Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Konsulent til Wind Denmark

Wind Denmark

Frederiksberg, Storkøbenhavn

Aarhus, Østjylland

Indrykket
21-12-2020

Vindenergi er centralt for den grønne omstilling i Danmark, og i de kommende år skal vejen banes for en massiv forøgelse af elforbruget og deraf følgende elektrificering af alle sektorer i Danmark. Vil du være med til at sikre vindens værdi i fremtidens energisystem og samtidig blive del af en dynamisk organisation i en af Danmarks mest interessante vækstsektorer? Så har du nu chancen, når Wind Denmark søger en konsulent.

 

Wind Denmark er en interesseorganisation, der bygger videre på mere end 40 års erfaring inden for vindsektoren. Til kontoret i København eller Århus søger Wind Denmark en konsulent med erfaring inden for reguleringen af energisystemet, der skal være med til at fremme vilkårene for den strøm, sektoren afleverer til elmarkedet såvel i Danmark som Europa.  

 

Energiforliget fra 2018, klimaaftalen fra 2020, den nye klimalov fra 2019 og den kommende klimahandlingsplan sætter ambitiøse rammer for udbygningen med vindenergi frem mod 2030. Det kræver nytænkning at nå 70 pct.-reduktionen og samtidig sikre, at den danske vindsektor bidrager mest muligt og bedst muligt.

 

Som konsulent vil du særligt komme til at arbejde med aspekter og problemstillinger relateret til reguleringen af energisystemet, herunder særligt rammevilkårene for vindenergi, f.eks. elektrificering, netudbygning, PPAer mm, herunder at analysere og implementere de nye muligheder udbygningen med vindenergi med frem mod 2030 forudsætter.

 

Du vil blive del af Wind Denmarks team for politik, elmarked og analyse, der pt består af seks personer, og som nu udvides med ekstra ressourcer som konsekvens af den vigtige rolle, som vindenergi spiller i den grønne omstilling. Du bliver en del af et handlekraftigt team, der står for at udarbejde politisk-økonomiske analyser og strategier, der skal fremme en grøn omstilling, hvor vind er hjørnestenen.

 

Du bliver ligeledes en del af en kultur, der er krævende, udfordrende, sjov og uhøjtidelig og til tider kan være hektisk med et stort eksternt fokus. Wind Denmark er fuld af ildsjæle, der brænder for at udnytte den danske vindressource bedst muligt og skabe gode rammer for de mange globalt orienterede virksomheder, der er i den danske vindsektor, og derigennem bistå den grønne omstilling af det danske samfund bedst muligt.

 

Som konsulent i Wind Denmark vil du få ansvaret for at udvikle og formulere vores egne forslag til, hvordan vindressourcen udnyttes bedst muligt i at nå klimamålene for Danmark, særligt i reguleringen af energisystemet. Du kommer til at indgå i Wind Denmarks politiske arbejde (udarbejde oplæg, høringssvar, interessentmøder m.m.) samt i vores daglige dialog med myndigheder og virksomhederne i den danske vindsektor.

 

Opgaverne vil være:

  • forberede interne analyser og bidrag til øvrige partneres analyser af udbygningen med vindenergi, og den rolle vindenergien spiller i energisystemet og elmarkedet

  • arbejde for at sikre vindsektoren gode rammer for elektrificering og tariffering af vindmøller særligt på land

  • bidrage til samarbejdet med andre interessenter og myndigheder om implementeringen af de nye rammer for omkostningsægte tariffer, direkte linjer og fremtidens elforsyning

  • indgå i de forskelligartede politiske opgaver og aktiviteter, som Wind Denmark løser.

 

Som ansøger har du:

  • en relevant uddannelse, fx cand.polit/oecon, cand.polyt, cand.scient.pol. eller cand.techn.soc. omend evt. erfaring er vigtigere end uddannelsesbaggrund

  • 3-5 års erhvervserfaring fra en relevant arbejdsgiver, som kan være både en offentlig myndighed eller en virksomhed i energisektoren

  • forståelse for regulatoriske forhold i energisystemet og kan formidle emner med teknisk indhold

  • politisk tæft og interesse i energipolitik og lyst til at arbejde med politiske forslag og processer

  • gode samarbejds- og kommunikationsevner og kan indgå i dialog med både virksomheder, myndigheder og øvrige eksterne samarbejdspartnere

  • lyst til at indgå i en dynamisk organisation med højt tempo, er udadvendt, fleksibel og god til at netværke.


Har du tidligere arbejdet med energipolitik, elmarked og virksomheder, og har du erfaring fra en politisk drevet organisation, er det en fordel.

 

Om Wind Denmark

Wind Denmark har tre kontorer i København, Århus samt Silkeborg, og sekretariatet tæller pt 22 ildsjæle, der alle brænder for at sikre en ambitiøs grøn omstilling, hvor vindenergi er hjørnestenen. Som sektorfællesskab og interesseorganisation for vindmøllesektoren i Danmark bliver vi målt på den værdi, vi skaber for vores ca. 2.700 medlemmer.  Wind Denmark taler på vegne af vindsektorens godt 33.000 ansatte og ca. 30.000 vindmølleejere.

 

Det praktiske

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte adm. direktør Jan Hylleberg på tlf. 4033 4445. Stillingen er en fuldtidsstilling med arbejdsplads på Wind Denmarks kontor enten på Frederiksberg eller i Århus. Vi arbejder tæt sammen med vores medlemmer, og der må derfor påregnes et vist antal rejsedage.

Din ansøgning sendes til info@winddenmark.dk mærket Konsulent og senest 14. januar 2021, med ansættelse senest 1. marts 2021.

 

  

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Wind Denmark

Adresse 1
Vodroffsvej 59, 2. sal
1900 Frederiksberg
Danmark
Tlf
33 73 03 30
Praktisk information
Oprettet
21-12-2020
Udløber
14-01-2021
Kviknummer
LJA-81506186
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Danmarks Ambassade, Irland

Randers Social- og Sundhedsskole

Del dette job

Virksomhedsinformation

Wind Denmark

Adresse
Vodroffsvej 59, 2. sal
1900
Frederiksberg
Danmark
Tlf: 33 73 03 30
Praktisk information
Indrykket
21-12-2020
Ansøgningsfrist
14-01-2021
Kviknummer
LJA-81506186
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed