Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kontorchef til Center for HR-Jura i Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Forsvarsministeriets Personalestyrelse

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-03-2024

Vil du være en del af holdet, der skal lede og virkeliggøre en historisk personalevækst i Forsvaret? Kan du se dig selv som en af spydspidserne i et fagligt stærkt juridisk center, der leverer rådgivning og sparring til chefer på hele Forsvarsministeriets område? Og vil du stå i spidsen for 20 ambitiøse og dygtige medarbejdere, som alle brænder for yde et kvalificeret bidrag i både ansættelsesretlige spørgsmål og mere generelle juridiske problemstillinger? Så er du måske vores nye chef til HR-jura i Forsvarsministeriets Personalestyrelse?

 

Om os

Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) er ministerområdets faglige styrelse på HR-området, og er ansvarlig for HR-drift og udvikling af de ca. 20.000 faste stillinger og de 3.500 stillinger i reserven i Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og ministerområdets øvrige styrelser. Vi har aktuelt 650 medarbejdere fordelt på 7 faglige centre, som arbejder fra mange forskellige lokationer i landet. Den ledige kontorchefstilling er placeret i Center for HR-jura.

 

FPS er en arbejdsplads, hvor vi lægger vægt på professionelle relationer til de kollegaer og myndigheder, som vi støtter. Vi er samtidig optaget af at levere HR løsninger i høj kvalitet og ønsker at sætte vores HR-faglighed proaktivt i spil, når der skal findes løsninger.

 

Center for HR-jura har ansvaret for ansættelsesretlige sager, generelle juridiske spørgsmål, arbejdsskadesager og erstatningsretlige sager. Centeret består af 44 medarbejdere, som er fordelt på fire sektioner. Centeret ledes af to kontorchefer og tre sektionschefer. Det er kontorchefstillingen med ansvar for ansættelsesret og generel jura, der er ledig. Stillingen refererer til Vicedirektør Jeppe Søndergaard Pedersen.

 

Jeg er super glad for at være i Center for HR-jura - vi hjælper hinanden, har højt humør, og vi har en varieret hverdag med udfordrende og spændende arbejdsopgaver. Man føler, man gør en forskel, når man går på arbejde. Siger medarbejder Charlotte, chefkonsulent i Center for HR-jura.

 

I Center for HR-jura har størstedelen af medarbejderne en juridisk baggrund og er kendetegnet ved en høj faglighed og et godt kollegaskab. Vi lægger stor vægt på et stærkt internt og eksternt samarbejde. Du bliver en del af et kollegaskab med en humoristisk og uformel tone, hvor vi ofte deler et godt grin og har et stærkt sammenhold.

 

Geografisk er vi placeret i Ballerup med gode parkeringsmuligheder og gode forbindelser med offentlig transport. Vi har en meget fleksibel tilrettelæggelse af arbejdet, mulighed for hjemmearbejde, moderne arbejds- og fællesfaciliteter, kantine, motionsrum m.m.

 

Om stillingen

Du får sammen med den anden kontorchef i Center for HR-jura ansvaret for den strategiske udvikling af centeret, så FPS ydelser modsvarer koncernens behov nu og i fremtiden.

 

Du får ansvaret for to sektioner, Sektion for ansættelsesret og Sektion for generel jura. Sektionerne ledes af to sektionschefer, som har personaleansvar. Sektionen for ansættelsesret rådgiver chefer på Forsvarsministeriets område om ansættelsesretlige spørgsmål og behandler en lang række konkrete ansættelsesretlige sager. Derudover håndterer sektionen en række mindre opgaver med tilknytning til det ansættelsesretlige område. Sektionen for generel jura rådgiver de øvrige sektioner og centre ved FPS om bl.a. forvaltningsretlige emner, sundhedsret og markedsføringsret og håndterer også juridiske forespørgsler fra andre dele af ministerområdet. Sektionen samarbejder med Forsvarsministeriets Departement om særlovgivningen vedrørende personaleforhold på ministerområdet, fører tilsyn med overholdelsen af militær disciplinærlov, og behandler aktindsigtsanmodninger fra journalister samt tilbagebetalingssager.

 

Vi har mange samarbejdspartnere og dækker alle myndigheder på alle niveauer inden for Forsvarsministeriets område. Vi er i løbende dialog med advokater og faglige organisationer, ligesom vi også underviser både internt og eksternt.

 

Det er dit ansvar, at afdelingen altid leverer faglig robust og kompetent rådgivning til Forsvarsministeriets chefer om ansættelsesretlige spørgsmål. Derudover er det vigtigt, at du og dine medarbejdere altid går forrest og bidrager til en stærk forvaltningskultur på Forsvarsministeriets område.

 

Du skal kunne lide at have lyst til at lede gennem andre og samtidig være den faglige sparring, der kan være brug for såvel i relation til sektionscheferne som topledelsen.

 

Du bliver som kontorchef hos os en del af et stærkt chefteam, hvor der er højt til loftet, humor og lyst til videndeling og ledelse i fællesskab. Vi er optaget af at udvikle os som ledere og giver hinanden tværgående sparring og støtte.

 

Om dig

Du har en juridisk kandidatuddannelse.

 

Du er fagligt velfunderet og har solid erfaring som leder. Du er handlekraftig og eksekveringsdygtig, så der sikres fremdrift i sager og processer. Det er derudover en fordel, hvis du har erfaring med ansættelsesretsområdet og/eller det offentligretlige område.

 

Vi forventer, at du er analytisk skarp, har politisk tæft og besidder stærke kommunikationsevner.

Vi lægger også vægt på, at du er udadvendt og optaget af relationer og tillidsskabende dialog - og du i din ledelse er inkluderende, motiverende og ambitiøs. Du er derudover optaget af din egen ledelsesudvikling.

 

Som person er du initiativrig og har en høj arbejdskapacitet. Du trives med høj kompleksitet og mangeartede opgaver, og du har en sikker situationsfornemmelse og dømmekraft.

 

En af dine vigtigste kvalifikationer er dit helhedssyn, hvor du formår at tænke ministerområdets udvikling og drift ind i virket for dit ansvarsområde i overensstemmelse med Forsvarsministeriets mission og vision.

 

Der vil blive lagt vægt på, at du vurderes bredt anvendelig til andre chefstillinger inden for Forsvarsministeriets område.

 

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Den endelige lønpakke vil afhænge af din baggrund og dine kvalifikationer, men stillingen er indplaceret i løngruppe 1 og ansættelsen sker som udgangspunkt på åremålsvilkår. Derudover er der mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.

 

Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjenestemand i lønramme 37. Ansøgningen skal stiles til Kongen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37.

Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner. Som ansat under Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder blandt andet, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og kunne opretholde denne i hele din ansættelsesperiode. Du er desuden forpligtet til at deltage i fredsskabende og fredsbevarende operationer mv.

 

Forsvarsministeriets koncern er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen, fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og nytænkning.

 

Kontakt og ansøgning

Hvis du vil vide mere om stillingsindholdet, kan du kontakte Vicedirektør Jeppe Søndergaard Pedersen på telefon 6187 1990 eller chefkollega i Center for HR-Jura Nanna Rytter Larsen på telefon 3266 5173.

 

Hvis du har spørgsmål til ansøgning, løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Tina Nielsen på telefon 3266 5973 eller på fps-tni@fiin.dk.

 

Ansøgningsfristen er den 3. april 2024.

 

Vi forventer at afholde 1. samtaler i uge 15.

 

Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket.

 

Læs mere om Forsvaret som arbejdsplads på www.Forsvaret.dk

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Adresse 1
Lautruphøj 8
2750 Ballerup
Danmark
Tlf
72 81 90 00
Adresse 2
Lautruphøj 8
2750 Ballerup
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-03-2024
Udløber
03-04-2024
Kviknummer
LJA-85382923
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Adresse
Lautruphøj 8
2750
Ballerup
Danmark
Tlf: 72 81 90 00
Praktisk information
Indrykket
15-03-2024
Ansøgningsfrist
03-04-2024
Kviknummer
LJA-85382923
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Kontor og administration, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed