Gem annonce

Medicinrådet søger en sundhedsøkonom til Afdeling for sjældne sygdomme

Medicinrådet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-09-2022

Medicinrådets sekretariat søger en dygtig sundhedsøkonom, som vil bidrage til at sikre mest mulig sundhed for pengene i det danske sundhedsvæsen.

 

Vi tilbyder

Et spændende job i en organisation, der spiller en markant rolle i forhold til prioritering og ibrugtagning af lægemidler på de danske sygehuse. Som sundhedsøkonom i Medicinrådets sekretariat er du med til at vurdere nye lægemidler. Du kommer til at arbejde med de spændende og komplekse sundhedsøkonomiske analyser, der ligger til grund for Medicinrådets vurdering af forholdet mellem lægemidlers pris og effekt, målt i QALY, i vores Afdeling for sjældne sygdomme.

 

Som sundhedsøkonom i Afdeling for sjældne sygdomme vil du arbejde med sundhedsøkonomiske analyser inden for forskellige sygdomsområder, hvor behandlingsmulighederne kan variere fra tabletbehandlinger til genterapier med kurativt sigte. Der er ofte tale om vurdering af kliniske studier baseret på meget få patienter, som giver begrænset viden om lægemidlernes effekt og bivirkninger i et livslangt behandlingsforløb og udfordrer de sundhedsøkonomiske modeller. 

 

Du bliver en del af en rummelig og fleksibel organisation, hvor vi sætter en lyttende og motiverende omgangsform højt og lægger vægt på samarbejde, åbenhed og dialog.

 

Dine primære arbejdsopgaver vil være at:

 • validere de sundhedsøkonomiske modeller (Markov-modeller, partitioned survival-modeller, individual sampling-modeller etc.) for lægemidler til sjældne sygdomme, som indsendes af lægemiddelvirksomhederne, når Medicinrådet skal vurdere nye lægemidler.

 • gennemgå de sundhedsøkonomiske analyser kritisk for kliniske og økonomiske antagelser, der ofte baseres på et sparsomt datagrundlag ved sjældne sygdomme.

 • formidle komplekse sundhedsøkonomiske problemstillinger til fagudvalg og beslutningstagerne i Rådet.

 • tilpasse de sundhedsøkonomiske analyser, hvilket kan indebære ændringer i modelleringen af sundhedseffekter og omkostninger, herunder ekstrapolering, analyser af usikkerhed omkring resultater mv.

 • yde faglig rådgivning til ansøgende lægemiddelvirksomheder vedrørende kvaliteten af sundhedsøkonomiske modeller inden indsendelse og i forbindelse med valideringen af indsendte modeller.

 

Dine primære samarbejdspartnere er afdelingens sundhedsøkonomer og sundhedsvidenskabelige konsulenter samt sekretariatets biostatistikere. I arbejder sammen om at videreformidle de sundhedsøkonomiske analyser og udarbejde det samlede beslutningsgrundlag for Medicinrådets anbefalinger, og I vil sammen præsentere beslutningsgrundlaget på de månedlige rådsmøder. Du vil få indflydelse på udviklingen af Medicinrådets arbejde med at vurdere nye lægemidler og deltage i realiseringen af Medicinrådets væsentlige samfundsmæssige rolle.

 

Uddannelse, erfaringer og kvalifikationer

Du skal være fagligt og metodisk velfunderet og have lyst til at arbejde med sundhedsøkonomiske og lægemiddelfaglige spørgsmål. Du har en relevant akademisk uddannelse f.eks. cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.merc.(si) eller kandidat i Medical Market Access. Du har en teoretisk viden om og som minimum et par års praktisk erfaring med sundhedsøkonomisk evaluering. Desuden vil det være en fordel, hvis du har en basal forståelse for sygdomsudvikling og lægemidlers virkningsmekanismer.

 

Vi forventer, at du:

 • tager initiativ, ansvar og er resultatorienteret

 • er god til og værdsætter tværfagligt samarbejde

 • er dygtig til at kommunikere komplicerede sundhedsøkonomiske analyser på en måde, der er forståelig for modtagere, der ikke har indgående sundhedsøkonomisk viden

 • har en struktureret og selvstændig tilgang til dit arbejde med øje for detaljerne og kan bevare overblikket, selvom du har mange samtidige opgaver

 • har et godt kendskab til det danske sundhedsvæsen og kan anvende denne viden i sundhedsøkonomiske modeller

 • har forståelse for Medicinrådets position i det danske sundhedsvæsen og trives med at arbejde i en organisation præget af stor politisk bevågenhed.

 

Om Medicinrådet

Medicinrådet er et uafhængigt råd, der er etableret af Danske Regioner i januar 2017 med henblik på at:

 • stille større krav til dokumentation for, at ny og eksisterende medicin er til gavn for patienterne

 • fremme hurtig og ensartet anvendelse af nye såvel som eksisterende lægemidler på tværs af sygehuse og regioner

 • skabe et stærkere grundlag for prisforhandlinger og udbud vedrørende medicin, så der opnås mest mulig sundhed for pengene.

 

Medicinrådets sekretariat er en spændende og dynamisk arbejdsplads. Vi er ca. 62 medarbejdere fordelt på 6 afdelinger med stor tværfaglighed inden for bl.a. sundhedsvidenskab, sundhedsøkonomi, samfundsvidenskab og jura. Fælles for os alle er, at vi kommer med en høj faglighed.

 

Du kan læse mere om Medicinrådet her.

 

Om ansættelsen

Stillingen er til besættelse den 1. november 2022 eller hurtigst muligt derefter. Ansættelsen følger gældende overenskomst for akademisk personale indgået mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og en række AC-organisationer. Afhængigt af dine kvalifikationer og erfaring vil der være mulighed for en indplacering som sundhedsøkonomisk specialkonsulent. Der vil desuden være mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Arbejdstiden er 37 timer ugentligt inkl. frokost.

 

Som medarbejder i Medicinrådet skal man kunne opfylde de til enhver tid gældende habilitetsregler, som kan ses her: https://medicinraadet.dk/om-os/habilitet.

 

Er du interesseret?

Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Linda Aagaard Thomsen, tlf. 5214 4200 eller sundhedsøkonom Katrine Jürs, tlf. 2977 0971.

 

Vi skal have din ansøgning med eksamenspapirer og CV senest søndag den 2. oktober 2022. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 40 og 41.

 

Medicinrådet tilstræber at være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig.

 

Frist:

02-10-2022

 

Kontaktperson:

Afdelingsleder Linda Aagaard Thomsen, tlf. 5214 4200

 

Kontaktperson:

Sundhedsøkonom Katrine Jürs, tlf. 2977 0971.

 

Ansættelse:

Fastansættelse

 

Lokation:

Dampfærgevej 21-23, 3., 2100, København Ø, Denmark

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Medicinrådet

Adresse 1
Dampfærgevej
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-09-2022
Udløber
02-10-2022
Kviknummer
LJA-84033716
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Sundhed
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Medicinrådet

Adresse
Dampfærgevej
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
15-09-2022
Ansøgningsfrist
02-10-2022
Kviknummer
LJA-84033716
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Sundhed
Beliggenhed
Gem annonce