Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kriminalforsorgen søger ny IT-direktør

Kriminalforsorgen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
06-07-2018

Del dette job

Kontakt
Kriminalforsorgen
Strandgade 100
1401 København
Kontakt
Strandgade 100
1401 København
Danmark
Arbejdssted
-----------
Afdeling
---------
Praktisk information
Oprettet
06-07-2018
Udløber
03-08-2018
Kviknummer
LJA-63092528
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
IT og web, Ledelse

Vil du være vores nye IT-direktør, indgå i vores direktion og koncernledelse, være med til at forbedre IT-sikkerheden og stå i spidsen for indførelsen af nye centrale IT-systemer i en samfundsbærende virksomhed med 4.500 ansatte, som hver dag arbejder for trygheden i Danmark.

 

Hvis svaret er ja, så kan du nu søge stillingen som IT-direktør i kriminalforsorgen. Du bliver leder af vores Koncern-IT med ca. 95 ansatte. Koncern-IT er beliggende i Direktoratet for Kriminalforsorgen i Strandgade på Christianshavn.

 

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

 

Kriminalforsorgen er en del af Justitsministeriets koncern og forvalter en central opgave i straffesagskæden: at fuldbyrde straf. Kriminalforsorgen har således ansvaret for blandt andet landets fængsler og arresthuse samt ansvaret for at føre tilsyn med prøveløsladte og betinget dømte. Endvidere har Kriminalforsorgen ansvaret for at drive udrejsecentre for afviste asylansøgere. Kriminalforsorgens koncern har ca. 4.500 ansatte og en årlig bevilling på omkring 3 mia. kr.

 

Kriminalforsorgen har i de senere år gennemført en omfattende reorganisering og ledes i dag i en koncernstruktur, hvori direktørerne og udviklingschefen i direktoratet samt direktørerne for de 4 regionale områder og Grønland indgår. Arbejdet med modernisering og udvikling af hele kriminalforsorgens virksomhed er en central opgave i de kommende år, og kriminalforsorgen arbejder derfor på en ny IT-strategi, som skal forstærke informationssikkerheden og sikre, at en sikker, effektiv og tidssvarende IT-understøttelse indtænkes i alle centrale projekter i det 4-årige udviklingsprogram, som iværksættes under kriminalforsorgens flerårsaftale 2018-2021.

 

IT-direktøren indgår som en central beslutningstager i dette arbejde, der som et væsentlig element også omfatter det centrale arbejde med at sikre, at kriminalforsorgens mange data til enhver tid opbevares, håndteres og behandles på en korrekt og sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde, herunder sikre overholdelse af de nye databeskyttelsesregler.

 

Centralt i IT-udviklingsstrategien står endvidere en udskiftning af kriminalforsorgens centrale sagsstyringssystem med et nyt Offender Management System (OMS), som forventes baseret på et udenlandsk standardsystem. Det nye OMS skal understøtte en række forbedrings- og forandringsprojekter, herunder i form at større ensartethed og mere effektive arbejdsgange i straffuldbyrdelsesprocessen, samtidig med at informationssikkerheden og håndteringen af data styrkes.

 

IT-direktøren har det overordnede ansvar for arbejdet i direktoratets Koncern-IT, som varetager IT-opgaver inden for områderne sikkerhed, digitalisering, forretning, projekter, drift, vedligeholdelse og support af et stort antal IT-systemer på straffuldbyrdelsesområdet. Arbejdet i Koncern-IT målrettes i øjeblikket med henblik på, at man i fremtiden primært skal betjene kriminalforsorgens mange fagsystemer, mens betjeningen af den almindelige IT-drift i myndighederne på Justitsministeriets område forventes overdraget til Statens IT.

 

Koncern-IT er inddelt i fem enheder, som IT-direktøren vil skulle stå i spidsen for, herunder med personalemæssigt ansvar for i alt 13 ledere og ca. 82 medarbejdere.

 

IT-direktøren refererer direkte til kriminalforsorgens øverste direktør og indgår sammen med ressourcedirektøren, straffuldbyrdelsesdirektøren og udviklingschefen i direktoratets direktion og kriminalforsorgens koncernledelse.

 

Kvalifikationer

IT-direktøren skal have stor erfaring med og stærke kompetencer inden for arbejdet med IT-sikkerhed og databehandling. IT-direktøren skal desuden være en udviklings- og resultatorienteret leder med organisationsforståelse, strategisk udsyn, gennemslagskraft og gode samarbejds- og kommunikationsevner. IT-direktøren skal være en stærk personaleleder, der med gennemslagskraft kan motivere og engagere.

 

Kriminalforsorgens styringsopgave er kompleks. Der lægges derfor vægt på, at ansøgeren har solid ledelses- og styringsmæssig erfaring fra større virksomheder, herunder gerne en offentlig virksomhed, og har erfaring med forandringsprojekter, samt data-, it- og digitaliseringsområdet.

 

Som aktiv deltager i kriminalforsorgens koncernledelse skal IT-direktøren have en god fornemmelse for betydningen af forretningsdrevet IT og for de strategiske hensyn og valg, der er forbundet hermed. Erfaring fra tidligere stillinger, hvori strategisk styring og fornyelse af store IT-systemer har indgået, vil derfor være en fordel.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen besættes på overenskomstvilkår i overensstemmelse med rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten, medmindre den pågældende i forvejen er udnævnt tjenestemand. Stillingen er placeret i løngruppe 2. Der vil herudover kunne aftales tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer.

 

Stillingen ønskes besat på åremål.

 

Ansættelsesområdet er kriminalforsorgen, og arbejdsstedet er beliggende Strandgade 100, 1401 København K.

 

Sikkerhedsgodkendelse er en forudsætning for ansættelsen.

 

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til direktør for kriminalforsorgen Thorkild Fogde på telefon 20 33 97 53.

 

Du kan læse mere om Kriminalforsorgen på www.kriminalforsorgen.dk.

 

Der vil eventuelt medvirke eksterne konsulenter under ansættelsesproceduren.

 

Ansøgningen

Stillingen søges elektronisk via knappen Søg stillingen.

 

Ansøgningen skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest fredag den 3. august 2018.

 

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Kriminalforsorgen

Adresse
Strandgade 100
1401
København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
06-07-2018
Udløber
03-08-2018
Kviknummer
LJA-63092528
Jobtype
Fuldtid
Fag
IT og web, Ledelse
Beliggenhed
Beregn rute-/rejseplan