Gem annonce

Kst. dommer i Sø- og Handelsretten i 1 år (bunkebekæmpelse) konkurskarantæne

Domstolsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
06-01-2021

Ansøgningsfrist: 21-01-2021

 

En stilling som konstitueret dommer i Sø- og Handelsretten (bunkebekæmpelse) er ledig til besættelse fra den 1. maj 2021 med foreløbig varighed til udgangen af april måned 2022.

 

Dommeren i denne stilling skal primært beskæftige sig med sager om konkurskarantæne.

 

Dommeren skal behandle konkrete sager om idømmelse af konkurskarantæne både på skriftligt grundlag og ved mundtlige hovedforhandlinger.

 

Stillingen er midlertidig og navnlig med henblik på bunkebekæmpelse af rettens mange sager om konkurskarantæne.

 

Der vil derfor blive lagt betydelig vægt på praktisk erfaring med retsvæsenet og retsledelse i civile sager samt et godt kendskab til insolvensret og især sager om konkurskarantæne.

 

Stillingen kan også søges af udnævnte dommere.

 

Sø- og Handelsretten har ca. 50 ansatte og er en specialdomstol, der behandler civile sager om udvalgte erhvervsretlige forhold for hele landet og sager om insolvens i Storkøbenhavn.

 

Sø- og Handelsrettens dommergruppen består af retspræsidenten samt to vicepræsidenter og to dommere og pt. også denne stilling som konstitueret dommer.

 

Læs mere om Sø- og Handelsretten på www.shret.dk

 

Kvalifikationer

 

For at komme i betragtning til stillingen skal du være dommer eller kvalificeret til at blive dommer, jf. retsplejelovens 42, stk. 4.

 

Det er en forudsætning, at du er indstillet på hovedsagelig at beskæftige dig med sager om konkurskarantæne og har betydelig interesse for både insolvensret og procesretlige forhold.

 

Det er desuden en fordel, at du har bred og relevant erfaring, navnlig med retsledelse i civile sager, samt at du har kendskab til og interesse for erhvervslivets forhold.

 

Vi lægger tillige vægt på, at du behersker juridisk engelsk, mundtligt og skriftligt, samt at du har lyst og evner til at samarbejde og kan indgå i et tæt samvirke med rettens personale.

 

Løn og ansættelsesvilkår

 

Ansættelse i stillingen er midlertidig og sker på overenskomstvilkår, medmindre ansøgeren i forvejen er tjenestemand.

 

Stillingen er placeret i lønramme 38. Til stillingen er endvidere knyttet et ikke-pensionsgivende personligt tillæg. Den samlede løn udgør for tiden 72.180,25 kr. pr. måned (1. april 2020-niveau).

 

Til overenskomstansatte ydes et pensionsbidrag på 17,1 % af lønrammelønnen, hvoraf en tredjedel regnes som egetbidrag.

 

Der kan udbetales udstationeringsgodtgørelse, såfremt betingelserne herfor er opfyldt. Eventuel godtgørelse vil blive beskattet efter de gældende regler.

 

Ansøgning

 

Stillingen søges elektronisk på www.domstol.dk under Job.

 

Du skal vedhæfte curriculum vitae, indscannet eksamensbevis, landsretsudtalelse og eventuelt andre udtalelser. Desuden bedes du vedhæfte et vellignende digitalt foto.

 

Du skal angive i din ansøgning, om du er ansat på tjenestemands- eller overenskomstvilkår i din nuværende stilling.

 

Ansøgninger skal være modtaget i systemet senest torsdag den 21. januar 2021.

 

Du skal være indstillet på at møde op til en samtale med retspræsidenten, som kan danne grundlag for rettens indstilling om ansøgerne til Dommerudnævnelsesrådet.

 

Eventuelle samtaler i retten afholdes mandag den 25. januar 2021 fra kl. 15.00 og frem.

 

Der indkaldes hertil pr. telefon fredag den 22. januar 2021 mellem kl. 12.00 og 13.00.

 

Spørgsmål om stillingens indhold eller om Sø- og Handelsretten generelt kan rettes til retspræsident Lotte Wetterling på tlf. 99 68 47 01 eller mobil 25 64 66 66.

 

Andre spørgsmål kan rettes til Dommerudnævnelsesrådets sekretær, Barbette Hjelmborg, på tlf. 99 68 42 49 eller til Asger Weber, Domstolsstyrelsens HR-center, på tlf. 99 68 42 22.

 

Dommerudnævnelsesrådet forventes at træffe beslutning om, hvilken ansøger der indstilles til stillingen, på rådets møde den 24. februar 2021. Rådets indstilling offentliggøres på hjemmesiden den 25. februar 2020 kl. 14.00. Den indstillede ansøger orienteres telefonisk mellem kl. 13.00 og kl. 13.30.

 

Dommerudnævnelsesrådet afgiver indstilling til justitsministeren om besættelse af dommerstillinger. Se nærmere her: www.domstol.dk/dommerudnaevnelsesraadet

 

Flere oplysninger om de formelle krav for udnævnelse i dommerstillinger, proceduren ved stillingsbesættelse m.v. kan ses på www.domstol.dk under "Job". Du kan også læse mere om behandlingen af dine personoplysninger her.

 

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingen uanset personlige forhold som alder, køn, race, etnisk tilhørsforhold m.v.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adressePraktisk information
Oprettet
06-01-2021
Udløber
21-01-2021
Kviknummer
LJA-81551578
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Domstolsstyrelsen

Domstolsstyrelsen

Del dette job

Virksomhedsinformation

Domstolsstyrelsen

Adresse
Sø- og Handelsretten
1256
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
06-01-2021
Ansøgningsfrist
21-01-2021
Kviknummer
LJA-81551578
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce