Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Metodisk stærke data- og analysemedarbejdere til Styrelsen for It og Læring

Undervisningsministeriet - Styrelsen for IT og Læring

København, Storkøbenhavn

Indrykket
28-05-2020

Har du stærke kompetencer inden for kvantitativ metode og databehandling, og interesserer du dig for udvikling af politik, analyser og beslutningsgrundlag på børne- og undervisningsområdet? Så er du måske en af de analysemedarbejdere, som vi søger i vores datakontorer i Styrelsen for It og Læring.

Styrelsen for It og Læring (STIL) er et omdrejningspunkt for Børne- og Undervisningsministeriets arbejde med data. I vores datakontorer indsamler, analyserer og formidler vi data på alle ministeriets områder: Dagtilbud, grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler og voksenuddannelse. Disse data og analyser er afgørende for både kvalitets- og politikudvikling i ministeriet og på tværs børne- og undervisningssektoren.

Vi har store ambitioner

Vi ønsker, at alle vores data skal bringes mest muligt i spil både internt i ministeriet, men også blandt sektorens mange aktører. Det sker bl.a. i vores offentlige datavarehus på www.uddannelsesstatistik.dk   samt i ministeriets interne analysemiljø. Vi har også ambitioner om at omsætte langt flere af de produktionsdata, som ligger i styrelsens it-systemer, så de kan indgå i arbejdet med bl.a. politikudvikling og tilsyn.

Vi søger et antal nye medarbejdere, både nyuddannede og med erfaring, til at styrke vores arbejde med data og analyse.

Opgaver

I datakontorerne varetager vi en række dataindsamlinger fra institutioner og centrale it-systemer, som kvalitetssikres til statistik- og analysebrug. Du bliver en del af denne jord-til-bord proces, hvor du i tæt samarbejde med dine kollegaer vil:

 • Udarbejde og formidle statistik og analyser til beslutningsgrundlag, ministersager og præsentationer

 • Forberede datasæt for ministeriets analysearbejde og bidrage til at udvikle nye registre til analysebrug

 • Bidrage til vores front-end arbejde og dataformidling i vores datavarehus, bl.a. i form af design og udvikling af datakuber, rapporter og dashboards

 • Bidrage til, at vi i STIL kan få endnu mere ud af de mange produktionsdata, som findes i vores it-systemer til gavn for fx politikudvikling og tilsynsarbejde

 • Være med til at analysere på data og få dybdekendskab til metoder og data inden for uddannelsesområderne

 • Samarbejde i en travl hverdag med kolleger med stærk data-, IT- og statistikfaglighed samt kolleger med andre fagligheder i bl.a. departement og vores søsterstyrelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

 

Du vil passe godt ind, hvis du har nedenstående kompetencer og interesser:

 • Du har en relevant akademisk uddannelse inden for samfundsvidenskab, naturvidenskab eller it med særlig interesse for data og analyse.

 • Du har interesse for dataindsamling og kvalitetssikring af data - og du har lyst til at arbejde med data på et lidt teknisk niveau fx større tværgående dataregistre til statistisk brug.

 • Du har stærke kompetencer inden for kvantitativ metode og erfaring med statistikprogrammer som fx SAS, SQL, STATA, SPSS, R eller tilsvarende.

 • Du er analytisk, systematisk og grundig, men også idérig og evner at se muligheder i de data, du arbejder med.

 • Du kan formidle data og analyser på en letforståelig måde også til målgrupper, der ikke normalt arbejder med tal og data.

 • Du er en teamplayer og bakker op om et åbent og ærligt samarbejde.

 • Du kan lide at arbejde i en politisk styret organisation, hvor tempoet er højt og dagsordener kan skifte.

 

Hvis du har nogle års erhvervserfaring, hvor du har arbejdet med data og analyser, og evt. har kendskab til børne- og undervisningsområdet eller et af de øvrige velfærdsområder, er det en fordel. Men vi modtager også meget gerne ansøgninger fra tal- og metodestærke nyuddannede, der har lyst til at arbejde med data og analyser sammen med os.

Vi tilbyder

Vi tilbyder et alsidigt, selvstændigt og udfordrende job med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Vi har et højt ambitionsniveau, og vores opgaver bliver løst af dygtige og engagerede medarbejdere. STIL arbejder agilt det betyder blandt andet, at vi arbejder teambaseret med en høj grad af transparens i opgaveløsningen, og at vi arbejder tæt sammen og hjælper hinanden med at løse vores opgaver.

Om os

STIL beskæftiger ca. 325 medarbejdere i København og Aarhus. STIL er en styrelse under Børne- og Undervisningsministeriet. Vi fremmer den digitale udvikling på undervisningsområdet, og vores primære fokusområder er øget anvendelse af it i undervisningen og understøttelse af effektiv institutionsdrift ved brug af it. Vi bringer data og analyser aktivt i spil for at styrke læring og beslutningsgrundlag lokalt og centralt. Du kan se mange af de statistik- og analyseprodukter, vi laver på www.uvm.dk/statistik og på hjemmesiden for ministeriets datavarehus www.uddannelsesstatistik.dk

Flere oplysninger

Hvis du vil høre mere om stillingerne er du er velkommen til at kontakte kontorchef Mia Aistrup tlf. 2921 3506 eller kontorchef Jacob Hartmann tlf. 4019 9583.

Løn og ansættelse

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst i staten med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

Stillingerne ønskes besat pr. 1. august 2020 eller hurtigst muligt derefter.

Ansøgning

Ansøgningsfristen er mandag den 15. juni 2020. Vi forventer at afholde 1. samtaler mandag den 22. juni og 2. samtaler fredag den 26. juni virtuelt.

Ansøgningen skal indeholde dokumentation for uddannelse (eksamensbevis) og beskriv (eventuel) tidligere beskæftigelse.   

Du kan uploade din ansøgning indtil ansøgningsfristens udløb. Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb indgår ikke i den videre proces.  

Hvis du går videre til 2. samtalerunde, vil du blive bedt om at udfylde en personprofil om dine adfærdspræferencer samt gennemføre en kognitiv test.

Styrelsen for It og Læring har hovedkontor i København og har derudover en afdeling Aarhus. Arbejdsstedet kan afhængig af din bopæl være enten Vester Voldgade 123, 1552 København V eller Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg.

Læs mere om Styrelsen for It og Læring på www.stil.dk. Her kan du også møde en medarbejder og læse mere om vores rekrutteringsproces og arbejdsplads.

I Styrelsen for It og Læring ønsker vi en sammensætning af medarbejdere, der afspejler det omgivende samfund, og vi vurderer udelukkende ansøgere på baggrund af kvalifikationer og kompetencer.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Undervisningsministeriet - Styrelsen for IT og Læring

Adresse 1
Vester Voldgade 123
1552 København V
Danmark
Adresse 2
Vester Voldgade 123
1552 København V
Danmark
Praktisk information
Oprettet
28-05-2020
Udløber
15-06-2020
Kviknummer
LJA-80344166
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Undervisningsministeriet - Styrelsen for IT og Læring

Adresse
Vester Voldgade 123
1552
København V
Danmark
Praktisk information
Indrykket
28-05-2020
Ansøgningsfrist
15-06-2020
Kviknummer
LJA-80344166
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed