Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Konsulent - vær kommunernes stemme på arbejdsmarkedsforhold og uddannelsespolitik

KL - Kommunernes Landsforening

København, Storkøbenhavn

Indrykket
16-05-2023

Vil du være med til at give kommunerne en klar stemme i interessevaretagelsen på uddannelsesområdet de kommende år - og kan du begå dig i et felt med mange aktører og interesser? Så er du måske vores nye kollega på uddannelsesområdet i KL.

 

I KLs Arbejdsgiverpolitiske Center søger vi en engageret medarbejder til interessevaretagelse på uddannelsesområdet. Manglen på hænder på de store velfærdsområder er én af de største udfordringer for den kommunale velfærd nu og i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at kommunernes interesser bliver hørt og taget alvorligt, når uddannelser drives og udvikles og rekrutteringsgrundlaget for den kommunale sektor fremtidssikres.

 

Du skal være med til at udvikle kommunernes arbejdsgiverpolitiske interesser på uddannelsesområdet, blandt andet igennem en tæt dialog med uddannelsesinstitutioner, kommuner, ministerier og overenskomstparterne, ligesom du skal understøtte rekrutteringen til de store velfærdsområder.

 

Din hverdag i KL

Vi søger en konsulent til vores team Analyse & Uddannelse, hvor vi bl.a. arbejder med uddannelsespolitik, der fremmer kommunernes arbejdsgiverpolitiske dagsordner. Målet er dels at skabe de bedste rammer for kommunernes opgaveløsning + og dermed sikre arbejdskraft og vækst i hele Danmark + dels sikre de rette og tilstrækkelige kompetencer til de kommunale arbejdspladser.

 

Dine opgaver bliver blandt andet:

 • At varetage kommunernes uddannelsespolitiske interesser på uddannelsesområdet over for ministerier og de faglige organisationer

 • At repræsentere KL i faglige uddannelsesudvalg.

 • At indgå i projekter med de faglige organisationer om uddannelse mv.

 • At bistå med aktiviteter og indsatser, der kan understøtte rekruttering til de kommunale arbejdspladser, ikke mindst på velfærdsområderne.

 • Du vil indgå i et velfungerende og fagligt dygtigt team, som prioriterer sparring og videndeling højt.

 

Din profil

Du har formentligt en samfundsvidenskabelig baggrund (fx cand.polit., cand.adm, cand.scient.pol, cand.scient.soc, el.lign.,). Måske har du relevant erfaring fra tidligere job eller studiejob.

 

Til stillingen forventer vi, at du:

 • har interesse for arbejdsmarkedsforhold og uddannelsespolitik

 • har politisk tæft og forstår at indgå konstruktivt i forskellige sammenhænge, hvor parterne varetager forskellige interesser

 • er god til den udadrettede kontakt, som kræves til både vores medlemmer og samarbejdspartnere

 • har en skarp pen og kan formidle komplekse problemstillinger i et klart sprog både mundtligt og skriftligt

 • har politisk forståelse og bidrager med nye tanker og ideer

 • arbejder selvstændigt, tager ansvar og initiativ

 

Forudgående kendskab til uddannelsespolitik, arbejdsmarkedsforhold og tidligere erfaring i en politisk styret organisation er en fordel, men ikke en forudsætning.

 

Om os

Som medarbejder i KL er du en del af en interesseorganisation med stor indflydelse på samfundsudviklingen. I KLs Arbejdsgiverpolitiske Center varetager vi kommunernes interesser som arbejdsgivere for omtrent 500.000 medarbejdere. Vi forhandler og indgår overenskomster for det kommunale arbejdsmarked, vi sætter en offensiv dagsorden for udviklingen af det kommunale arbejdsmarked, og vi samarbejder med de faglige organisationer, ministerier, øvrige arbejdsgivere m.m. Læs mere om Arbejdsgiverpolitisk Center på KLs Karriereunivers

 

Hos os bliver du en central del af den danske model. Vi kan tilbyde en uhøjtidelig og dynamisk arbejdsplads, hvor der er højt til loftet både fagligt og socialt, og hvor vi prioriterer et godt kollegaskab. Lær mere om os som arbejdsplads på KLs karriereunivers.

 

Det praktiske

Ansøgningsfristen er fredag den 9. juni 2023 kl. 12. Vi forventer at kunne sige hej til vores nye kollegaer senest pr. 1. august 2022, gerne før.

 

Vi afholder første samtaler den 16. juni 2023 og anden samtaler den 20. juni 2023.

 

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder for Team Analyse og Uddannelse Maria Lærke Hansen på 33 70 30 84 eller MLHA@kl.dk 

 

Du vil blive indplaceret som konsulent eller specialkonsulent. Løn- og ansættelsesvilkår følger KLs husoverenskomst med mulighed for forhandling af tillæg på baggrund af personlige kvalifikationer.

 

Søg stillingen

Ansøgningsfrist

09-06-2023

 

Tiltrædelsesdato

01-08-2023

 

Arbejdstid

37 timer om ugen

 

Kategori

Konsulent

 

Hjemmeside

www.kl.dk/Om-KL/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

KL - Kommunernes Landsforening

Adresse 1
Weidekampsgade 10
2300 København S
Danmark
Adresse 2
Weidekampsgade 10
2300 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
16-05-2023
Udløber
09-06-2023
Kviknummer
LJA-84781850
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Kommunikation og medier, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

KL - Kommunernes Landsforening

Adresse
Weidekampsgade 10
2300
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
16-05-2023
Ansøgningsfrist
09-06-2023
Kviknummer
LJA-84781850
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Kommunikation og medier, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed