af nedenstående punkter:

  • er analytisk skarp, har flair for tal og har gode formuleringsevner
  • kan arbejde selvstændigt såvel som i projektarbejde
  • evner at strukturere, prioritere og skabe overblik i dit arbejde
  • har drive og en ambition om at gennemgå en hastig personlig og faglig udvikling
  • tør udfordre og komme med forslag
  • har interesse for politiske processer og arbejdsformen i en politisk styret organisation.

Hvem er vi?

Vores center består pt. af tre kontorchefer og ca. 40 medarbejdere. Vi er kendetegnet ved et højt fagligt ambitions- og aktivitetsniveau, hvor vi motiveres af at skabe resultater med andre. Vi er et kontor med et stærkt fællesskab, udviklingsfokus og mange sociale aktiviteter, hvor alle nyansatte uanset anciennitet fx får en personlig buddy og et fokuseret oplæringsforløb fra dag ét. Vi vægter personlig udvikling højt og har bl.a. en aktiv feedback-kultur på alle kontorets niveauer til at understøtte dette. 

Vi organiserer typisk projekter i dedikerede projektteams. Her er særligt fokus på et stærkt sammenhold, sparring på tværs af faglighed og erfaringsniveau og mulighed for at tilgå problemer på nye måder. Vi nyder desuden at være sociale, hvad enten vi strikker, padler, løber eller drikker en fredagsøl.

Hos os betyder tilstedeværelse sammen med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

Vilkår for praktikforløbet

Du vil blive antaget som praktikant i et forløb, der passer din uddannelse, fx 6 måneder. Praktikforløbet er ikke et ansættelsesforhold.

Det er en forudsætning for at starte som praktikant, at du er studerende på en SU-berettiget videregående uddannelse, og at praktikforløbet kan indgå som led i din uddannelse (dvs. at du får ECTS-point).

Yderligere oplysninger

Kontorcheferne i Center for Strategi og Analyse er Stinne Tangsig, Cæcilie Venzel Nielsen og Morten Wiene. Hvis du vil vide mere om stillingerne, er du velkommen til at kontakte Morten Nørgaard Christensen (morchr@oes.dk), Marie Kahr (markah@oes.dk) eller Cecilie Malig Gundtoft (ceand@oes.dk).

Ansøgning og samtaler

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen Søg stillingen senest søndag den 28. april 2023.

Vi afholder samtaler løbende. Der vil indgå en case i samtalen.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Økonomistyrelsen

Adresse 1
Landgreven 4
1301 København K
Danmark
Adresse 2
Landgreven 4
1301 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
12-04-2024
Udløber
28-04-2024
Kviknummer
LJA-85431094
Jobtype
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Økonomistyrelsen

Adresse
Landgreven 4
1301
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
12-04-2024
Ansøgningsfrist
28-04-2024
Kviknummer
LJA-85431094
Jobtype
Praktikant/trainee
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed