Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Medicinrådet søger en til to sundhedsøkonomer eller økonomer med erfaring inden for sundhedsøkonomi

Medicinrådet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
22-11-2019

Er du sundhedsøkonom eller økonom med interesse for sundhedsøkonomi, og har du en solid erfaring inden for dette område? Vil du være med til at udvikle og arbejde med Medicinrådets sundhedsøkonomiske modeller til at vurdere nye sygehuslægemidler i Danmark? Er du motiveret af at være med til at realisere Medicinrådets ambitiøse mål og blive en central aktør i en markant organisation i det danske sundhedsvæsen? Så er du muligvis vores nye kollega.

 

Om os

Medicinrådet er et uafhængigt råd, der blev etableret af Danske Regioner den 1. januar 2017. Det består af et råd, et sekretariat med 48 medarbejdere og en række lægevidenskabelige fagudvalg. Medicinrådets formål er at:

 • stille større krav til dokumentation for, at ny og eksisterende medicin er til gavn for patienterne

 • fremme hurtig og ensartet anvendelse af nye såvel som eksisterende lægemidler på tværs af sygehuse og regioner

 • skabe et stærkere grundlag for prisforhandlinger og udbud vedrørende medicin, så der opnås mest mulig sundhed for pengene.

 

Medicinrådet vurderer, om medicinanvendelsen er til gavn for patienterne. Herunder tager Medicinrådet stilling til om ny medicin kan anbefales som standardbehandling, samt udarbejder behandlingsvejledninger og rekommandationer for prioriteret anvendelse af medicin inden for forskellige terapiområder.

Medicinrådet vil i 2020 ændre metode for vurdering af nye lægemidler ved at inddrage kvalitetsjusterede leveår, QALY. I den sammenhæng har vi brug for en til to sundhedsøkonomer eller økonomer med erfaring i sundhedsøkonomi, der vil medvirke til at udvikle og implementere nye metoder for sundhedsøkonomiske modeller og analyser.

 

Dine opgaver

Som sundhedsøkonom/økonom i Medicinrådets sekretariat spiller du en vigtig rolle. Du vil sammen med dine kollegaer være ansvarlig for at udarbejde metoder for, hvordan Medicinrådet inddrager QALYer i sine vurderinger. Du vil løbende skulle arbejde med konkrete sundhedsøkonomiske analyser, der ligger til grund for vurdering af lægemidler, sammen med sundhedsvidenskabelige konsulenter, andre sundhedsøkonomer og statistikere. Dit arbejde er dermed en vigtig del af det grundlag, der er med til at klæde Rådet på til at kunne udstede de nødvendige anbefalinger.

 

Dine opgaver vil bl.a. være at:

 • bidrage til at udarbejde samt løbende udvikle og implementere den sundhedsøkonomiske del af koncept, metode og proces for Medicinrådets overgang fra nuværende metoder til brug af QALY som mål for lægemidlers effekt

 • yde faglig sparring og rådgivning vedrørende kvaliteten af sundhedsøkonomiske analyser fra lægemiddelvirksomheder

 • løbende arbejde med sundhedsøkonomiske analyser til vurdering af lægemidler

 • formidle og sparre om sundhedsøkonomisk teori og praksis, både med øvrige sundhedsøkonomer og med sundhedsvidenskabelige konsulenter i sekretariatet

 • betjene og rådgive Medicinrådet og de lægevidenskabelige fagudvalg af specialister om sundhedsøkonomiske problemstillinger.

 

Om dig

Du skal være fagligt velfunderet og have lyst til at arbejde med sundhedsøkonomiske og lægemiddelfaglige spørgsmål.

 

Vi forventer, at du:

 • har en relevant akademisk uddannelse og nogle års erfaring som f.eks. cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon. eller cand.scient.med i medical market access

 • er velfunderet videnskabeligt og metodisk

 • er dygtig til at kommunikere mundtligt og skriftligt

 • tager initiativ, ansvar og opnår resultater

 • er lyttende og opmærksom på nuancer og detaljer

 • er god til og værdsætter tværfagligt samarbejde med kolleger og Medicinrådets interessenter

 • har et godt kendskab til sundhedsvæsenets organisation og funktion

 • har forståelse for Medicinrådets position i det danske sundhedsvæsen og trives med at arbejde i en organisation præget af stor politisk bevågenhed.

 

Vi kan tilbyde dig at:

 • få stor indflydelse på, udviklingen af Medicinrådets arbejde med at vurdere nye lægemidler

 • udvikle dine faglige kvalifikationer og kompetencer

 • blive en central aktør i en markant organisation, som du får mulighed for at sætte dit præg på sammen med dygtige og ansvarsbevidste kolleger

 • deltage i realiseringen af Medicinrådets væsentlige samfundsmæssige rolle

 • blive en del af en rummelig og fleksibel organisation, hvor vi sætter en lyttende og motiverende omgangsform højt og lægger vægt på samarbejde, åbenhed og dialog.

 

Om ansættelsen

Stillingen(-erne) er til besættelse hurtigst muligt. Du vil blive ansat som special- eller chefkonsulent afhængigt af dine kvalifikationer. Ansættelsen følger gældende overenskomst for akademisk personale indgået mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og en række AC-organisationer. Der vil desuden være mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Arbejdstiden er 37 timer ugentligt inklusive frokost.

Som medarbejder i Medicinrådet skal man kunne opfylde de til enhver tid gældende habilitetsregler, som kan ses her: https://medicinraadet.dk/om-os/habilitet.

 

Ansøgning og spørgsmål

Lyder ovenstående interessant, så send din ansøgning med eksamenspapirer og CV hurtigst muligt og senest den 10. december 2019.  Vi forventer at holde ansættelsessamtaler mandag den 16. december 2019.

 

Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte sundhedsvidenskabelig konsulent Heidi Møller Johnsen på tlf.nr. 29477221 eller direktør Torben Klein på tlf.nr. 29102802.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Medicinrådet

Adresse 1
Dampfærgevej 27-29
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Dampfærgevej 27-29
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
22-11-2019
Udløber
10-12-2019
Kviknummer
LJA-77693076
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Sundhed
Ansøg nu
Lignende job

Etterretningstjenesten

Universitetet i Bergen

Del dette job

Virksomhedsinformation

Medicinrådet

Adresse
Dampfærgevej 27-29
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
22-11-2019
Ansøgningsfrist
10-12-2019
Kviknummer
LJA-77693076
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Sundhed
Beliggenhed