Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kulturministeriets Departement søger faglig stærk jurist med viden om og interesse for ophavsret - også i en politisk kontekst

Kulturministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
22-10-2020

Har du lyst til at arbejde med ophavsret og være tæt på de politiske beslutninger? Så er du måske vores nye kollega i enheden Uddannelse, Kulturbevaring, Internationalt Kultursamarbejde og Ophavsret i Kulturministeriets departement.                            

Om jobbet 

Du vil komme til at arbejde med politikudvikling, ministerbetjening, internationale forhandlinger, udarbejdelse af lovforslag og bekendtgørelser samt konkret sagsbehandling i jurateamet i enheden. Endvidere vil du indgå i ministeriets juridiske rådgivningsgruppe, som yder juridisk bistand til de andre enheder i ministeriet. Du vil få en bred kontaktflade til andre ministerier samt til aktørerne og organisationerne på ophavsretsområdet både i ind- og udland. 

Der vil være en del rejseaktivitet; navnlig til Bruxelles i forbindelse med EU-forhandlinger. 

Om dig 

Du er ambitiøs og har lyst til en travl hverdag med mange bolde i luften samtidig med, at du brænder for at gøre en forskel.

Vi forventer at du: 

  • Er uddannet jurist med nogen års erfaring. 

  • Har viden om ophavsret. 

  • Trives i en travl og omskiftelig hverdag.

  • Har politisk forståelse, dvs. kan agere i spændingsfeltet mellem jura og politik. 

  • Behersker engelsk på forhandlingsniveau. 

  • Har gennemslagskraft og gode kommunikative evner. 

 

Det vil være en fordel, at du har kendskab til og erfaring med arbejdet i centraladministrationen. 

Du er som person omstillingsparat og initiativrig. Du kan arbejde selvstændigt med dine opgaver, men finder det samtidigt vigtigt med sparring og videndeling i teamet. I en ofte travl hverdag skal du kunne bevare roen og det gode humør. 

Departementet lægger vægt på, at medarbejderne har brede kompetencer. Du kan derfor indgå i opgaveløsning på tværs af enhederne i departementet alt efter behov. 

Vi tilbyder 

Du kommer tæt på det politiske arbejde med at sætte regeringens kulturpolitik på dagsordenen. Og du kommer til at være med til at forme fremtidens ophavsret, så den altid understøtter den teknologiske udvikling og passer til det omkringliggende samfund. Du kommer til at arbejde med ophavsret både nationalt og internationalt. Teamet løser både opgaver med stor juridisk kompleksitet og opgaver med et mere policyudviklende sigte. Du vil både prøve kræfter med tunge forhandlinger i EU samt spændende lovgivningsprocesser i Danmark.

Du bliver en del af et team med højt til loftet og korte afstande - både de fysiske og beslutningsgangene. Vi er servicemindede, viser hinanden tillid, og vores omgangstone er præget af omtanke og humor. 

Kulturministeriet er en arbejdsplads med højt ambitionsniveau, og der bliver stillet høje krav til medarbejderne.  Vi ønsker at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere og for dem der er villig til at yde en målrettet indsats, er der gode karrieremuligheder.

Om os 

Uddannelse, Kulturbevaring, Internationalt Kultursamarbejde og Ophavsret varetager opgaver inden for områderne videregående kunstneriske uddannelser, arkiver, biblioteker, museer, bygningsfredning, arkæologi, sikringsopgaver, zoologiske anlæg, forskning, sprog, internationalt kultursamarbejde i FN, EU, Norden mv, international kulturudveksling og ophavsret. Derudover varetages opgaver vedrørende Folkeoplysning, Folkehøjskoler, kultur- og erhvervssamarbejde, kulturturisme, samarbejde med kommunerne på kulturområdet og kultur til børn og unge. Vi arbejder teambaseret i 5 teams: bevaring, jura (ophavsret), internationalt samarbejde, uddannelse, kommune samt et chefteam. 

Jurateamet varetager som altovervejende hovedregel opgaver inden for ophavsret. Vi har en bred palet af arbejdsopgaver. Vi udarbejder lovforslag om ændring af ophavsretsloven og deltager i ikke-lovgivningsmæssige tiltag blandt andet med det formål at fremme et lovligt internet. Endvidere deltager vi i internationalt samarbejde i Norden, EU og WIPO.

Vi arbejder målrettet og effektivt med de opgaver, vi skal løse. Faglighed og kvalitet er styrende faktorer for os. Vi lægger vægt på initiativ og på at være en troværdig samarbejdspartner.

Ansættelsesvilkår 

Der er tale om en fuldmægtigstilling på fuld tid. 

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikerne. 

Forventet tiltrædelse er 4. januar 2021. 

Yderligere oplysninger 

Du kan få yderligere oplysninger om stillingerne ved at kontakte kontorchef Nicky Trebbien på tlf. 50 91 77 12 eller mail ntv@kum.dk. Eventuelle praktiske spørgsmål i forbindelse med din ansøgning kan rettes til HR-partner Katrine Wendelboe på mail kaw@slks.dk.

Du kan læse mere om Kulturministeriet på www.kum.dk

Ansøgning

Ansøgning sendes via det elektroniske ansøgningsmodul på www.kum.dk/job senest den 15. november 2020. 

Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker på knappen Søg stillingen. Du bedes vedhæfte CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag. Vi forventer at afholde jobsamtaler i uge 47 og 48. 

Vi betragter forskellighed som en ressource og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen. 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Kulturministeriet

Adresse 1
Nybrogade 2
1203 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
22-10-2020
Udløber
15-11-2020
Kviknummer
LJA-81299786
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Kulturministeriet

Adresse
Nybrogade 2
1203
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
22-10-2020
Ansøgningsfrist
15-11-2020
Kviknummer
LJA-81299786
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed