Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Konstitueret byretsdommer i fire måneder

Domstolsstyrelsen

Aalborg, Nordjylland

Kolding, Syd- og Sønderjylland

Odense, Fyn

Hillerød, Nordsjælland

Frederiksberg, Storkøbenhavn

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-08-2022

Er du jurist med relevant erfaring, kan du søge en konstitution som dommer ved udvalgte byretter med tiltrædelse den 1. marts 2023. Det er en uddannelseskonstitution med et intenst og fokuseret forløb på fire måneder, hvor du selvstændigt udfylder rollen som dommer. Du modtager undervejs personlig vejledning fra to af rettens dommere i forhold til dine faglige og personlige kompetencer.

Det er muligt at søge en konstitution ved retterne i Aalborg, Kolding, Odense og Hillerød, samt Københavns Byret og Retten på Frederiksberg.

Om konstitutionsforløbet

Konstitutionsforløbet indledes med et introduktionsforløb sammen med de øvrige konstituerede byretsdommere. Herefter får du, hvad der svarer til ca. 75 pct. af en dommers sager, og du vil hurtigt komme til selvstændigt at beklæde retten som dommer flere dage om ugen. Det tilstræbes, at du kommer til at behandle både civile sager og straffesager, samt at du kommer til at deltage i en 3-dommersag eller en nævningesag.

Under konstitutionen følges du tæt af to dommere i hver to måneder. De vil løbende evaluere din afvikling af retsmøder og udformning af skriftlige arbejder samt give dig konkret og konstruktiv feedback i forhold til dine faglige og personlige kompetencer. Du får således en enestående mulighed for daglig sparring med en erfaren dommer.

Ved afslutningen af konstitutionen får du en samlet udtalelse fra byretspræsidenten vedrørende en række af dine personlige og faglige kompetencer samt en vurdering af din egnethed som dommer.

Kvalifikationer

Det er en forudsætning for konstitution, at du har bestået den juridiske kandidateksamen.

Målgruppen for byretskonstitutionerne er ansatte ved domstolene samt eksterne, herunder advokater, der ønsker at få indblik i arbejdet som byretsdommer. Forløbet er primært rettet mod dig, der har 5-10 års relevant juridisk erhvervserfaring eller har gennemført en landsrets-konstitution, men ikke er ansat varigt ved domstolene.

Det er afgørende, at du har de kvalifikationer, der skal til for at beklæde retten på egen hånd. Der er således en forventning om, at du:

  • har særdeles gode teoretiske kvalifikationer
  • er parat til at træffe beslutninger af stor betydning
  • kan arbejde selvstændigt og har gennemslagskraft
  • har gode kommunikationsevner både mundtligt og skriftligt
  • er åben for at tilegne dig ny viden samt at få feedback
  • er interesseret i samfundsforhold
  • udviser respekt og ordentlighed i din kommunikation og omgang med andre.

Byretskonstitutioner kan også søges af eksterne, der har gennemført en landsretskonstitution, men som gerne vil have mere praktisk erfaring fra en byret. Konstitutionsperioden i landsretten vil fortsat være omdrejningspunktet for vurderingen af den pågældende jurists

egnethed som dommer, men en byretskonstitution kan i særlig grad bidrage til at belyse vedkommendes evner for retsledelse og forligsmægling.

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelse i stillingen er midlertidig og sker på overenskomstvilkår medmindre ansøgeren i forvejen er tjenestemand.

Stillingen er placeret i lønramme 38. Til stillingen er endvidere knyttet et ikke-pensionsgivende personligt tillæg. Den samlede løn udgør for 61.790 kr. pr. måned ekskl. pension (1. oktober 2022-niveau).

Til overenskomstansatte ydes derudover et pensionsbidrag på 17,1 pct. af lønrammelønnen.

Der kan udbetales udstationeringsgodtgørelse, såfremt betingelserne herfor er opfyldt. Eventuel godtgørelse vil blive beskattet efter de gældende regler.

Ansøgning

Du søger stillingen elektronisk på www.domstol.dk under Job. Hvis du søger flere af byrets-konstitutionerne, skal de søges enkeltvis. Du bedes i så fald angive i dine ansøgninger, hvilke stillinger du har søgt, samt angive en prioriteret rækkefølge heraf.

Du bedes vedhæfte curriculum vitae, afsluttende bachelor- og kandidatbevis, der angiver karakterer og karaktergennemsnit, samt eventuel landsretsudtalelse. Derudover bedes du vedhæfte et vellignende digitalt foto. Ansøgninger skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest den 15. september 2022.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Dommerudnævnelsesrådets sekretær, Barbette Hjelm-borg, på tlf. 24 62 83 39 eller til Asger Weber, Domstolsstyrelsens HR-center, på tlf. 23 32 27 66.

Dommerudnævnelsesrådet forventes at træffe beslutning om, hvilke ansøgere der indstilles til alle de opslåede byretskonstitutioner i uddannelsesøjemed på rådets møde den 24. oktober 2022. Indstillingerne vil blive offentliggjort ved en pressemeddelelse den 25. oktober 2022 kl. 14. De indstillede ansøgere orienteres telefonisk mellem kl. 13 og kl. 13.30.

Dommerudnævnelsesrådet afgiver indstilling til justitsministeren om besættelse af dommer-stillinger. Yderligere oplysninger om rådet findes på www.dommerudnaevnelsesraadet.dk. Du kan desuden læse mere om behandlingen af dine personoplysninger her.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingerne uanset personlige forhold som alder, køn, race, etnisk tilhørsforhold mv

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Domstolsstyrelsen

Adresse 1
Store Kongensgade 1-3
1264 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-08-2022
Udløber
15-09-2022
Kviknummer
LJA-83932822
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Arbejdsområde
Jura, HR og personale
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Domstolsstyrelsen

Adresse
Store Kongensgade 1-3
1264
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
15-08-2022
Ansøgningsfrist
15-09-2022
Kviknummer
LJA-83932822
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Kategori
Jura, HR og personale
Beliggenhed