Vil du være med til at sætte retningen for forsvarsforligets delaftaler? Kan du lede med ro og overblik i en ofte travl hverdag? Trives du i et udfordrende lederjob helt tæt på den politiske beslutningsproces? Så har du muligheden nu.
Om os
Europa og Danmark står midt i en af de største sikkerhedspolitiske kriser siden anden verdenskrig. Det nyligt indgåede forsvarsforlig har ført til en historisk styrkelse af området og en omfattende strategisk forandring. Det er et område med stor politisk og mediemæssig bevågenhed.
Forsvarsministeriet arbejder med at omsætte de politiske visioner på forsvarsområdet til løsninger, der kan bidrage til fred og sikkerhed nationalt og internationalt.
Det nye forsvarsforlig er bygget op om en rammeaftale på 150 mia. kr., hvor grundsten og pejlemærker for 2024-2033 er lagt. Den videre implementering vil ske ved delaftaler, som forhandles politisk i forligskredsen og indgås fra efteråret 2023 og frem.
Forligskontoret er departementets interne, koordinerende enhed for alle aktiviteter relateret til forsvarsforliget, herunder udarbejdelse af regeringssager. Enheden består pt. af otte civile og militære medarbejdere med forskellige fagligheder inden for blandt andet sikkerheds- og forsvarspolitik, militære kapaciteter og økonomi.
Om stillingen
Du vil som kontorchef have ansvaret for driften af forligskontoret. Stillingen er ny og kontoret er sammensat af medarbejdere fra forskellige teams i departementet.
Forligskontoret har ansvaret for forberedelse af initiativer i det nye forsvarsforlig. Det kan være anskaffelse af nye militære kapaciteter, rekruttering- fastholdelse og uddannelsestiltag, værnepligt, politisk aftale om Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet samt meget mere.
Kontoret forbereder delaftaler og initiativer i tæt samspil med bl.a. de øvrige kontorer i departementet, underliggende styrelser samt øvrige ministerier, herunder særligt Finansministeriet, Udenrigsministeriet og Justitsministeriet.
Dine kerneopgaver i stillingen vil være at:
-
Følge løbende op på og forberede udmøntningen af forsvarsforliget
-
Sikre koordination og styring af delaftaler, initiativer og implementering af forsvarsforliget
-
Være en motiverende og synlig leder, der kan udvikle medarbejderne
-
Skabe og vedligeholde gode samarbejdsrelationer til øvrige chefer i departementet, koncernen og på tværs af Slotsholmen.
Om dig
Du har en relevant akademisk eller militær uddannelsesbaggrund samt solid erfaring med ministerbetjening. Vi forestiller os, at du tidligere har beskæftiget dig med blandt andet regeringssager, strategi, økonomi og analyse - gerne i en sikkerhedspolitisk kontekst.
Du kan sætte retning og klare mål. Du navigerer sikkert i centraladministrationens processer og sikrer høj kvalitet. Du kan bevare roen og overblikket og formår derfor at prioritere indsatser i et miljø med højt tempo og uforudsigelighed. Du skal være en god kommunikator, som kan skabe og vedligeholde gode samarbejdsrelationer internt og eksternt.
For at lykkes i rollen er det vigtigt, at du er en nærværende leder. Du formår at sikre rammer for performance og trivsel. Du udviser handleevne ved at tage initiativ og sikre fremdrift.
Gennem din tillidsfulde ledelsesstil får du formuleret og kommunikeret betydelige og realistiske målsætninger med forståelse for de særlige operative og forretningsmæssige behov, systemer og processer.
Du skal desuden være indstillet på en stilling, som stiller store krav til din fleksibilitet og arbejdskapacitet. Det er vigtigt, at du formår at fastholde tempo, fokus og overblik over de mange forskelligartede opgaver.
Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Den endelige lønpakke vil afhænge af din baggrund og dine kvalifikationer. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1. Derudover er der mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer, ligesom ansættelsen forventes at ske på åremål.
Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjenestemand i lønramme 37 efter en konkret vurdering. Ansøgningen skal stiles til Dronningen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37.
Såfremt du er udpeget til en international mission, bedes du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.
Hvis du ønsker at vide mere om løn- og ansættelsesforhold, er du velkommen til at kontakte HR konsulent Heidi Ostenfeld tlf. 32665373.
Som ansat i Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder blandt andet, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne godkendelse under hele ansættelsesforløbet.
Dit daglige tjenestested er Holmens Kanal 9, 1060 København K.
VI SER FREM TIL AT HØRE FRA DIG
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte fungerende direktør, Pernille Reuter på tlf. 23 43 44 03. Hvis du vil vide mere om, hvordan det er at være chef i Forsvarsministeriets departement, kan du kontakte kontorchef Christian Juncker Lunde på tlf. 51 48 99 68.
Ansøgningsfristen er 6. december 2023
Du søger stillingen ved at sende dit CV, motiveret ansøgning, uddannelsesbevis og andre relevante dokumenter via linket nedenfor. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed udvikler opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
Vi ser frem til at få dig med om bord, så vi sammen kan gøre en væsentlig forskel for alle vores kollegaer i Forsvarsministeriets koncern - både dem i felten og dem bag skrivebordene.
Læs mere om Forsvarsministeriet som arbejdsplads på www.fmn.dk