Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kollega til tilsynet med realkreditinstitutter

Finanstilsynet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
16-02-2024

Kunne du tænke dig at føre tilsyn med de største og vigtigste virksomheder indenfor ejendomsfinansiering i Danmark? Og kunne du tænke dig at få et unikt indblik i den finansielle sektor? Så har du nu chancen i et spændende og alsidigt job i Finanstilsynet.

Jobbet

Du vil skulle arbejde med et bredt udsnit af kontorets opgaver. Det indebærer bl.a., at du med udgangspunkt i virksomhedernes forretningsmodeller og de tilknyttede risici kommer til at deltage i vurderingen af virksomhedernes risikoprofil samt deres overholdelse af den finansielle regulering. Du vil skulle deltage i inspektioner sammen med kontorets øvrige medarbejdere. Du vil også skulle tage del i kontorets løbende opgaver med ministerbetjening og i mindre omfang deltage i internationalt arbejde.

Kontorets hovedopgave er at sikre stabiliteten af det danske realkreditsystem. Det gør vi ved at føre tilsyn med realkreditinstitutterne, Danmarks Skibskredit og pengeinstitutters SDO-udstedelser for at skabe et stærkt fundament for tilliden til det finansielle system og dets produkter. Vores tilsyn er proaktivt med fokus på de væsentlige risikofaktorer og på holdbarheden af virksomhedernes forretningsmodeller. Kontoret fungerer desuden som ekspertisecenter for ejendomsrisici og outsourcing.

Du vil få engagerede kollegaer, der er vant til at sparre med hinanden i et fagligt stærkt miljø. Din hverdag vil foregå i et hus, hvor der er et højt aktivitetsniveau, men også en uformel stemning og et rart arbejdsmiljø. Vi prioriterer udviklingsmuligheder og kollegialt sammenhold højt.

Som ansat i Finanstilsynet får du privilegeret adgang til fortrolig og følsom information om landets finansielle virksomheder. Derfor er det vigtigt at du er indforstået med, at du har tavshedspligt om indholdet af dit arbejde.

Om dig

Du har mod på at være i myndighedsrollen over for nogle af landets største finansielle virksomheder, og motiveres af at opnå en dyb indsigt i virksomhedernes forretningsmodeller og de tilknyttede risici samt den finansielle regulering. Det er vigtigt for dig, at den faglige kvalitet i dit arbejde er høj

Du er god til selvstændigt at arbejde med dine arbejdsopgaver. Det indebærer også, at du bidrager til at udvikle vores metoder og praksis. Du er god til at sætte dig ind i nye problemstillinger, fokuserer på det væsentlige og du prioriterer at formidle din viden til dine kollegaer og virksomheder under tilsyn på en tilgængelig måde.

Arbejdet indebærer en bred kontakt til Finanstilsynets øvrige kontorer, virksomheder under tilsyn og andre relevante interessenter, så det er vigtigt, at du trives med forskellige opgavetyper.

Det er en fordel at have kendskab til realkreditinstitutvirksomhed, eller den finansielle sektor generelt men ikke en forudsætning. Nyuddannede er også velkomne til at søge.

Hvis du kan sætte kryds ved følgende karaktertræk, er du et godt match til stillingen:

1. Evner at gennemskue og løse vanskelige problemstillinger

Du arbejder struktureret med sans for detaljen. Du har en god dømmekraft.

2. Du driver processer og er resultatorienteret

Du har en god energi og tager ansvar for processer og resultater i forbindelse med opgaveløsningen. Du forholder dig til arbejdsopgaverne og prioriteringen med blik for Finanstilsynets formål.

3. Du har gode samarbejdsevner

Du har en åben og positiv tilgang og er ikke bange for at stille spørgsmål. Du prioriterer at opbygge gode relationer til dine kollegaer og de eksterne interessenter, der er vigtige for Finanstilsynets arbejde.                   

4. Du har lyst til at arbejde i et højt tværfagligt og politisk miljø

Du er indstillet på, at Finanstilsynet er en politisk styret organisation, hvor formålet med virksomheden er at skabe offentlig værdi. Det indebærer, at der kan være korte frister, og at opgavernes kompleksitet ofte betyder, at mange interessenter er involveret, og at de kan have forskelligartede og modstridende interesser. Du motiveres af at arbejde i et fagligt miljø med specialiserede kollegaer, der ikke nødvendigvis har de samme faglige og erfaringsmæssige kompetencer som dig.

Du skal have en videregående uddannelse på kandidatniveau, fx som økonom eller lignende.

Hvis du kan se dig selv i ovenstående, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Ansættelsesvilkår

Din ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet. Du vil som udgangspunkt blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent, afhængig af din erfaring og kompetencer. Der skal fremsendes straffeattest i forbindelse med ansættelse.

Som medarbejder i Finanstilsynet tilbyder vi dig også et internt karriere- og kompetenceprogram, flekstidsordning, betalt frokostpause, kantineordning, massageordning, renseriordning og en række medarbejderforeninger med fokus på bl.a. vin, fodbold, skak og løb.

Stillingen besættes med forventet start i maj 2024. Vi forventer at holde samtaler i uge 10 og 11. Der vil blive anvendt test i rekrutteringsprocessen.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Kamilla Karen Hjølund på 33 55 84 15.

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR Rekrutteringspartner Iben Schulin-Zeuthen på tlf. 91 33 70 80.

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, handicap, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Sådan ansøger du

Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på finanstilsynet.dk senest søndag d. 3. marts 2024. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis.

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk særligt under rubrikken Karriere. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Finanstilsynet

Adresse 1
Strandgade 25
1401 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
16-02-2024
Udløber
03-03-2024
Kviknummer
LJA-85333799
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Finanstilsynet

Adresse
Strandgade 25
1401
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
16-02-2024
Ansøgningsfrist
03-03-2024
Kviknummer
LJA-85333799
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed