Europa og Danmark står i en ny sikkerhedspolitisk situation. Med forsvarsforliget 2024-2033 står Forsvaret til en historisk styrkelse, samtidig med at dansk sikkerheds- og forsvarspolitik i højere grad end tidligere er fokuseret på vores geografiske nærområde. Vil du være med til at sikre stabilitet, sikkerhed og tryghed for alle i rigsfællesskabet? Så læs videre her.
Om stillingen
Som sagsbehandler i kontoret for Nationalt Forsvar vil du være med til at sikre beslutningsgrundlag og rammer for Forsvarets opgaver i Kongeriget Danmark og vores geografiske nærområde.
I hverdagen vil du ud over et tæt samarbejde i departementet og med underliggende myndigheder opleve en stor berøringsflade på tværs af Slotsholmen og i internationalt regi.
Dine arbejdsopgaver som sagsbehandler kan for eksempel være:
-
Udarbejde beslutningsoplæg til forsvarsministeren og regeringen.
-
Udarbejde analyser om forsvars- og sikkerhedspolitiske emner inden for dit sagsområde.
-
Ansvarlig for dansk interessevaretagelse i internationale fora.
-
Varetage politikformulering og sikre koordination af prioriterede områder med relevante ministerier og underlagte myndigheder.
Da vi er et nyt kontor vil det konkrete indhold af stillingen udvikle sig over tid. Indledningsvist vil dine sagsområder bl.a. relatere sig til beskyttelse af kritisk undersøisk infrastruktur og resiliens i rammen af NATO. Du kan dog forvente at komme til at arbejde med en bredere opgaveportefølje, der vil omfatte både langsigtet planlægning og analyse såvel som aktuelle politiske sager.
Du vil opleve en høj grad af medbestemmelse og stort ansvar inden for dine sagsområder. Du forventes at tage ejerskab for dine opgaver og selvstændigt drive dem fremad - samtidig med at du kan forvente at trække på støtte fra dygtige kolleger.
Kontorets opgaver har så høj kompleksitet, at vi kun lykkes, hvis vi drager nytte af vores forskellige baggrunde og færdigheder og samarbejder om at løse opgaven.
Der kan være stor uforudsigelighed og forekomme perioder med spidsbelastninger, hvorfor der er behov for, at vi fra tid til anden står til rådighed - også uden for normal arbejdstid. Vi giver dig dog samtidig gode muligheder for selv at planlægge din arbejdsdag efter eget behov.
Vi lægger stor vægt på godt kollegaskab og på det sociale sammen med de andre kontorer i afdelingen. Vores opgave er at beskytte Danmark - det arbejde er ikke for sjov - men det må gerne være sjovt at gå på arbejde.
Om dig
Vi forestiller os, at du har en længere videregående uddannelse samt min. 3 års erhvervserfaring fra f.eks. centraladministrationen. Du kan også have militær baggrund, og det vil under alle omstændigheder være en fordel, hvis du har et forudgående kendskab til Forsvarets og NATOs organisation og virke.
For at lykkes i stillingen er det vigtigt, at du:
-
Er selvstændig og tager ansvar for egne arbejdsområder.
-
Er analytisk stærk, og kan se sammenhænge og muligheder på dit eget område og på tværs af staten.
-
Har solide samarbejdsevner, og formår at drive sager frem med øvrige ministerområder og underliggende myndigheder.
-
Motiveres af at drive og udvikle en vigtig opgaveportefølje sammen med andre.
-
Finder dig godt til rette i miljøer, hvor mange opgaver skal håndteres samtidig.
-
Er en betydelig holdspiller - det er ikke nok du løser dine opgaver; vi skal løse vores opgaver.
Dertil forventes det, at du kan klæde beslutningstagerne bedst muligt på ved at formidle komplekst fagligt indhold på en enkel og letforståelig måde i skrift og tale på engelsk og dansk.
Om os
Afdelingen for Sikkerhedspolitik og Operationer har til formål at sætte strategisk retning for Danmarks sikkerheds- og forsvarspolitik efter regeringens og forsvarsministerens prioriteter. Vi arbejder med højaktuelle politiske sager med kort aftræk såvel som analyser med længere sigte.
I Kontoret for Nationalt Forsvar arbejder vi bl.a. med langsigtet planlægning af rammerne for Forsvarsministeriets myndigheders aktiviteter i Kongeriget Danmark og i vores geografiske nærområde. Opgaverne omfatter beskyttelse af kritisk infrastruktur, værtsnationsstøtte, militær mobilitet og kontoret bidrager derudover til varetagelse af den nationale krisestyring.
Vi er et lille kontor, der arbejder tæt sammen i et uformelt miljø og med en god og varm omgangstone, hvor vi løser opgaver på et højt fagligt niveau.
Ansættelsesvilkår
Hvis du er uddannet akademiker og vil du blive ansat og aflønnet efter den til enhver tid gældende akademikeroverenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i staten. Derudover vil der afhængigt af kvalifikationer være mulighed for at forhandle tillæg. Der er til stillingen knyttet en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning på 17,1 %.
Hvis du er officer fra Forsvaret, vil ansættelsen kunne ske efter protokollat om officerer under Forsvarsministeriet til den til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten. Indplaceringen vil være i løngruppe fire eller fem afhængigt af dine kvalifikationer.
Hvis du er kaptajn/kaptajnløjtnant, og er i gang med eller optaget på MMS, og i øvrigt har den rette profil hører vi også gerne fra dig. Du vil således skulle indgå en uddannelsesaftale og bestride stillingen ved funktion i højere stilling.
Hvis du allerede er ansat som tjenestemand inden for Forsvarsministeriets område, kan du vælge fortsat at være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte.
Såfremt du er udpeget til en international mission, bedes du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.
Hvis du ønsker at vide mere om løn- og ansættelsesforhold, er du velkommen til at kontakte HR konsulent Rikke Frandsen på tlf. 3266 5736.
Som ansat i Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder blandt andet, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne godkendelse under hele ansættelsesforløbet.
Dit daglige tjenestested er Holmens Kanal 9, 1060 København K
Vi ser frem til at høre fra dig!
Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte kontorchef Anne Teppel på ate@fmn.dk eller telefonisk +45 6187 1995 eller souschef Uffe Monrad Dueholm på umd@fmn.dk eller telefonisk +45 6187 1645.
Ansøgningsfrist den 19. februar 2025.
Vi vil bede dig om at sende CV, motiveret ansøgning samt relevante eksamensudskrifter via linket. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed udvikler opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
Vi ser frem til at få dig med om bord, så vi sammen kan gøre en væsentlig forskel for alle vores kollegaer i Forsvarsministeriets koncern - både dem i felten og dem bag skrivebordene.