Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kontorchef til Bioenergi

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
10-07-2019

Er du en dygtig leder, som kan skabe resultater og engagement? Kan du lide at arbejde med opgaver, der har stor politisk bevågenhed og brænder du for den grønne omstilling?  Så er jobbet som kontorchef i Energistyrelsens Center for Vedvarende Energi i København noget for dig.

 

Om jobbet

Det er en spændende og ambitiøs opgave, som Energistyrelsen står overfor de kommende år. Vi skal bistå regeringen med at nå det historiske klimamål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030.

 

Én af de helt centrale nøgler til at realisere klimamålet og sikre en klog grøn omstilling er at øge andelen af vedvarende energi i energisystemet. Energistyrelsen har ansvaret for lov om vedvarende energi og administrerer støttesystemer og udbudsprocesser til udbredelse af de forskellige vedvarende energiformer - bl.a. solenergi, landvind, havvind og bioenergi.  Bioenergi er den form for vedvarende energi, som er mest udbredt i Danmark og mange kraftværker omstiller i disse år fra kul og gas til træpiller, flis eller halm ligesom biogasproduktionen de seneste år har haft en stor vækst.

 

Opgaverne i vores enhed for bioenergi består i at forvalte de faglige områder biogas, biomasse og biobrændstoffer. Enheden udvikler og understøtter konkrete policy tiltag, sikrer løbende regulering og administration af både nye og gamle støtteordninger og arbejder derudover med bæredygtighed for bioenergi og for biobrændstoffer til transport, iblandingskrav, bæredygtig anvendelse af energiafgrøder, begrænsning af metanudslip mv.

 

Bioenergienheden består af ca. 17 medarbejdere og enhedens hovedopgaver er:

 • Udarbejdelse af lovforslag og bekendtgørelser

 • Politisk betjening f.eks. i forbindelse med ØU sager, folketingsspørgsmål herunder samarbejde med departementet

 • Design af og opfølgning på støtteordninger, bl.a. i samarbejde med Energistyrelsens administrationscenter i Esbjerg

 • Monitorering af biomasse/biogas markedet

 • Internationalt samarbejde med implementering af EU regler

 • Samarbejde med branchen og de store værker/producenter/interessenter

 

Bioenergi-enheden er en del af vores Center for Vedvarende Energi, der består af 3 faglige enheder med ca. 55 medarbejdere, som beskæftiger sig med havvind, landvind, solenergi og bioenergi. Du vil derfor indgå i en centerledelse med to andre kontorchefer.  Centeret er det seneste år vokset og mange nye opgaver kommer løbende til så det er en vigtig ledelsesopgave, sammen med de øvrige kontorchefer, at skabe et sammenhængende og velfungerende center med fleksibilitet i opgaveløsningen og et stærk samarbejde på tværs af enhederne.

 

Om dig

Vi forventer, at du er en erfaren leder, som brænder for personaleledelse, og som kan skabe resultater via teamledelse og holdånd. Fagligt kan du lide at dykke ned i tekniske områder og forstå detaljerne, men du kan samtidig bevare overblikket og sikre både planlægning og fremdrift. Jobbet kræver, at du kan lide faglig kompleksitet og tør give dig i kast med både juridiske hovedbrud, energitekniske problemstillinger og statsstøtte-regler, og samtidig skal du have talforståelse. Du kan være jurist, økonom, have en anden samfundsvidenskabelig baggrund eller være ingeniør - det vigtigste er, at du har en akademisk baggrund og er talentfuld, engageret og formår at lede.

 

Der vil endvidere blive lagt vægt på:

 • Evnen til strategisk at udvikle et fagligt område og samtidig bevare fokus på driften

 • Politisk tæft og forståelse

 • Motiverende, inspirerende og delegerende ledelsesstil med fokus på at bygge holdånd

 • Stærke samarbejdsevner både internt og eksternt og på tværs af faggrænser

 • Gode formidlingsevner også af komplekst og teknisk stof

 • Kendskab til energiområdet og evt. også udbud/statsstøtte

 

Om os

Vi arbejder for en klog, grøn omstilling og for at sikre danske borgere og virksomheder en omkostningseffektiv, god og stabil forsyning af el, gas, varme. Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion og energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

 

Energistyrelsen varetager Danmarks interesser på energi-, og forsyningsområdet i EU og søger gennem målrettet samarbejde med enkeltlande og internationale institutioner at udbrede de danske erfaringer med energiomstillingen til gavn for den globale, grønne omstilling og danske eksportvirksomheder.

 

I Energistyrelsen brænder vi for at levere løsninger, der gør en positiv forskel for Danmark. Vi arbejder for at sikre danske borgere og virksomheder en omkostningseffektiv, god og stabil forsyning af el, gas, varme, vand, telekommunikation og håndtering af affald. Og vi samarbejder internationalt for at fremme vedvarende energi i vores 15 partnerlande.

 

En karriere i Energistyrelsen betyder, at du får en hverdag med dedikerede kolleger, høj faglighed og et godt kollegialt miljø. Vi lægger stor vægt på faglig kvalitet og tværfaglighed i samarbejdet med både vores departement og eksterne partnere og interessenter.

 

Vi er ca. 500 medarbejdere i Energistyrelsen, som er en styrelse under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker som kontorchef med indplacering i LR 37 (løngruppe 1), og lønnen udgør årligt ca. 800.000 kr. ekskl. pension. Ansættelsen forventes at ske på åremålsvilkår, jf. principperne i aftale om åremålsansættelse og tiltrædelse ønskes senest pr. 1. november 2019.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger kan fås hos vicedirektør Janni Torp Kjærgaard, Energistyrelsen, 33 92 79 15.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

 

 

Ansøgning

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest 30. august 2019. De første samtaler forventes afholdt i uge 37.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at gennemgå et testforløb hos MUUSMANN, som deltager i rekrutteringsforløbet. Test forventes at finde sted i uge 38.

 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
10-07-2019
Udløber
30-08-2019
Kviknummer
LJA-74392665
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse, Miljø, Miljø
Ansøg nu
Lignende job

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
10-07-2019
Ansøgningsfrist
30-08-2019
Kviknummer
LJA-74392665
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Ledelse, Miljø, Miljø
Beliggenhed