Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Konsulent til koordinering af budgetopfølgningen i Teknik- og Miljøforvaltningen

Københavns Kommune

København, Storkøbenhavn

Indrykket
11-01-2021

Er du interesseret i spændingsfeltet mellem økonomi, styring og politik, og har du mod på og evnerne til at være tovholder for Teknik- og Miljøforvaltningens samlede budgetopfølgning?

 

Så har vi en stilling til dig i budget- og anlægsenheden.

 

Konsulent til den samlede budgetopfølgning

Teknik- og Miljøforvaltningen er en organisation i forandring, og forvaltningens kernedrift og økonomistyring er under omstilling. Vi befinder os derfor i en flerårig forandringsproces, hvor vi bl.a. skal udvikle vores budgetproces og implementere aktivitetsbaseret budgetlægning. En central komponent heri er forvaltningens løbende budgetopfølgning, som du får ansvaret for at koordinere.

 

Stillingen er placeret i enheden Budget og Anlæg, der er en del af forvaltningens centrale økonomifunktion, som bl.a. driver forvaltningens budgetproces, effektiviseringsstrategi og anlægsstyring. I stillingen har du det overordnede ansvar for at samle, koordinere og videreformidle resultaterne af forvaltningens løbende budgetopfølgning. Det sker i tæt samarbejde med forvaltningens to partnerenheder, der har ansvaret for at understøtte afdelingerne i budgetopfølgningsopgaven og hvor du får en særlig rolle i at sikre koncernperspektivet og finde løsninger på budgetudfordringer på tværs af afdelingerne. Sammen med kolleger og partnerenhederne skal du være med til at udvikle budgetopfølgningen og øge prognosesikkerheden. Desuden indbefatter stillingen en løbende dialog med Økonomiforvaltningen, der har det overordnede ansvar for kommunens kvartalsprognoser og regnskab.

 

Du får en unik mulighed for en spændende og udfordrende stilling med ansvaret for at sikre struktur og overblik i arbejdet med forvaltningens budgetopfølgning. Og du vil blive en del af en enhed, hvor vi lægger vægt på din faglige udvikling og på at have det sjovt sammen.

Dine opgaver vil omfatte:

 • at være tovholder på forvaltningens månedlige budgetopfølgninger og kvartalsprognoser
 • skriftlig afrapportering til direktion, organisation og politisk udvalg
 • at være sparringspartner for forvaltningens controllere og partnerchefer om aktuelle økonomiske problemstillinger
 • sikre godt samarbejde med Økonomiforvaltningen om kvartalsopfølgningerne
 • løbende at bidrage til udvikling af budgetopfølgningen med fokus på at styrke forvaltningens økonomistyring 

Om dig

Du har en relevant videregående uddannelse af samfundsfaglig eller økonomisk karakter, og du har en stærk faglighed og erfaring med budgetopfølgningsopgaven. Du trives med både at fordybe dig i driftsopgaver og komme frem til gode løsninger i samarbejde med en bred kontaktflade i organisationen. Vi forventer, at du: 

 • har en stærk faglighed, der kan omsættes til konkrete og praktiske løsninger
 • har erfaring med kommunal økonomistyring og budgetopfølgning
 • kan overskue store datamængder og har blik for detaljen
 • trives i den koordinerende rolle
 • skaber gode samarbejdsrelationer, er opsøgende og kan navigere i en kompleks organisation
 • har en skarp analytisk sans og god talforståelse
 • kan formidle kompliceret stof klart, både mundtligt og skriftligt
 • er ambitiøs både på forvaltningens og egne veje 


Om os

Vi tilbyder en centralt placeret og udfordrende stilling i stabsenheden Budget og Anlæg, hvor du får mulighed for at fordybe dig i økonomien på tværs af forvaltningen og få indflydelse på, hvordan budgetopfølgningen i Teknik- og Miljøforvaltningen skal se ud fremadrettet.

 

I Budget og Anlæg understøtter vi den politiske og administrative ledelse og har det overordnede ansvar for forvaltningens budgetlægning og anlægsstyring. Vi har ansvaret for forvaltningens indspil til budgetforhandlingerne i Københavns Kommune, planlægger budgetseminarer og driver forvaltningens effektiviseringsstrategi. Vi foretager forvaltningens samlede anlægsstyring og rammestyring og sikrer budgetbalance i såvel budgetopfølgning som budgetlægning. Derudover udarbejder vi indstillinger til vores politiske og administrative ledelse. Vi arbejder tæt sammen med enheden Regnskab og Økonomistyring, der har ansvaret for årsregnskabet. Endvidere samarbejder vi tæt med forvaltningens to partnerenheder, der har ansvaret for at understøtte afdelingscheferne og enhedscheferne i den decentrale økonomistyring. Vi lægger vægt på gode personlige og faglige udviklingsmuligheder.

 

I enheden er vi 22 dygtige og engagerede medarbejdere, der har en uformel og humørfyldt omgangstone. Vi afholder i løbet af året forskellige faglige og sociale arrangementer.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst og efter forhandling med den forhandlingsberettigede organisation. Afhængig af dine kvalifikationer er der mulighed for ansættelse som specialkonsulent. Tiltrædelse den 1. marts 2021 eller hurtigst muligt. Dit arbejdssted vil være på Islands Brygge.

 

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte økonomikonsulent Oskar Lund Rasmussen på 2149 5117, teamleder Anne Luja Hansen på 2119 5471 eller budgetchef Terese Pelle Clemmensen på 2165 4790.

 

Søg via nedenstående link senest mandag den 25. januar 2021

 

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 4.

 

På grund af den aktuelle coronasituation forventer vi, at første ansættelsessamtale vil blive gennemført via Teams.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Københavns Kommune

Adresse 1
Islands Brygge 37
2300 København S
Danmark
Web
Praktisk information
Oprettet
11-01-2021
Udløber
25-01-2021
Kviknummer
LJA-81568011
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Københavns Kommune

Adresse
Islands Brygge 37
2300
København S
Danmark
Praktisk information
Indrykket
11-01-2021
Ansøgningsfrist
25-01-2021
Kviknummer
LJA-81568011
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed