Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kontorchef til Beskæftigelse og Integration

KL - Kommunernes Landsforening

København, Storkøbenhavn

Indrykket
24-11-2023

Vil du være med til at understøtte kommende reformer på beskæftigelses- og integrationsområdet? Har du politisk flair og erfaring med interessevaretagelse fra et område med politisk bevågenhed? Vil du lede forandringerne og et kontor med dygtige, faglige og engagerede medarbejdere? Så har vi nu en interessant stilling som kontorchef i Center for Beskæftigelse, Integration og Socialpolitik.

Ledelse og understøttelse af forandringer og reformer

Beskæftigelses- og integrationsområdet oplever høj aktivitet og politisk bevågenhed i disse år. På beskæftigelsesområdet har regeringen bl.a. nedsat en ekspertgruppe, der skal komme med forslag til en grundlæggende reform af beskæftigelsesindsatsen, hvor udgifterne skal reduceres med 3 mia. i 2030. Kontanthjælpsreformen og den kommende 37 timers arbejdspligt vil ligeledes få stor betydning for kommunernes arbejde de kommende år. Og siden 2022 har kommunerne modtaget et rekordantal flygtninge fra Ukraine, som hurtigt bliver en del af samfundet. Og dette gode arbejde skal vi fortsat sikre i kommunerne.

I Center for Beskæftigelse, Integration og Socialpolitik arbejder vi med en række af kommunernes kerneopgaver. På beskæftigelses- og integrationsområdet handler det om at få flere ledige i arbejde, hjælpe virksomhederne med kvalificeret arbejdskraft og sikre, at flygtninge og indvandrere bliver godt integreret i det danske samfund.

Det skal du, som kontorchef i centeret, stå i spidsen for i tæt samarbejde med kontorchefen for det socialpolitiske område og sammen med en gruppe dygtige og engagerede medarbejdere.

Opgaverne i KL

Som kontorchef skal du sikre, at kommunerne har de bedst mulige vilkår på beskæftigelses- og integrationsområdet via interessevaretagelse overfor regeringen, Folketinget, staten og andre interessenter. Dette sker i tæt inddragelse og samspil med kommunerne.

Dine ansvarsområder vil bl.a. være at:

 • Bidrage til udmøntningen af KLs strategi og politik på områderne
 • Interessevaretage og påvirke indholdet og udmøntningen af reformer, herunder p.t. særligt den kommende reform af beskæftigelsesområdet, reform af sygedagpengeområdet, kontanthjælpsreformen samt aftalen om 37 timers arbejdspligt
 • Fortsat at understøtte kommunernes håndtering af ukrainske flygtninge samt at udvikle danskuddannelsesområdet
 • Bidrage til at sikre stor inddragelse af kommunerne i KLs interessevaretagelse
 • Medvirke til, at kommunerne understøttes i implementeringen af ny lovgivning m.v. på områderne, fx via netværk, temadage og kursusaktiviteter
 • Sikre høj kvalitet og service i sekretariatsbetjeningen af KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg
 • Styrke det tværfaglige samarbejde i centeret og KL og prioritere at indgå i et godt og konstruktivt samarbejde med dine chef-kollegaer på tværs af politikområderne i KL.

Dygtig politisk interessevaretager og motiverende leder

Vi lægger vægt på, at du har omfattende kendskab til og erfaring med særligt beskæftigelsesområdet, men også gerne integrationsområdet og de tilhørende, naturlige samarbejdspartnere. Vi forventer, at du:

 • Har et skarpt strategisk blik og kan ramme de centrale dagsordener
 • Forstår den kommunale opgaveløsning inden for beskæftigelse og integration
 • Har et godt netværk, politisk tæft og erfaring med at arbejde i en politisk styret organisation, herunder med interessevaretagelse
 • Kan bevare overblikket, roen og prioritere, når mange interesser og meninger er i spil
 • Sætter retning og mål for centeret og kommunikerer tydeligt
 • Har en åben og anerkendende ledelsesstil og formår at udvikle og motivere dine medarbejdere fagligt og sikre høj kvalitet i opgaveløsningen
 • Er inddragende, tillidsskabende og skaber følgeskab
 • Har ledelseserfaring fra området og gerne en ledelsesmæssig efteruddannelse
 • Har en uddannelsesmæssig baggrund på kandidatniveau.

Kom helt tæt på de store samfundsudfordringer

Du bliver del af Center for Beskæftigelse, Integration og Socialpolitik, der består af cirka 32 medarbejdere. Den daglige ledelse af fagområderne i centret er fordelt på to kontorchefer, og du får særligt ansvar for de opgaver, som knytter sig til beskæftigelse- og integrationsområdet. Du får det daglige ledelses- og personaleansvar for 12 fagligt ambitiøse medarbejdere og 3 dygtige studentermedhjælpere. Du refererer til cheføkonom Morten Mandøe. Læs mere om KLs organisering på vores hjemmeside.

I KL lægger vi vægt på at være en attraktiv arbejdsplads for de bedst kvalificerede ledere og medarbejdere. I KL's chefgruppe prioriterer vi således fælles ansvar, ledelseskoordinering og gensidig sparring om faglige såvel som ledelsesmæssige mål og udfordringer.

Det praktiske

Send os din ansøgning senest onsdag den 6. december 2023 klokken 12.00.

Første samtale forventes gennemført torsdag den 7. december 2023.

Vi anvender personlighedsanalyse og logiktest og muligvis en case i forbindelse med 2. samtalerunde.

Anden samtale afholdes tirsdag den 12. december 2023.

Vi håber at kunne byde vores nye kontorchef velkommen senest per 1. februar 2024.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår følger overenskomsten med mulighed for forhandling af tillæg på baggrund af dine kvalifikationer.

Har du nysgerrig for at høre mere?

Har du spørgsmål til stillingen, så er du velkommen til at kontakte cheføkonom Morten Mandøe ved at sende en sms på 51 21 77 34. Så vil du blive ringet op.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

KL - Kommunernes Landsforening

Adresse 1
Weidekampsgade 10
2300 København S
Danmark
Adresse 2
Weidekampsgade 10
2300 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
24-11-2023
Udløber
06-12-2023
Kviknummer
LJA-85123188
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

KL - Kommunernes Landsforening

Adresse
Weidekampsgade 10
2300
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
24-11-2023
Ansøgningsfrist
06-12-2023
Kviknummer
LJA-85123188
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed