Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Medicinrådet søger to sundhedsøkonomer

Medicinrådet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
17-11-2020

Er du sundhedsøkonom, økonom eller har anden uddannelsesmæssig baggrund kombineret med en passion og nogle års erfaring indenfor sundhedsøkonomi? Vil du være med til at sikre mest mulig sundhed for pengene i det danske sundhedsvæsen? Vil du være med til at udvikle og implementere QALY i Danmark? Kan du svare ja til ovenstående, så læs videre her.

 

Om Medicinrådet

Medicinrådet er et uafhængigt råd, der er etableret af Danske Regioner i januar 2017 med henblik på at:

 • stille større krav til dokumentation for, at ny og eksisterende medicin er til gavn for patienterne

 • fremme hurtig og ensartet anvendelse af nye såvel som eksisterende lægemidler på tværs af sygehuse og regioner

 • skabe et stærkere grundlag for prisforhandlinger og udbud vedrørende medicin, så der opnås mest mulig sundhed for pengene.

Medicinrådets sekretariat er en spændende, dynamisk arbejdsplads med et højt arbejdstempo.

 

Vi står på tærsklen til at ændre vores metode, da Medicinrådet i begyndelsen af 2021 ændrer metoden for vurdering af nye lægemidler ved at inddrage kvalitetsjusterede leveår, QALY, i vores vurderinger. Du vil derfor også skulle være med til at implementere disse nye metoder og sætte dit præg på den fremtidige proces.

Du kan læse mere om Medicinrådet her.

 

Dine opgaver

Som sundhedsøkonom i Medicinrådets sekretariat spiller du en vigtig rolle. Du kommer til at arbejde med både spændende og komplekse sundhedsøkonomiske analyser, der ligger til grund for vores vurdering af forholdet mellem lægemidlers pris og værdi. Du kommer til at arbejde tæt sammen med andre sundhedsøkonomer, sundhedsvidenskabelige konsulenter, og statistikere. Overordnet vil din opgave være at klæde Medicinrådet på til at kunne tage de nødvendige beslutninger.

 

Dine primære arbejdsopgaver omfatter:

 • validere sundhedsøkonomiske modeller (Markov modeller, partitioned survival modeller, individual sampling modeller etc.) som indsendes af lægemiddelvirksomhederne, når Medicinrådet skal vurdere nye lægemidler

 • yde faglig rådgivning til ansøgende lægemiddelvirksomheder vedrørende kvaliteten af sundhedsøkonomiske modeller inden indsendelse og i forbindelse med valideringen af indsendte modeller

 • kritisk at gennemgå de sundhedsøkonomiske analyser inklusiv de kliniske og økonomiske antagelser, som de sundhedsøkonomiske modeller baserer sig på

 • tilpasse de sundhedsøkonomiske analyser, hvilket kan indebære ændringer i modelleringen af sundhedseffekter og omkostninger, herunder ekstrapolering og parametriske funktioner, analyser af usikkerhed omkring resultater mv.

 • sammen med sundhedsvidenskabelige konsulenter udarbejde det samlede beslutningsgrundlag til Medicinrådet

 • videreformidle de sundhedsøkonomiske analyser til fagudvalgene og Medicinrådet

 • medvirke til at implementere og løbende udvikle den sundhedsøkonomiske funktion og metode i sekretariatet

 • deltage i implementeringen af QALY som ny metode for sekretariatets arbejde. 

Din uddannelse, erfaringer og kvalifikationer

Du skal være fagligt og metodisk velfunderet og have lyst til at arbejde med sundhedsøkonomiske og lægemiddelfaglige spørgsmål. Derudover forventer vi, at du har en relevant akademisk uddannelse f.eks. cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.merc(si), cand.scient.san.publ. eller en kandidat i Medical Market Access. Det vil være en fordel, hvis du har en teoretisk viden om og praktisk erfaring med sundhedsøkonomisk evaluering samt en basal forståelse for sygdomsudvikling, sygdomsmekanismer samt lægemidlers virkningsmekanismer. Vi forestiller os desuden, at du minimum har et par års erfaring med sundhedsøkonomisk evaluering og gerne en relevant PhD.

 

Vi forventer, at du:

 • tager initiativ, ansvar og opnår resultater

 • er god til og værdsætter tværfagligt samarbejde med kolleger og Medicinrådets interessenter

 • er dygtig til at kommunikere mundtligt og skriftligt hvilket er nødvendigt, når du skal præsentere dine sager for Rådet

 • har en struktureret og selvstændig tilgang til dit arbejde med øje for detaljerne og kan bevare overblikket i pressede situationer

 • har et godt kendskab til sundhedsvæsenets organisation og funktion

 • har forståelse for Medicinrådets position i det danske sundhedsvæsen og trives med at arbejde i en organisation præget af stor politisk bevågenhed. 

Vi tilbyder

Et spændende job i en spændende organisation, der spiller en markant rolle for de sundhedsteknologiske og økonomiske prioriteringer. Du vil få indflydelse på udviklingen af Medicinrådets arbejde med at vurdere nye lægemidler og deltage i realiseringen af Medicinrådets væsentlige samfundsmæssige rolle. Personligt vil du udvikle et stort kendskab til forskellige sundhedsøkonomiske modeller og udvikle dine faglige kvalifikationer og kompetencer i et stærkt og voksende sundhedsøkonomisk miljø med alle muligheder for sparring og udvikling. Derudover vil du blive en del af en rummelig og fleksibel organisation, hvor vi sætter en lyttende og motiverende omgangsform højt og lægger vægt på samarbejde, åbenhed og dialog.

 

Om ansættelsen

Stillingen er til besættelse den 1. februar 2021 eller hurtigst muligt derefter. Du kan blive ansat som special- eller chefkonsulent afhængigt af dine kvalifikationer. Ansættelsen følger gældende overenskomst for akademisk personale indgået mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og en række AC-organisationer. Der vil desuden være mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Arbejdstiden er 37 timer ugentligt inklusive frokost.

Som medarbejder i Medicinrådet skal man kunne opfylde de til enhver tid gældende habilitetsregler, som kan ses her: https://medicinraadet.dk/om-os/habilitet

 

Vil du vide mere?

Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte sundhedsøkonom Rasmus Trap Wolf på tlf. 29407192 eller teamleder Annemette Anker Nielsen på tlf. 26701961.

 

Er du interesseret?

Lyder ovenstående interessant, så send din ansøgning med eksamenspapirer og CV hurtigst muligt og senest søndag den 6. december 2020.  Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 50.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Medicinrådet

Adresse 1
Dampfærgevej 27-29
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
17-11-2020
Udløber
06-12-2020
Kviknummer
LJA-81394734
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Sundhed
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Medicinrådet

Adresse
Dampfærgevej 27-29
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
17-11-2020
Ansøgningsfrist
06-12-2020
Kviknummer
LJA-81394734
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Sundhed
Beliggenhed