Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kreditekspert til tilsyn med banker

Finanstilsynet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-02-2024

I Bankkontor 1 har vi brug for en ny, fagligt stærk kollega, som har lyst til at kigge med helt ind i maskin-rummet hos de største danske banker og være med til at sikre den finansielle stabilitet.

 

Bliv en del af tilsynet med de største banker i Danmark

Vi er 13 dedikerede medarbejdere i kontorets bank-team, som fører tilsyn med de største danske banker og de store danske filialer af udenlandske banker. Derudover er vi Finanstilsynets interne ekspertisecenter for kreditområdet, hvor vi bl.a. holder øje med markedstendenser, ajourfører undersøgelsesmetoder og har ansvar for reglerne og vejledninger på kreditområdet. Vi sætter i teamet pris på en åben og uformel kultur med fokus på kollegial sparring om opgaverne.

 

Du får et alsidigt job med gode faglige og personlige udviklingsmuligheder. Du vil i det daglige typisk fordybe dig i og vurdere emner, som du efterfølgende drøfter med en eller flere kollegaer i teamet. Du får derfor via dine opgaver og samarbejdet med kollegaerne i vores team og den øvrige del af Finanstilsynet en indgående indsigt i de største banker i Danmark.

 

Om dig

Kan du sætte kryds ved følgende tre punkter, er du et godt match til stillingen:

 

1. Du har dine faglige færdigheder i orden

Du har en stærk faglig profil med sans for detaljen uden at miste fokus på det væsentlige. Desuden har du faglig viden inden for kreditområdet fra et relevant job.

 

2. Du er god til at tage ansvar og indgå i tæt samarbejde i mindre grupper

Du trives med at tage ansvar og bidrage til et inspirerende fagligt miljø og samarbejde i vores bank-team.  Du kan strukturere din hverdag og er i stand til at vurdere, hvordan du kommer i mål med dine opgaver.

 

3. Du er god til at formidle budskaber, både skriftligt og mundtligt

Du bruger dine kommunikationsevner til at formidle faglige emner på en præcis og let forståelig måde både mundtligt og skriftligt med fokus på væsentlighed.

 

Derudover forestiller vi os, at du:

har en kandidatuddannelse inden for økonomi eller bankfaglig baggrund med HD

har erfaring med kreditvurdering af erhvervskunder fra job i en finansiel virksomhed

har kendskab til kravene på kreditområdet i reglerne for pengeinstitutter.

 

Hvilke opgaver skal du især løse?

I bank-teamet vil du sammen med dine kollegaer deltage i tilsynet med de største danske banker. Du skal være med til at sikre, at bankerne har tilstrækkeligt styr på deres kreditrisici og overholder kravene i såvel dansk som international regulering. Det kommer du bl.a. til at gøre ved at deltage i

  • løbende dialog på kreditområdet med nogle af de vigtigste funktioner og ledende medarbejdere i bankerne

  • undersøgelser i bankerne af kreditområdet, inkl. grønne udlån og governance

  • udvikling af undersøgelsesmetoder og vejledninger på kreditområdet.

 

Hvordan er dine ansættelsesvilkår?

Din ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet. I forbindelse med ansættelse skal du vise straffeattest.

 

Finanstilsynet er en attraktiv og moderne arbejdsplads, hvor der er et højt aktivitetsniveau, men også en uformel stemning og et rart arbejdsmiljø. Hos os kommer du tæt på den finansielle sektor, arbejder med aktuelle og nærværende problemstillinger, og du vil opleve, at din indsats gør en forskel. Vi lægger vægt på, at du løbende får mulighed for både faglig og personlig udvikling. Derudover har vi en aktiv personale-forening, diverse sportsklubber, og vi prioriterer i det hele taget at have et godt socialt miljø på tværs af huset.

 

Tiltrædelse efter aftale.

 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til underdirektør Lars Stage på 33 55 83 34.

 

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR-rekrutteringspartner Emilie Møller Aastrup på tlf. 91 33 70 02.

 

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk - særligt under rubrikken Karriere. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.

 

Sådan ansøger du

Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på www.finanstilsynet.dk senest den 6. marts 2024. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, hvis de er blevet sendt på anden vis.

 

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, handicap, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

 

Ansøgningsfrist

06-03-2024

 

Hjemmeside

www.finanstilsynet.dk

 

Kontakt

Emilie Møller Aastrup

HR-Rekrutteringspartner

E-mail

 

Lars Stage

Kontorchef

E-mail

33558282

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Finanstilsynet

Adresse 1
Strandgade 25
1401 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-02-2024
Udløber
06-03-2024
Kviknummer
LJA-85332388
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Finans, økonomi og regnskab, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Finanstilsynet

Adresse
Strandgade 25
1401
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
15-02-2024
Ansøgningsfrist
06-03-2024
Kviknummer
LJA-85332388
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Finans, økonomi og regnskab, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed